Cum putem interpreta visele

Mai mulți factori afectează conținutul emoțional al viselor, inclusiv anxietatea, stresul și anumite medicamente. Un studiu a constatat că stimulii externi, inclusiv mirosurile bune și rele, pot juca un rol în visele pozitive și negative.

Studiile susțin că visele sunt modalitatea minții noastre de a ne sorta și de a înregistra experiențele, ajutându-ne să facem față evenimentelor sau chiar traumelor din viața noastră de zi cu zi, precum și ajutând la formarea memoriei de lungă durată. O altă teorie, susținută de personalități ca Sigmund Freud și Carl Jung, este că visele reflectă mintea inconștientă a unui visător și că imaginile sunt determinate de împlinirea dorințelor sau de dorințe inconștiente.

Potrivit psihologiei, emoțiile pe care vi le aduce un vis pot fi adesea unul dintre cele mai bune indicii pentru interpretarea viselor. Niciun simbol din vis nu poate oferi aceeași semnificație fiecărei persoane, deoarece visul este ca o poveste întreagă și nu simboluri singulare, iar povestea este cea care transmite îndrumarea și mesajul către visător. Cu toate acestea, există multe simboluri comune în visele oamenilor și s-au găsit anumite semnificații pentru ele.

Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat
Recomandări
Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat

Vestea bună este atunci când visezi hoți nu înseamnă că persoana sau persoanele respective vor fi de fapt implicate într-un furt. Poate fi un semn rău sau un semn bun, în funcție de contextul visului tău.

Ce înseamnă să visezi hoți

Să visezi hoți se poate întâmpla mai des decât îți imaginezi, acesta fiind un vis destul de comun. Hoțul din visul tău nu înseamnă neapărat că vei pierde bani și obiecte de valoare, ci indică mai degrabă teama ta de a-ți pierde dragostea, averea, reputația și așa mai departe.

Se crede un hoț în vis este despre pierderea a ceva din viața ta. Ceva care îți lipsește poate fi o situație financiară bună, încredere, poziție, job. Cu toate acestea, unele dintre aceste semnificații ale visului pot avea alte implicații bazate pe cronologia trăită în vis.

Când furi ceva, simbolizează dorința ta de a obține ceva. Nu te vei opri până nu obții ceea ce îți dorești. Nu trebuie să fii o persoană necinstită, invidioasă sau lacomă pentru a avea un astfel de vis. Vei fi surprins să afli că mulți oameni cinstiți au visat că furau ceea ce nu au putut obține în viața reală.

Când cineva îți fură ceva, acest vis indică faptul că îți este frică să nu fii păcălit sau de a pierde unele dintre lucrurile tale.

Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”
Recomandări
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”

În general, visele despre hoți pot apărea adesea, indiferent de vârstă. Să visezi că cineva îți fură ceva se poate întâmpla mai ales atunci când ești vulnerabil la pierderea a ceva material. Totul depinde, totuși, de contextul viselor tale.

Când visezi că hoții îți sparg casa

Să visezi că hoții îți sparg casa simbolizează sentimentul tău de a fi ignorat în propria casă. Dacă ești necăsătorit, visul sugerează că simți că părinților tăi nu le pasă și nu te iubesc. Dacă ești căsătorit, visul sugerează că simți că partenerul tău nu te iubește la fel de mult cum obișnuia. Visul implică, de asemenea, pierderea și frica ta de a-ți pierde fericirea pe care o ai acum. În același timp, visul îți amintește să fii atent în viitorul apropiat să nu pierzi pe cineva sau ceva drag.

Când visezi că tu ești hoț

Dacă ai fost un hoț în vis, înseamnă că aștepți cu nerăbdare o iubire perfectă, o poziție recunoscută și mai multă bogăție. Un astfel de vis îți amintește, de asemenea, să continui să lucrezi pentru a obține împlinirea. Visul implică, de asemenea, noroc și câștiguri neașteptate.

Când visezi că hoțul este un prieten

Visul indică subconștient că nu ai încredere în acea persoană, deși este posibil să nu fii conștient de asta în viața de veghe.

Politico: De ce Klaus Iohannis are șanse să preia șefia Comisiei Europene. Lista posibililor înlocuitori ai Ursulei von der Leyen
Recomandări
Politico: De ce Klaus Iohannis are șanse să preia șefia Comisiei Europene. Lista posibililor înlocuitori ai Ursulei von der Leyen

Visând că prietenul tău fură de la tine poate însemna pur și simplu că îți este dor de acest prieten și aștepți cu disperare o întâlnire. Sau, poate însemna, de asemenea, că vrei ca prietenia să înflorească și mai mult și vrei să construiești o legătură mai profundă cu prietenul. Pe de altă parte, acest vis poate semnala și o schimbare. Este posibil să treceți printr-o transformare personală, care vă va ajuta creșterea personală și profesională.

Când visezi că te lupți cu hoți

Reprezintă partea din tine încrezătoare, care se luptă cu obstacolele. În realitate, poți controla eficient progresul actual și nu te lași înfrânt de dificultăți. Poți obține mari realizări, dar cu eforturi neîncetate. Visul poate indica, de asemenea, un prieten nou și loial.

Când visezi că prinzi un hoț

Dacă l-ai prins pe hoț în vis, arată că ai o bună capacitate de control. Este un vis bun care arată că puteți face față persoanelor sau evenimentelor care vă încalcă propriile interese și să vă protejați proprietatea și reputația într-un mod eficient. De asemenea, un astfel de vis poate implica dorința ta de dragoste și pasiune.

Când cineva îți fura aurul sau bijuteriile poate fi un semn bun. Aurul este adesea analog cu nenorocirea în vise. Prin urmare, atunci ar trebui să fii fericit.

Când cineva îți fură hainele, acest vis poate fi o avertizare că este posibil să îți pierzi locul de muncă sau partenerul ori cineva drag te va părăsi. Dacă ai o familie, atunci această viziune poate apărea atunci când te temi că soțul/soția ta are o aventură.

Când visezi că ești atacat de un hoț

Visul reprezintă lipsa de încredere în sine. Vrei să ai anumite realizări, dar nu ești suficient de încrezător și te temi de eșec. În acest moment, trebuie să verifici dacă obiectivul este realist și să stabilești obiective rezonabile pentru a merge pas cu pas către succes. În plus, vei fi predispus la astfel de vise atunci când ești obosit, slăbit și confuz. Îți reamintește să ajustezi corect lucrurile în viață.

Când visezi că vecinul tău e hoț

Este esențial ca cineva să se simtă în siguranță în propria casă. Cu toate acestea, visele despre vecinii care te fură sunt adesea asociate cu nemulțumirea față de locul în care trăești sau nesiguranța pe care o simți.

Sau poate faci un compromis trăind acolo unde trășeti acum și ai vrea să fii într-un loc în care să te simți mai împlinit mental, emoțional și fizic. Așadar, faceți o listă pro-contra pentru locuința actuală și, dacă considerați că este necesar, mutarea într-un loc mai bun ar putea fi o idee bună.

Descoperă ce înseamnă când visezi că primești sau găsești bani

Despre somn și vise

Visele sunt povești și imagini pe care mintea noastră le creează în timp ce dormim. Ele pot fi distractive, amuzante, romantice, tulburătoare, înspăimântătoare și deseori bizare.

Visele sunt o experiență umană universală care poate fi descrisă ca o stare de conștiință caracterizată prin apariții senzoriale, cognitive și emoționale în timpul somnului. Nu există nicio stare cognitivă care să fi fost la fel de amplu studiată și totuși la fel de des înțeleasă greșit ca visarea.

Există diferențe semnificative între abordările neuroștiințifice și psihanalitice ale analizei viselor. Experții în neuroștiință sunt interesați de structurile implicate în producerea viselor, organizarea viselor și narrabilitatea. Psihanaliza se concentrează asupra sensului viselor, plasându-le în contextul relațiilor din istoria visătorului.

Rapoartele despre vise tind să fie pline de experiențe emoționale și vii, care conțin teme, preocupări, figuri și obiecte care corespund îndeaproape vieții de veghe. Aceste elemente creează o „realitate” nouă din nimic aparent, producând o experiență cu un interval de timp și conexiuni realiste.

Visele au loc în timpul somnului REM.

Există cinci faze ale somnului într-un ciclu de somn:

  • Stadiul 1: Implică somn ușor, mișcarea lentă a ochilor și activitate musculară redusă. Această etapă formează 4 până la 5% din totalul somnului.
  • Stadiul 2: Mișcarea ochilor se oprește și undele cerebrale devin mai lente, cu explozii ocazionale de unde rapide numite fuse de somn. Această etapă formează 45 până la 55% din totalul somnului.
  • Stadiul 3: Unde cerebrale extrem de lente numite unde delta încep să apară, intercalate cu valuri mai mici și mai rapide. Aceasta reprezintă 4 până la 6% din somnul total.
  • Stadiul 4: Creierul produce unde delta aproape exclusiv. Este dificil să trezești pe cineva în etapele 3 și 4, care împreună sunt numite „somn profund”. Nu există mișcare a ochilor sau activitate musculară. Oamenii treziți în timpul somnului profund nu se adaptează imediat și adesea se simt dezorientați timp de câteva minute după trezire. Aceasta formează 12 până la 15% din somnul total.
  • Stadiul 5: Această etapă este cunoscută sub numele de mișcare rapidă a ochilor (REM). Respirația devine mai rapidă, neregulată și superficială, ochii trec rapid în diferite direcții, iar mușchii membrelor devin temporar paralizați. Ritmul cardiac crește, tensiunea arterială crește, iar bărbații dezvoltă erecții ale penisului. Când oamenii se trezesc în timpul somnului REM, ei descriu adesea povești bizare și ilogice. Acestea sunt vise. Această etapă reprezintă 20 până la 25% din timpul total de somn.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
FANATIK.RO
O televiziune din România își schimbă numele. Ce va difuza de acum înainte
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Viva.ro
Wow! Cum arată Noelle Vlasov, numită „cel mai frumos copil din România”, la 19 ani. S-a stabilit în Londra și a devenit vegană
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
GSP.RO
Ilie Dumitrescu, șocat de gestul la adresa lui Bogdan Lobonț: „E clar, o să rămână antrenor de portari”
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu o viteză de 160 km/h
FANATIK.RO
Trenul produs în China care va lega 3 municipii importante din România. Poate circula cu o viteză de 160 km/h
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Românii care vor primi 3 tipuri noi de vouchere de la locul de muncă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii
Observatornews.ro
Românii care vor primi 3 tipuri noi de vouchere de la locul de muncă. Ce condiţii trebuie să îndeplinească angajaţii
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli
HOROSCOP
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI