Ce rol au visele

Oamenii nu sunt singurele ființe care visează, există și alte mamifere care o fac. Studiile cele mai recente susțin că visele sunt modalitatea minții noastre de a ne sorta și de a înregistra experiențele, ajutându-ne să facem față evenimentelor sau chiar traumelor din viața noastră de zi cu zi, precum și ajutând la formarea memoriei de lungă durată. O altă teorie, susținută de personalități ca Sigmund Freud și Carl Jung, este că visele reflectă mintea inconștientă a unui visător și că imaginile sunt determinate de împlinirea dorințelor sau de dorințe inconștiente.

Una dintre cele mai mult studiate și argumnentate teorii este aceea că visele ne ajută să procesăm amintirile și emoțiile și să repetăm scenarii potențiale care s-ar putea întâmpla în viitor. Deci, modul în care vă interpretați propriile vise va depinde de propriile asocieri personale. Visele apar în principal în timpul somnului REM, dar pot apărea și în timpul somnului NREM, de obicei ca imagini non-narative.

Ce semnificație are păpușa în vis

Un vis despre o păpușă poate că simbolizează inocența, copilăria, imaturitatea sau perspectiva ta față de copii în general sau față de un anumit copil.

Florian Coldea, la DNA. Fostul șef al SRI, audiat într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani
Recomandări
Florian Coldea, la DNA. Fostul șef al SRI, audiat într-un dosar de trafic de influență și spălare de bani

Păpușile sunt create pentru a arăta ca noi, oamenii. Dar oricât de mult ar semăna cu ființe muritoare din carne și oase, nu au emoții. Așadar, din acest punct de vedere, visul s-ar fi putut întâmpla după ce a întâlnit o persoană în lumea trează, care pare că nu are emoții, pare împietrită.

Pe de altă parte, păpușile ca simboluri de vis reprezintă sentimentele, dorințele, fricile și insecuritățile tale reprimate. Să nu uiți lucrurile pe care ai vrea să le spui, dar la care nu te poți apropia.

În mod negativ, păpușile precum păpușile voodoo sunt adesea asociate cu o persoană manipulatoare din cercul tău. El sau ea ar putea să te folosească pentru câștigurile sale. Și în cel mai rău caz, acea persoană poate chiar să încerce să te folosească ca mijloc pentru a provoca durere unei terțe părți.

Ce înseamnă când visezi păpușă

Când visezi că primești o păpușă

Acesta este un semn că vă apar schimbări pozitive. Dacă te așteptai la niște bani, vor veni destul de curând. Afacerile tale vor prospera. Ca atare, continuă să fii puternic în eforturile tale. Veți primi și vești bune în familie. Relațiile tale cu familia și prietenii se vor îmbunătăți foarte mult.

Să visezi la o păpușă care prinde viață

Părinții studentei ucise în accidentul de la 2 Mai, față în față cu Vlad Pascu. „Îi merge bine la pușcărie. La mulți ani!”, spune tatăl Robertei Dragomir
Recomandări
Părinții studentei ucise în accidentul de la 2 Mai, față în față cu Vlad Pascu. „Îi merge bine la pușcărie. La mulți ani!”, spune tatăl Robertei Dragomir

Interpretarea acestui scenariu depinde în întregime de ceea ce a făcut păpușa după ce a luat viață. Dacă acțiunile păpușii te fac fericit, înseamnă că viziunile tale se concretizează.

Alternativ, dacă nu ați fost mulțumit de modul în care acțiunile păpușii, scenariul este o reprezentare a temerilor vieții tale de veghe.
Dacă păpușa a făcut ceva unei alte persoane prezente în scenariu, poate sunteți critici cu voi înșivă, poate vă răniți singuri.

Ce înseamnă când visezi păpușă voodoo

Luați acest vis ca pe un avertisment. Când visezi o păpușă voodoo, trebuie să fii în căutarea persoanelor care încearcă să te manipuleze acasă, la școală sau la locul de muncă. Cineva poate profita de tine și folosește bunătatea ta în beneficiul său.

Este esențial să fii atent la prietenii falși care te-ar putea calomnia. S-ar putea să întâlnești oameni care vor doar să învețe de la tine, astfel încât să te poată doborî.

Descoperă și ce înseamnă când visezi că te cerți cu cineva.

Când visezi păpuși rele/urâte

A vedea păpuși rele în visul tău este un simbol al singurătății tale. Dacă ai avut un coșmar în care ai fost atacat de păpuși rele, ar putea fi un semn că te simțeai deprimat și neputincios. Te doare în interior pentru că nu ai pe cine să te sprijini și cu cine să împarți povara ta.

Procesul lui Vlad Pascu. Părinții victimelor au solicitat schimbarea încadrării juridice a faptelor. Ce a răspuns noua judecătoare
Recomandări
Procesul lui Vlad Pascu. Părinții victimelor au solicitat schimbarea încadrării juridice a faptelor. Ce a răspuns noua judecătoare

În plus, poate însemna și că trecutul tău încearcă să te bântuie. Acest vis îți spune să îndrepți lucrurile. Încearcă cât poți de mult să-ți lași trecutul dureros în urmă. Drept urmare, vei putea să-ți depășești angoasa și eșecurile.

Ca simbol într-un vis, o păpușă poate reprezenta o dorință sau ceva pe care nu le poți realiza sau comunica, în ciuda eforturilor tale. Ele sunt simboluri ale sentimentelor sau nesiguranțelor pe care le-ați reprimat de-a lungul vieții. Starea actuală a vieții tale de veghe ar putea fi caracterizată de sentimente de depresie și izolare.

Când visezi păpuși de plastic

În lumea reală, păpușile de plastic sau de cauciuc reprezintă colegii tăi. Înseamnă că ele exemplifică trăsăturile unei persoane superficiale. Unii oameni din jurul tău fie sunt toxici, fie pur și simplu nu le pasă de tine. Dacă ești singur, este important să poți recunoaște oamenii care pretind că sunt prietenii tăi.

În plus, cineva poate folosi metode subtile sau deschise pentru a-ți controla comportamentul în beneficiul său. În acest sens, materialul de cauciuc al păpușii servește drept simbol pentru legătura neadevărată pe care o împărtășiți. Este posibil ca legătura ta să fie superficială și să nu se bazeze pe sentimente și conexiune autentice.

Când visezi o păpușă stricată

Păpușile sunt asamblate cu grijă una câte una și din părți separate. O păpușă ruptă căreia îi lipsesc părți ale corpului este un simbol al conflictelor minore sau al insultelor care apar acasă sau la serviciu. Trebuie să arătați mai multă considerație față de ceilalți dacă nu doriți să regretați acțiunile dvs. în viitor.

Visarea unei păpuși rupte înseamnă o succesiune de probleme care pot fi interconectate. Cel mai bine este să rezolvați problemele cât mai curând posibil pentru a preveni complicații ulterioare și potențiale dezastre.

Să vezi o păpuşă frumoasă într-un vis

Indiferent de sexul tău, o păpușă frumoasă în vise este un semn bun care simbolizează evenimente încântătoare.

Scenariul poate că prevestește o nouă relație romantică. Cu toate acestea, trebuie să înțelegeți că această perioadă de beatitudine nu va dura foarte mult.

Pe de altă parte, păpușile frumoase pot fi, de asemenea, un semn al sarcinii.

Păpuși Barbie în vise

Păpușile Barbie într-un vis reprezintă admirația ta pentru cineva, dar nu neapărat într-un mod romantic. Poate însemna persoana pe care o admiri în viața de veghe. Poate vrei să fii ca el/ea dacă se ivește ocazia.

Pe de altă parte, păpușile Barbie din visele tale pot reprezenta și problemele tale de stima de sine. Nu încetezi niciodată să te gândești la tine ca la o dezamăgire și se pare că îți este greu să-ți găsești mulțumire în propria ta companie. Cei care gândesc astfel au un nivel scăzut de stima de sine și le lipsește încrederea în propriile abilități.

Ce înseamnă când visezi o păpușă monstruoasă

A visa că păpușile se transformă în monștri este un avertisment că te afli într-o situație potențial periculoasă de care nu ești conștient încă. Ar putea fi masca unui prieten. Se pare că sunteți pe cale să experimentați infidelitate, trădare și, posibil, moartea unui prieten apropiat sau a unei persoane dragi în lumea reală.

Visele tale despre păpușile care se transformă în monștri poate reflecta anxietatea și nemulțumirea ta față de comportamentul celorlalți. Se pare că ești tratat rău și nedrept, cel puțin din punctul tău de vedere. Ar trebui să faceți un efort să discutați lucrurile pentru a clarifica orice neînțelegeri care ar putea apărea.

Ce înseamnă când visezi o păpușă bebeluș

A vedea o păpușă în visul tău poate reprezenta amintiri din copilărie sau atitudinea ta față de copii. Aceste vise sunt frecvent legate de ideile pe care le ai despre un anumit copil, indiferent dacă acel copil este sau nu al tău. În viața ta de veghe, s-ar putea să te gândești și la o varietate de experiențe din copilărie chiar în acest moment.

Visul la păpuși simbolizează naivitatea ta. Încercați să vă sustrageți dificultăților apelând la „copilul” care încă locuiește în voi. Păpușile din vise reprezintă pe cineva sau ceva de care nu poți trece din cauza atitudinii și comportamentului tău.

Visele despre păpuși pot însemna și singurătate. Simți că nimănui nu-i pasă de tine și toți te-au abandonat? Când visezi o păpușă, este un semn că tânjești după companie. Poate că nu ai destui oameni în viața ta care să-ți fie aproape și care să te înțeleagă.

Cum să-ți amintești visele

Unul dintre motivele pentru care visele pot fi dificil de reținut este că substanța chimică a creierului asociată cu memoria – norepinefrina – și activitatea creierului care ajută la reamintire sunt la cele mai scăzute niveluri atunci când visezi. De fapt, dacă ai un vis, dar nu te trezești în timpul visului, sunt șanse foarte reduse să ți-l poți aminti.

Visele pe care ți le amintești sunt cele din care te trezești. Deoarece amintirea viselor poate fi ușor întreruptă chiar și de cea mai mică distragere a atenției, ar trebui să încercați să vă amintiți cât mai mult din visul dvs. imediat ce vă treziți. Nu te da jos din pat si nu te gândi la altceva, dacă vrei să ai acces la visul tău. Încearcă să înțelegi orice imagini sau amintiri pe care le ai despre visul tău și notează-le pe o agendă lângă pat sau pe smartphone-ul tău.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Top 6 zodii care au norocul scris în frunte. Sunt născute să aibă succes și o viață îmbelșugată
FANATIK.RO
Top 6 zodii care au norocul scris în frunte. Sunt născute să aibă succes și o viață îmbelșugată
Cum arată și cu ce se ocupă Lili Jurcă din La Bloc, de când nu mai apare la TV. Cât de schimbată e actrița Mariana Dănescu, la 56 de ani
Viva.ro
Cum arată și cu ce se ocupă Lili Jurcă din La Bloc, de când nu mai apare la TV. Cât de schimbată e actrița Mariana Dănescu, la 56 de ani
Acasă la Marina Voica. Solista are un adevărat paradis în curtea de la Breaza. Cum arată locul în care își alină singurătatea, la 87 de ani
Libertateapentrufemei.ro
Acasă la Marina Voica. Solista are un adevărat paradis în curtea de la Breaza. Cum arată locul în care își alină singurătatea, la 87 de ani
Mihaela Buzărnescu, mărturisiri la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj. Dacă ai așteptări în ziua de astăzi, ești mai mult dezamăgită”. Prin ce a trecut sportiva
GSP.RO
Mihaela Buzărnescu, mărturisiri la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj. Dacă ai așteptări în ziua de astăzi, ești mai mult dezamăgită”. Prin ce a trecut sportiva
Scamatoria CAROM. Culisele nevăzute ale vânzării celui mai mare depozit de substanțe toxice și cancerigene din România
FANATIK.RO
Scamatoria CAROM. Culisele nevăzute ale vânzării celui mai mare depozit de substanțe toxice și cancerigene din România
Ce au găsit polițiștii în mașina răsturnată cu 8 tineri, în Bistrița. Greșeala făcută de Erik, șoferul care a și murit
Știrileprotv.ro
Ce au găsit polițiștii în mașina răsturnată cu 8 tineri, în Bistrița. Greșeala făcută de Erik, șoferul care a și murit
Acasă la Anca Țurcașiu. Artista stă într-un apartament din Panduri, pe care l-a amenajat ca-n povești / GALERIE FOTO
Unica.ro
Acasă la Anca Țurcașiu. Artista stă într-un apartament din Panduri, pe care l-a amenajat ca-n povești / GALERIE FOTO
Şoc în fotbalul românesc. Marian Iancu îşi anunţă revenirea: „Acolo mă bag, va fi al doilea stadion din ţară!” | EXCLUSIV
Orangesport.ro
Şoc în fotbalul românesc. Marian Iancu îşi anunţă revenirea: „Acolo mă bag, va fi al doilea stadion din ţară!” | EXCLUSIV
Primele imagini cu Vlad Pascu la tribunal. Dialogul avut de autorul tragediei din 2 Mai cu noua judecătoare
Observatornews.ro
Primele imagini cu Vlad Pascu la tribunal. Dialogul avut de autorul tragediei din 2 Mai cu noua judecătoare
Horoscop 23 mai 2024. Gemenii au parte de o zi cu totul specială, care netezește orice asperitate din relațiile care contează
HOROSCOP
Horoscop 23 mai 2024. Gemenii au parte de o zi cu totul specială, care netezește orice asperitate din relațiile care contează

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI