Demipensiune, pensiune completă sau all-inclusive

Mulți călători compară diversele pachete de servicii atunci când își rezervă călătoriile sau vacanțele. În funcție de hotel, au opțiuni reduse, cum ar fi numai ”bed and breakfast”, sau opțiuni mai bogate, cum ar fi demipensiune, pensiune completă sau all-inclusive. Dar care este diferența dintre toți acești termeni?

Ce înseamnă ”bed and breakfast”

”Bed and breakfast” sau, mai pe românește, cazarea cu mic dejun, este opțiunea ideală pentru cei care doresc să ia masa în mod regulat în zona în care călătoresc. Dacă vrei să ai confortul micului dejun acolo unde ești cazat și, în același timp, îți dorești să încerci diverse delicatese locale la prânz și la masa de seară, ți se va potrivi perfect.

Ce înseamnă demipensiune

Demipensiune include două mese. Una dintre ele este micul dejun. Cealaltă poate fi prânzul sau cina, însă, în majoritatea cazurilor este vorba despre cină.

În multe cazuri, mesele de demipensiune sunt servite sub formă de bufete. În general, băuturile sunt incluse numai la micul dejun (de exemplu, cafea, ceai și suc). Pentru alte mese, oaspeții plătesc de obicei băuturile separat.

Demipensiunea este o alegere bună pentru oaspeții care părăsesc hotelul în timpul zilei și se întorc la cină seara. Dacă cineva nu dorește să continue să caute restaurante noi sau dacă opțiunile din apropiere sunt limitate, aceasta este varianta ideală.

De asemenea, turiștii care știu că nu au un apetit mare și că pot supraviețui fără trei mese se descurcă bine cu demipensiune.

Ce înseamnă pensiune completă

Pensiune completă sau demipensiune

Pensiunea completă include cele trei mese principale: micul dejun, prânzul și cina, care sunt, de multe ori, servite sub formă de bufet. Dacă hotelurile au mai multe restaurante, acestea nu sunt, în general, incluse, sau oaspeții trebuie să plătească pentru a lua masa ”a-la-carte”. Ca și în cazul demipensiunii, băuturile sunt de obicei incluse doar la micul dejun.

Pensiunea completă este deosebit de populară printre turiștii care doresc să stea și să se relaxeze la hotel toată ziua. Majoritatea hotelurilor de pe plajă și a stațiunilor izolate oferă această opțiune. Știind că mesele sunt acoperite și că vor exista puține taxe suplimentare (de obicei doar băuturi) este un avantaj pentru turiști. Cu toate acestea, riscă să plătească pentru un serviciu pe care nu îl folosesc dacă nu doresc toate mesele în fiecare zi.

Care e diferența dintre pensiune completă și all-inclusive

După cum spune și numele, all-inclusive include toate mesele și băuturile pe parcursul întregii zile. Aceasta variată include, de obicei, restaurantul principal tip bufet, snack-baruri, room service și așa mai departe. Călătorii confundă uneori all inclusive cu pensiune completă, așa că este bine de știut care este diferența.

Serviciile all inclusive sunt populare printre turiștii care stau la hotelul lor pentru cea mai mare parte a călătoriei și se bucură de aceste facilități. Beneficiile sunt clare: oaspeții știu exact cât trebuie să plătească din timp și vor exista puține costuri suplimentare. Odată ce sunt în acea stațiune, pot profita de toate locurile de luat masa fără a fi nevoiți să-și facă griji cu privire la taxele suplimentare.

Descoperă și ce poți lua și ce e interzis să iei din camera de hotel.

La ce oră se eliberează camera de hotel

Ora de check-in și cea de check-out, adică ora la care ne putem caza și ora la care se eliberează camera de hotel sunt strict stabilite de fiecare unitate de cazare în parte. Totuși, este o practică comună aceea de a fi stabilită ora de check-out înainte de prânz. Acest lucru se întâmplă deoarece personalul trebuie să aibă timp să curețe camera până la sosirera următorilor clienți. Tot din acest motiv, de cele mai multe ori ora de la care ne putem caza este undeva după prânz.

Acte necesare pentru cazarea la hotel

Singurul act necesar pentru cazarea la un hotel sau o unitate de cazare este cartea de identitate sau pașaportul aflate în valabilitate. În cazul în care aveți vouchere sau alte astfel de bonusuri, este necesar, de multe ori, să le aveți în format fizic sau electronic.

Descoperă cele mai populare obiective turistice din Europa.

Urmărește-ne pe Google News