MENIU CAUTĂ
11 Dec. 2016 20:23 , de Miruna Darcovici

Ce este vaccinul anti-cancer

Distribuie

O persoană care primește diagnosticul de cancer este afectată din toate punctele de vedere, iar prioritățile i se schimbă radical. Deși există tratamente de ultimă generație, acestă boală nemaifiind de neînvins, majoritatea românilor se tem de ea și o consideră în continuare ucigașă.

Simptome de cancer

Cancerul apare pe furiş, în linişte, se instalează comod, se întinde şi nu dă semn decât foarte târziu. Simptomele care pot apărea, totuși, și care trebuie să te trimită la medic pentru analize și consultație sunt:

Durerea constantă – Durerea care nu dispare niciodată, nici măcar după ce iei calmante, trebuie investigată cu atenție. Poate fi ceva minor, dar dacă observi că nu reușești să o potolești, înseamnă că ceva este în neregulă în organismul tău.

Un nodul sau o umflătură – Nodulii care apar pe corp pot fi lipoame, tumori benigne care conțin grăsime, însă doar medicul poate face diferența între o masă inofensivă și una periculoasă. Mergi la medic în momentul în care descoperi o astfel de excrescență, pentru că diagnosticul timpuriu îți poate salva viața.

Oboseala extremă – Dacă ai avut o noapte albă, sunt mari șanse să te simți obosită timp de câteva zile, dar când starea ta este inexplicabilă, mergi la medic. Cel mai comun semn de cancer este oboseala excesivă. Bolnavii sunt atât de obosiți, încât reușesc cu greu să stea treji.

Pierderea în greutate – Când ții dietă sau mănânci foarte puțin, este normal să slăbești, dar dacă observi că pierzi kilograme fără o explicație, trebuie să fii examinată de un medic. O astfel de situație poate fi cauzată de cancer.

Alunițele care își schimbă forma sau culoarea – Alunițele care își schimbă forma sau culoarea sunt extrem de periculoase, deoarece pot semnala existența unui melanom. Mergi la specialist cum apar cele mai mici schimbări în aspectul lor, pentru că acest tip de cancer poate fi tratat cu succes dacă este depistat la timp.

Vaccinul anti-cancer

Cercetătorii germani sunt cu un pas mai aproape de descoperirea leacului pentru cancer. Aceștia au reușit să testeze recent o metodă nouă, care să păcălească sistemul imunitar să atace celulele canceroase. Cum este posibil? Mediciii spun că în cazul în care tumorile sunt mascate cu un virus, sistemul imunitar va fi direcționat în acea zonă și va ataca virusul detectat și, implicit, cancerul. Din testele făcut deja, rezultatele au fost îmbucutăroare, cercetătorii înregistrând un răspuns bun al sistemului imunitar.

Cercetătorii germani au făcut astfel un pas important în crearea unui vaccin universal, menit să păcălească sistemul imunitar, făcându-l să atace cancerul ”camuflat” într-un virus. Medicii spun că vaccinul poate acționa eficient în orice tip de cancer și chiar în cazul altor boli pe care le-ar putea avea pacientul.

Citește mai mult despre vaccinul anti-cancer și despre tipurile de cancer și tratamentele lor, în DICȚIONARUL MEDICAL.

Citește mai multe despre Cancer pe Libertatea.

Comentarii