Ce înseamnă când visezi apă

După cum vom vedea, cele mai frecvente semnificații variază de la frică și anxietate la naștere și reînnoire.

Bineînțeles, fiecare vis este unic, dar, așa cum arătăm mai jos, există într-adevăr câteva teme generale care pot fi distins.

Inundație

Visarea unei inundații este adesea văzută ca o metaforă pentru un eveniment emoțional care l-a copleșit pe visător.

Inundația este adesea atribuită unei schimbări majore în viață, cum ar fi o despărțire sau o altă traumă personală.

Uneori, visul nu se oprește odată ce inundația a trecut. Acest lucru sugerează că intensitatea emoțiilor va continua să existe la un anumit nivel, chiar și după ce visul în sine s-a liniștit.

Visele cu inundații pot reprezenta, de asemenea, în mod obișnuit, aspectul purificator sau de curățare al apei.

În acest caz, dacă te visezi pe tine însuți în inundație, poate fi un semn că trebuie să te „cureți” pe tine și viața ta.

Este posibil să fii copleșit de evenimente recente sau împovărat de lucruri care te trag în jos, cum ar fi obiceiurile proaste sau o relație nesănătoasă.

Dacă vezi pe altcineva în potop, atunci ar putea însemna că își creează o situație în care trebuie să treacă printr-un fel de schimbare, iar tu ai putea simți nevoia să intervii.

Cristi Burci a încercat fără succes să ridice sechestrul pe 35 de milioane de euro în Dosarul Romvag. Instanța: „Presupusele sume de bani spălate se situează la valori foarte ridicate”
Recomandări
Cristi Burci a încercat fără succes să ridice sechestrul pe 35 de milioane de euro în Dosarul Romvag. Instanța: „Presupusele sume de bani spălate se situează la valori foarte ridicate”

Visul cu apa care inundă un spațiu poate sugera, de asemenea, o situație în care vor fi dezvăluite brusc lucruri care au fost ascunse de ceva timp.

Te îneci

Mulți dintre noi am avut un vis în care ne înecam în apă, dar nu este întotdeauna ușor să înțelegem ce înseamnă acest vis.

Este posibil ca, în acest caz, visătorul să fie incapabil să controleze intensitatea emoțiilor sale în timpul vieții de veghe și, astfel, să simtă că se „îneacă” în ele.

Unii oameni cred că visele de înec simbolizează sentimente de lipsă de control într-o situație sau că visătorul se simte neajutorat.

Alții cred că experimentarea acestui tip de coșmar înseamnă că încă te agăți de unele probleme nerezolvate din trecut sau că te simți copleșit.

Plonjezi cu mașina în apă

Aceste vise își au adesea rădăcina în anxietate. Persoana poate simți că pierde controlul sau că este sufocată.

De asemenea, poate simți că este pedepsită sau judecată pentru ceva ce a făcut.

De asemenea, visele în care se intră cu mașina în apă pot fi un indiciu al unui conflict între ceea ce vrei și ceea ce simți că este corect.

În vise, mașina simbolizează adesea mintea ta inconștientă.

Senzația de a intra cu mașina în apă, prin urmare, poate însemna că există o problemă inconștientă care trebuie abordată, dar te simți în conflict cu privire la modul în care să o rezolvi.

ANALIZĂ. De ce evită candidații la Primăria București dezbaterile electorale. Pe cine încurcă și pe cine ajută confruntările directe
Recomandări
ANALIZĂ. De ce evită candidații la Primăria București dezbaterile electorale. Pe cine încurcă și pe cine ajută confruntările directe

Visul de a intra cu mașina în apă poate însemna, de asemenea, că visătorul poate simți că este „alungat” de ceva care nu se află sub controlul său.

Astfel, ei pot simți că sunt împinși în afara zonei lor de confort sau că ceva îi blochează.

Cazi în apă

Este firesc să ne fie frică de apă. Iar căderea în apă îl poate face pe visător să se simtă vulnerabil, motiv pentru care interpretează acest vis ca pe un semn al acestei temeri.

Conform teoriei freudiene, apa simbolizează dorințele și temerile inconștiente ale cuiva.

Din acest punct de vedere, visele despre căderea în apă pot reprezenta sentimente sau emoții reprimate care „bubuie” la suprafața minții tale conștiente.

Visul de a fi sub apă în acest sens se referă la ceea ce simți atunci când îți reprimi emoțiile.

Aceasta ar putea fi, de asemenea, o referire la botez, care oferă unei persoane o viață nouă.

Pe de altă parte, visele despre căderea în apă pot fi văzute ca semne ale unor nenorociri.

De exemplu, astfel de vise sunt deseori asociate cu sentimentul de a nu reuși să îți ții capul „deasupra apei”.

Alternativ, ar putea reprezenta sentimente de neajutorare și o nevoie de protecție.

În mod similar, astfel de vise s-ar putea referi la probleme la locul de muncă sau acasă de care nu ești pe deplin conștient.

Putin sprijină planul de pace al Chinei pentru Ucraina și spune că Beijingul înţelege „cu adevărat” conflictul
Recomandări
Putin sprijină planul de pace al Chinei pentru Ucraina și spune că Beijingul înţelege „cu adevărat” conflictul

Astfel, visătorul ar putea trece printr-o criză emoțională și are nevoie să își înece tristețile sărind în apă.

Într-o lumină mai pozitivă, visul de a cădea în apă ar putea indica o curățare spirituală sau o eliberare din trecut.

Visătorul ar putea, de asemenea, să încerce să se elibereze de responsabilitatea de a-și gestiona viața.

Visezi vapoare, bărci și apă

Persoanele care au trecut printr-un eveniment traumatic în viața lor pot „deplasa” mental acel eveniment pe altceva, adesea ceva sigur sau unde se simt bine.

Acest lucru poate fi observat, de exemplu, într-un vis despre navigație.

Există mai multe interpretări, dar cea mai frecventă este aceea că aceste tipuri de vise reprezintă dorința subconștientului de a călători sau de a explora împrejurimile.

Aceste vise pot simboliza, de asemenea, aventura, schimbarea, eliberarea de presiune, oportunitatea de creștere și multe altele.

O navă într-un vis reprezintă adesea succesul și puterea, precum și dorința de a evada.

Și în acest caz (ca întotdeauna), contextul visului este de asemenea important. Dacă visătorul se află pe o navă și este în vacanță, visul poate semnala dorința de a evada din viața de zi cu zi.

Dacă vasul sau nava din vis se scufundă sau ia foc, poate simboliza un loc de muncă nesatisfăcător și sentimentul de a fi prins în capcană de acesta.

Visezi apă murdară

Visele despre apă murdară sau noroioasă sunt, de obicei, vise neplăcute despre contaminare sau despre faptul că te afli într-un loc nepotrivit.

Visătorul se află de obicei într-o situație în care încearcă să scape de ceva. Iar visul cu apă întunecată reprezintă acest sentiment de a se simți în același timp prins în capcană și pierdut.

Cum subconștientul nostru analizează mereu lumea din jurul nostru, este ușor de înțeles de ce acest simbol poate reprezenta suferință, anxietate cu o origine ambiguă sau nevoia de a găsi o cale de ieșire dintr-o situație dificilă.

Visele despre apa murdară sunt adesea legate de disfuncții spirituale sau emoționale.

Unii psihologi cred că oamenii își folosesc visele ca pe o modalitate de a-și „curăța” propriile emoții.

Unii terapeuți spun că un vis cu apă tulbure poate însemna că cineva simte un sentiment profund de vinovăție, traumă sau frică.

Din acest punct de vedere, apa murdară sau tulbure dintr-un vis poate reprezenta o barieră care ne împiedică să realizăm lucrurile pe care ni le dorim.

Visezi apă limpede

Visele pot fi un loc de evadare din realitatea noastră actuală. Ele pot conține, de asemenea, mesaje pe care inconștientul visătorului încearcă să le comunice cu conștientul.

Privite în acest context, visele cu apă limpede pot însemna puritatea gândurilor și a minții.

Pentru unii oameni, visarea apei limpezi simbolizează claritatea pe care și-o doresc în viața lor.

Ei pot căuta liniște; un astfel de vis poate reprezenta, de asemenea, o dorință de a păstra lucrurile simple și directe.

Trezirea dintr-un vis cu apă limpede lasă adesea visătorul să se simtă curat și revigorat.

Simbolismul visului aici poate însemna, de asemenea, îndepărtarea sentimentelor sau experiențelor rele, sau că simți că viața ta se îndreaptă în sfârșit în direcția corectă.

A visa apă limpede și curată înseamnă că însăși viața ta de veghe este o sursă de apă calmă, iar un astfel de vis denotă faptul că ești împăcat cu tine însuți.

Visezi că bei apă

Visele pot fi o modalitate excelentă de a-ți descoperi dorințele și temerile ascunse.

În cazul în care ai un vis în care bei apă, acesta poate însemna ceva la fel de simplu ca o nevoie de hidratare!

Dar, mai simbolic, a visa că bei apă poate însemna nevoia ta de împrospătare și întinerire.

Așadar, a bea apă într-un vis nu se referă întotdeauna la lichidul în sine. Poate simboliza dorința ta profundă de a găsi o ușurare față de un sentiment copleșitor de plictiseală sau de goliciune.

Visezi apă în interiorul casei

În acest vis, o casă cu apă, fie pe podea, fie intrând cu repeziciune, poate reprezenta fluiditatea emoțiilor inconștiente și incapacitatea cuiva de a le gestiona.

Visul tipic cu apă în casă se caracterizează prin senzația că te afli scufundat în apă în casă sau că vezi apa venind peste tot în casă.

Acest vis apare atunci când există sentimente de teamă, anxietate sau panică în legătură cu ceva care fie se întâmplă, fie s-ar putea întâmpla în curând.

Acest lucru ar putea fi cauzat și de amintiri ale unor evenimente din trecut care s-au petrecut în casă.

Dar, în general, semnificația în vis a apei din interiorul casei are legătură cu anxietățile și temerile: energie negativă în care apa reprezintă grijile din viața reală pe care mintea inconștientă încearcă să le scoată la suprafață

Descoperă și ce înseamnă când visezi că plângi

Vise despre scurgeri de apă

Visele despre scurgeri de apă, de exemplu despre scurgeri de apă din tavan, sugerează, de obicei, că vrei să te simți mai în siguranță și cu picioarele pe pământ.

Aici, simbolurile din vis înseamnă emoții pe care le ignorăm în viața de veghe. Să visezi scurgeri de apă înseamnă să visezi controlul emoțional care se scurge, picătură cu picătură, în timp ce apa care curge în jos te ia cu ea.

Cea mai frecventă interpretare a visului în care că pacea ta interioară este în pericol și, ca atare, nu ar trebui să uiți elementele de bază în viață, cum ar fi asigurarea familiei, plata facturilor și grija pentru tine.

Dacă vezi un acoperiș inundat în visul tău, acest lucru poate însemna că te simți secătuit și, probabil, frustrat.

Descoperă și ce înseamnă când visezi că zbori

Vise despre cascade

Este surprinzător de comun să ai vise despre cascade.

Un motiv întemeiat pentru acest lucru este că sunetul unei cascade creează un sentiment de siguranță, calm și izolare față de lumea exterioară.

Visele despre cascade pot fi interpretate ca un semn al nevoii de schimbare în viața ta.

Cascada poate sugera că te confrunți cu o cantitate mare de stres și că ai nevoie să găsești pacea și liniștea.

O semnificație mai spirituală a visului despre cascade este că acestea reprezintă conștiința de sine și acceptarea de sine – o persoană care are probleme cu acceptarea de sine poate visa despre cascade pentru a depăși aceste probleme.

În același timp, visele cu cascade pot simboliza și o dorință de schimbare. Atunci când visezi o cascadă, s-ar putea ca subconștientul tău să îți spună că vrei să pornești într-o nouă călătorie în viață.

Cascadele sunt unice prin faptul că reprezintă schimbarea constantă (apa care curge este mereu nouă) în același timp cu permanența (deoarece unele cascade curg de milioane de ani).

Aspectul de „schimbare” poate reprezenta emoții și sentimente puternice la care trebuie să renunțăm; căderea apei sugerează că trebuie să ne curățăm și să renunțăm la trecut.

Visele despre cascade sunt astfel adesea interpretate ca fiind un semn de schimbare, reînnoire sau transformare, dar ele pot reprezenta și ceva la fel de literal ca o frică de înălțime.

Pentru unele persoane, cascadele reprezintă sentimentul de libertate, de exemplu imponderabilitate. Pentru alții, visul reprezintă vindecarea emoțională și renunțarea.

Sursa foto: 123rf.com

 Ce înseamnă când visezi că ți-a căzut un dinte

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Ce să adaugi în ciorba de cartofi cu afumătură ca să-ți iasă delicioasă. Pui acest condiment și va avea un gust grozav
FANATIK.RO
Ce să adaugi în ciorba de cartofi cu afumătură ca să-ți iasă delicioasă. Pui acest condiment și va avea un gust grozav
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Viva.ro
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Smiley și Gina Pistol, un an de căsnicie: „O iubesc cu tot ce este”. 5 lucruri pe care solistul le adoră la soția lui
Libertateapentrufemei.ro
Smiley și Gina Pistol, un an de căsnicie: „O iubesc cu tot ce este”. 5 lucruri pe care solistul le adoră la soția lui
Superba Laura se laudă cu relația pe care o are cu starul lui Real Madrid
GSP.RO
Superba Laura se laudă cu relația pe care o are cu starul lui Real Madrid
Secretul fiecărei zodii a fost dezvăluit! Avertisment pentru Gemeni, Fecioare și Vărsători
FANATIK.RO
Secretul fiecărei zodii a fost dezvăluit! Avertisment pentru Gemeni, Fecioare și Vărsători
Un bărbat dat dispărut de 26 de ani a fost găsit sechestrat în grajdul unui vecin. Ce s-a întâmplat în toți acești ani. VIDEO
Știrileprotv.ro
Un bărbat dat dispărut de 26 de ani a fost găsit sechestrat în grajdul unui vecin. Ce s-a întâmplat în toți acești ani. VIDEO
Jessica Alves, surprinsă într-un costum de baie minuscul! Cum arată azi, la 40 de ani, fostul 'bărbat Ken'
Unica.ro
Jessica Alves, surprinsă într-un costum de baie minuscul! Cum arată azi, la 40 de ani, fostul 'bărbat Ken'
Dan Şucu se dezlănţuie! La Rapid, angajaţii sunt îngrijoraţi, după ce au auzit: "Am informaţii" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Dan Şucu se dezlănţuie! La Rapid, angajaţii sunt îngrijoraţi, după ce au auzit: "Am informaţii" | EXCLUSIV
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la Galaţi. Copilaşul a fost lovit cu sălbăticie de 25 de ori
Observatornews.ro
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la Galaţi. Copilaşul a fost lovit cu sălbăticie de 25 de ori
Horoscop 16 mai 2024. Săgetătorii au mult de muncă, în mai multe direcții și vor trebui să facă mai întâi un efort de selectare a priorităților
HOROSCOP
Horoscop 16 mai 2024. Săgetătorii au mult de muncă, în mai multe direcții și vor trebui să facă mai întâi un efort de selectare a priorităților

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI