De ce visează oamenii

Visele au reprezentat dintotdeauna un mister pentru omenire. Cu toate acestea, încă din antichitate, oamenii au încercat să le descifreze și să le dea o semnificație aparte și un rol important în viața de veghe.

Experții au dezbătut de ani de zile de ce visăm, precum și de ce avem tipurile de vise pe care le avem. Unii cred că visele sunt esențiale pentru înțelegerea subconștientului nostru, în timp ce alții susțin că sunt doar procese biologice naturale. Cu toate acestea, a avea un tip de vis foarte specific poate ascunde un sens profund, mai ales dacă este unul recurent. Studiile susțin că visele sunt modalitatea minții noastre de a ne sorta și de a înregistra experiențele, ajutându-ne să facem față evenimentelor sau chiar traumelor din viața noastră de zi cu zi, precum și ajutând la formarea memoriei de lungă durată.

O altă teorie, susținută de personalități ca Sigmund Freud și Carl Jung, este că visele reflectă mintea inconștientă a unui visător și că imaginile sunt determinate de împlinirea dorințelor sau de dorințe inconștiente. Fiecare dintre aceste terorii și toate la un loc ne spun totuși că putem interpreta imaginile și simbolismul viselor pentru a încerca să înțelegem ceea ce mintea noastră inconștientă încearcă să ne spună.

Cristi Burci a încercat fără succes să ridice sechestrul pe 35 de milioane de euro în Dosarul Romvag. Instanța: „Presupusele sume de bani spălate se situează la valori foarte ridicate”
Recomandări
Cristi Burci a încercat fără succes să ridice sechestrul pe 35 de milioane de euro în Dosarul Romvag. Instanța: „Presupusele sume de bani spălate se situează la valori foarte ridicate”

Potrivit psihologiei, emoțiile pe care vi le aduce un vis pot fi adesea unul dintre cele mai bune indicii pentru interpretarea viselor. Niciun simbol din vis nu poate oferi aceeași semnificație fiecărei persoane, deoarece visul este ca o poveste întreagă (nu simboluri singulare), este cel care transmite îndrumarea și mesajul către visător.

Ce semnificație are ploaia în vis

Ploaia este un fenomen natural care are loc pe tot parcursul anului. Datorită ploii, apa poate fi distribuită uniform pe fiecare teren și poate fertiliza plantele. Așadar, ploaia în vise poate fi o veste bună. Ploaia reprezintă adesea finanțare, prosperitate.

Să visezi că plouă implică apă. Apa în vise reprezintă sentimente și dorințe.

Deși visul despre ploaie poate fi legat de o avere, nu toate visele au un înțeles similar. Semnificația poate fi distinsă prin modul în care evenimentul din vis are loc, de context, de emoțiile pe care le simți.

Ca în multe cărți, povești și legende, apa de ploaie este un dar divin care binecuvântează pe toată lumea și pe toate.

O altă interpretare cunoscută este despre curățarea externă și internă pe care o aduce apa de ploaie.

Uneori, ploile ne perturbă călătoriile, planurile pentru ziua sau perioadele respective. Uneori, anumite locații de pe pământ se confruntă cu ploi acide. Prin urmare, semnificația ploii în vise poate fi fie pozitivă, fie negativă, în funcție de mai mulți factori din visele noastre.

ANALIZĂ. De ce evită candidații la Primăria București dezbaterile electorale. Pe cine încurcă și pe cine ajută confruntările directe
Recomandări
ANALIZĂ. De ce evită candidații la Primăria București dezbaterile electorale. Pe cine încurcă și pe cine ajută confruntările directe

Dacă ploaia din visul tău a fost abundentă și părea a fi foarte tulburătoare, un astfel de vis este întotdeauna un indiciu al provocărilor, problemelor și dificultăților serioase care s-ar putea manifesta în curând în viața de veghe.

Descoperă și ce înseamnă când visezi zăpadă

Ce înseamnă când visezi ploaie abundentă

Să visezi ploi abundente simbolizează curățarea spirituală. Când visăm la ploi abundente este pentru că emoțiile noastre trebuie să se curețe, să devină din ce în ce mai ușoare, fără poverile pe care oamenii ni le aruncă în fiecare zi.

Dacă cunoașteți un loc de odihnă liniștit, un centru spiritual, un templu sau o biserică, încercați să petreceți mai mult timp acolo și veți simți încetul cu încetul că sufletul se revitalizează, se vindecă și se purifică de tot acest conținut dăunător.

Ce înseamnă când visezi burniță

Picăturile de ploaie pe care le vedem în vis pot semnifica felul în care ne lăsăm atinși de lucrurile din viața noastră. Poate ești mai sensibil, sentimental și poate chiar mai fragil. Poate va fi benefic pentru tine să construiești o legătură deschisă cu oamenii pe care îi iubești și să recunoști s-ar putea să nu fii conștient de această latură a ta.

Putin sprijină planul de pace al Chinei pentru Ucraina și spune că Beijingul înţelege „cu adevărat” conflictul
Recomandări
Putin sprijină planul de pace al Chinei pentru Ucraina și spune că Beijingul înţelege „cu adevărat” conflictul

Când visezi o ploaie de vară

A visa la o ploaie de vară este distractiv, nu? Și sensul este, de asemenea, excelent. Semnificația visului unei ploi de vară este că trebuie să fii mai curajos, să te bucuri mai mult de viață și poate chiar să-ți schimbi mediul.

Distrează-te, arată-te așa cum ești și vizitează locuri pe care nu le-ai vizitat niciodată, dar pe care vrei să le vezi dintotdeauna. Viața te cheamă acolo și îți oferă bunuri valoroase. Este un moment pentru a te desprinde de rutină.

Când visezi că plouă continuu

Când visezi la o ploaie nesfârșită, este posibil ca în curând să aibă loc schimbări pozitive în viața ta financiară. Poate te-ai așteptat sau nu la această schimbare. Dar, cel mai important, trebuie să vă amintiți că acest pachet de schimbări va veni cu noi provocări de viață.

Când visezi că plouă și e vânt

Un vis despre ploaie și vânt nu este un semn rău. Acest vis poate însemna că ai prieteni valoroși care îți sunt mereu alături și, poate, ar fi bine câteodată să fii atent și să asculți sugestiile lor, în special cele legate de cariera și munca ta.

Chiar dacă prietenii tăi nu sunt în același domeniu cu tine, adevărata înțelepciune se află în mințile cele mai diverse și asta îmbogățește pe toată lumea. Învață să asculți.

Când visezi o furtună

A visa la o furtună înseamnă că acum nu este momentul să negociezi sau să planifici ceva major în afacerea ta sau să faci o schimbare foarte importantă. Ca orice furtună însă, e ceva trecător, la fel și această perioadă de suspendare a planurilor tale. Ai grijă și așteaptă momentul potrivit.

Când visezi că plouă și e noroi

Poate multe sau doar unele dintre dorințele tale nu sunt îndeplinite. Visând noroi și ploaie arată că ai multe vise și nu ești mulțumit de ceea ce poți realiza. Critica ta necruțătoare poate îți consumă energia. Pe de altă parte, creează tensiune fizică și psihică.

Poate cel mai bun lucru de făcut deocamdată este să te odihnești, să-ți recâștigi energia, să dezvolți o nouă strategie până când emoțiile tale se potolesc. După aceea, asigurați-vă că apele sunt limpezi și puteți vedea cu ușurință totul.

Descoperă pe îndelete ce înseamnă când visezi noroi.

Când visezi o umbrelă

Umbrela este considerată un semn bun. Să vizezi o umbrelă arată clar cât de bună este sănătatea ta în acest moment, cu siguranță în stare perfectă, te poți apăra foarte bine de boli. Dacă tocmai ați avut o intervenție chirurgicală sau ați finalizat un tratament medical, trebuie să știți că corpul dumneavoastră s-a recuperat.

Indiferent de ultima problemă de sănătate pe care ați avut-o, nu aveți de ce să vă faceți griji. Acum te vei bucura de zile bune.

Curiozități despre vise

  • Mulți cred că, atunci când un câine adormit dă din coadă sau o pisică adormită își bate labele, visează. Deși nimeni nu poate spune cu siguranță, cercetătorii cred că majoritatea animalelor trec prin stadii de somn REM și non-REM, așa că probabil visează.
  • Cercetătorii au descoperit diferențe între bărbați și femei în ceea ce privește conținutul viselor. În mai multe studii, bărbații au raportat că visează la arme mult mai des decât femeile, în timp ce femeile visau la îmbrăcăminte mai des decât bărbații. Un alt studiu a arătat că visele bărbaților tind să aibă conținut mai agresiv și activitate fizică mai intensă, în timp ce visele femeilor conțin mai multă respingere și excludere, precum și mai multe conversații decât activitatea fizică.
  • Femeile tind să aibă vise puțin mai lungi, cu mai multe personaje. Bărbații visează la alți bărbați de două ori mai des decât la femei. Femeile tind să viseze la ambele sexe în mod egal.
  • Deși visele sunt adesea influențate de experiența personală, cercetătorii au descoperit că anumite teme de vis sunt comune în toate culturile. De exemplu, oamenii din întreaga lume visează frecvent să fie urmăriți, atacați sau că experimentează căderi. Alte experiențe de vis comune includ senzația de înghețare și incapacitatea de a se mișca, întârzierea, zborul și a fi gol în public.

Cum să-ți amintești visele

Fie că visezi că plouă, o ploaie caldă de vară sau una apăsătoare, fie orice alt vis, e important să-ți amintești bine acel vis pentru a-l putea interpreta.

Unul dintre motivele pentru care visele pot fi dificil de reținut este că substanța chimică a creierului asociată cu memoria – norepinefrina – și activitatea creierului care ajută la reamintire sunt la cele mai scăzute niveluri atunci când visezi. De fapt, dacă ai un vis, dar nu te trezești în timpul visului, sunt șanse foarte reduse să ți-l poți aminti.

Visele pe care ți le amintești sunt cele din care te trezești. Deoarece amintirea viselor poate fi ușor întreruptă chiar și de cea mai mică distragere a atenției, ar trebui să încercați să vă amintiți cât mai mult din visul dvs. imediat ce vă treziți. Nu te da jos din pat si nu te gândi la altceva, dacă vrei să ai acces la visul tău. Încearcă să înțelegi orice imagini sau amintiri pe care le ai despre visul tău și notează-le.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Prin ce a trecut o familie de români care a mers cu mașina în vacanță în Turcia: “Ne-au cerut să le lăsăm cheia lor”
FANATIK.RO
Prin ce a trecut o familie de români care a mers cu mașina în vacanță în Turcia: “Ne-au cerut să le lăsăm cheia lor”
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Viva.ro
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
Smiley și Gina Pistol, un an de căsnicie: „O iubesc cu tot ce este”. 5 lucruri pe care solistul le adoră la soția lui
Libertateapentrufemei.ro
Smiley și Gina Pistol, un an de căsnicie: „O iubesc cu tot ce este”. 5 lucruri pe care solistul le adoră la soția lui
„Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
GSP.RO
„Sunt uimit că soția mea poate ieși singură pe stradă". Un tânăr din Guatemala, surprins de ce a descoperit în România
Un nou drum expres va apărea în România. Va lega două reședințe de județ
FANATIK.RO
Un nou drum expres va apărea în România. Va lega două reședințe de județ
Un bărbat dat dispărut de 26 de ani a fost găsit sechestrat în grajdul unui vecin. Ce s-a întâmplat în toți acești ani. VIDEO
Știrileprotv.ro
Un bărbat dat dispărut de 26 de ani a fost găsit sechestrat în grajdul unui vecin. Ce s-a întâmplat în toți acești ani. VIDEO
Jessica Alves, surprinsă într-un costum de baie minuscul! Cum arată azi, la 40 de ani, fostul 'bărbat Ken'
Unica.ro
Jessica Alves, surprinsă într-un costum de baie minuscul! Cum arată azi, la 40 de ani, fostul 'bărbat Ken'
Dan Şucu se dezlănţuie! La Rapid, angajaţii sunt îngrijoraţi, după ce au auzit: "Am informaţii" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Dan Şucu se dezlănţuie! La Rapid, angajaţii sunt îngrijoraţi, după ce au auzit: "Am informaţii" | EXCLUSIV
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la Galaţi. Copilaşul a fost lovit cu sălbăticie de 25 de ori
Observatornews.ro
"Nu am mai văzut aşa ceva". Prim-procuror, despre cazul băieţelului bătut cu biciul din sârmă la Galaţi. Copilaşul a fost lovit cu sălbăticie de 25 de ori
Horoscop 16 mai 2024. Săgetătorii au mult de muncă, în mai multe direcții și vor trebui să facă mai întâi un efort de selectare a priorităților
HOROSCOP
Horoscop 16 mai 2024. Săgetătorii au mult de muncă, în mai multe direcții și vor trebui să facă mai întâi un efort de selectare a priorităților

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI