Fie că vrei să faci un tur al Europei sau să le iei pe rând, cele mai cunoscute obiective turistice te vor impresiona cu siguranță.

Colosseumul din RomaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Cele mai vizitate obiective turistice din Europa

Europa este un continent cu peisaje superbe și clădiri vechi încărcate de istorie. Iată care sunt cele mai cunoscuteobiective tursitice de pe bătrânul continent:

Colosseumul din Roma

Obiective turistice din Europa - Colosseumul din Italia
Obiective turistice din Europa – Colosseumul din Italia

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Europa este Colosseumul din Italia. Puține situri istorice ale Europei sunt mai apreciate decât Colosseumul. Încărcat de istorie, Colosseumul este un loc perfect pentru a realiza fotografii memorabile sau de a simți atmosfera vibrantă a luptelor de gladiatori purtate aici de-a lungul timpului. Tot aici învățați lucruri interesante despre obiceiurile străvechi din lumea și viața romanilor, precum și crâmpeie de istoria scrisă în sânge în arena faimoasei structuri.

Candidatul turmentat: noi cu cine votăm?
Recomandări
Candidatul turmentat: noi cu cine votăm?

Capela Sixtină de la Vatican

Basilica Sf Petru din Vatican
Basilica Sf Petru din Vatican

De asemenea printre cele mai vizitate obiective tursitice din Europa, cea mai mică ţară din lume, Oraşul Vatican ocupă o suprafaţă de 0.44 km pătraţi şi serveşte drept centru spiritual pentru milioane de credinciosi romano-catolici din întreaga lume. Capela Sixtină este un obiectiv obligatoriu pentru turiştii ajunşi în acest colţ de lume.

Ruinele din Pompei

Ruinele din Pompei lângă Napoli, Italia
Ruinele din Pompei lângă Napoli, Italia

Localizat în apropiere de Napoli, Italia, pentru a vizita monumentul Pomepii este necesară o zi întreagă. Deşi întregul oraş a fost distrus de către erupţia Vulcanului Vezuviu, arheologii au reuşit să scoată la suprafaţă nenumărate case, fresce şi structuri care oferă informaţii despre modul în care trăiau vechii romani. Printre cele mai importate structuri din cadrul monumentului se numără Amfiteatrul, Grădina Fugarilor, Forul, Vila Misterelor şi Bordelul. Băile publice sau ”thermae” sunt o altă parte a monumentului ce trebuie vizitate. Pe vremea romanilor aici se discutau problemele politice şi se încheiau afaceri. Băile publice aveau zone separate pentru femei şi bărbaţi.

Cercetătorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arată că exista și în urmă cu o mie de ani”
Recomandări
Cercetătorul Adrian Constantin, laureat cu „Nobelul Austriei”, despre praful saharian: „Un fenomen vechi. Sunt studii care arată că exista și în urmă cu o mie de ani”

Turnul Eiffel din Paris

Turnul Eiffel din Paris
Turnul Eiffel din Paris

Nu se poate să existe o listă a celor mai populare locuri de vizitat în Europa fară a cuprinde Turnul Eiffel. Chiar dacă nu aveți timp pentru a explora acest punct de reper faimos, veți vedea partea superioară a acestuia din orice colț al Parisului. Structura a fost construită între 1887 și 1889 ca arc de intrare la Expoziția Universală, care a avut loc la celebrarea Revoluției Franceze din 1789. Turnul Eiffel are 324 m înălțime (aproximativ cât o clădire cu 81 etaje). Este monumentul cel mai vizitat din lume, cu mai mult de 200 milioane de vizitatori de la construirea sa în 1889.

Catedrala Notre Dame din Paris

Catedrala Notre Dame din Paris
Catedrala Notre Dame din Paris
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

Catedrala Notre-Dame din Paris este un monument al arhitecturii gotice timpurii din Franța, sediu al Arhiepiscopiei Parisului. Catedrala Notre-Dame din Paris este vizitată de circa 13 milioane de persoane anual, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 30.000 de oameni. În zilele cu afluența ridicată, pricinuită de sărbători sau evenimente importante, se poate ajunge chiar și la 50.000 de oameni.

Notre Dame a avut o istorie plină de evenimente de-a lungul secolelor. Cruciații s-au rugat acolo înainte de a pleca în războaiele lor sfinte. De asemenea, muzica polifonică a apărut în aceasta catedrală. Multe dintre comorile catedralei au fost distruse sau furate în timpul Revoluției Franceze.

În 2019 catedrala a fost grav afectată de un incendiu, moment în care s-au strâns foarte multe donații peentru restaurarea ei.

Muzeul Luvru din Paris

Muzeul Luvru din Paris
Muzeul Luvru din Paris

Muzeul Luvru este una dintre cele populare obiective turistice din Paris și cu siguranță în topul celor mai frumoase destinații turistice din Europa. Dacă sunteți entuziaști ai artei, vă veți bucura să petreceți ceva timp pe culoarele sau în sălile Muzeului Luvru din Paris, admirând miile de opere de artă expuse aici, precum faimosul tablou al lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa (sau Gioconda). Luvrul oferă, de asemenea, și o serie de antichități egiptene și o colecție impresionantă de monede și bancnote.

Tower Bridge din Londra

 Tower Bridge din Londra
Tower Bridge din Londra

Tower Bridge este un simbol important pentru Londra și unul dintre cele mai populare obiective tursitice din Europa. Situat lângă Turnul Londrei, podul a fost deschis oficial la 30 iunie 1894. Din cauza apropierii sale de port și pentru că se afla în direcția vaselor către mare a fost necesar să permită trecerea vaselor mari. Din aceasta cauză s-a mers pe ideea de a crea o punte care poate fi deschisă pentru a permite traficul vapoarelor. Făcând poze cu Tower Bridge este una dintre activitățile turistice preferate, dar puteți să mergeți, de asemenea, în interiorul podului, unde veți descoperi o priveliște unică asupra Londrei.

Big Ben din Londra

Big Ben din Londra
Big Ben din Londra

Numele Big Ben este adesea utilizat pentru a descrie turnul, ceasul și clopotul, dar numele inițial a fost Great Bell -Marele Clopot . Acesta a sărbătorit aniversarea a 150 de ani la data de 31 mai 2009. Big Ben este faimos în întreaga lume pentru păstrarea impecabilă în timp. Turnul cu ceas a devenit unul din simbolurile cele mai notabile ale Angliei însă nu este deschis publicului larg.

Stonehenge, Marea Britanie

Obiective turistice din Europa - Stonehenge
Obiective turistice din Europa – Stonehenge

Stonehenge este un monument neolitic din Anglia, unul dintre cele mai faimoase atracții istorice din lume. Ansamblul a fost construit în anul 3100 Î.Hr. din pietre cu înălțimea de șase metri, aduse aici din Câmpia Salisbury, potrivit istoricilor. Se crede că Stonehenge are o semnificație astrologică, însă, chiar și în ziua de azi, oamenii de știință nu au reușit să descopere cu exactitate motivul pentru care a fost construit monumentul.

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona
Catedrala Sagrada Familia din Barcelona

Catedrala Sagrada Familia din Barcelona este, fară niciun fel de îndoială, una dintre minunile arhitectonice din Spania. Este opera celebrului arhitect Antonio Gaudi și are un aspect original, unic în arhitectura mondială. Desi neterminată, clădirea a devenit un simbol al orașului. O vizită aici vă garantează o amintire memorabilă, laolaltă cu alte monumente istorice mai mult sau mai puțin contemporane sau moderniste din apropiere.

Fort Lovrijenac‎ din Dubrovnik

Fort Lovrijenac‎ din Dubrovnik
Fort Lovrijenac‎ din Dubrovnik

În topul celor mai frumoase obiective turistice din Europa se află castelul sau fortul Lovrijenac‎ din Dubrovnic, Croația, foarte aproape de România. Este exemplu extraordinar de arhitectura, păstrat într-o excelentă condiție, mărginit de apele cristaline ale Marii Adriatice.

Dubrovnikul a devenit o destinație turistică foarte aglomerata, mai ales în ultimul timp, după destrămarea fostului bloc iugoslav. Ar fi bine să programați o vizită aici în afara sezonului turistic foarte aglomerat din timpul verii, ideale ar fi lunile mai, sfârșitul lui septembrie și octombrie. Orașul vechi poate fi vizitat doar prin achitarea unei taxe simbolice.

Basilica San Marco, Veneția

Basilica San Marco, Veneția
Basilica San Marco, Veneția

Basilică Sân Marco din Veneția se află de asemenea în topul celor mai vizitate obiective turistice din Europa, cu peste cinci milioane de turiști pe an. Aceasta opera de arta complicată, cu un acoperiș elaborat, cinci domuri și aproape doi acri de mozaicuri cu fundaluri de aur care acoperă pereții, arcele, cupolele și podelele este considerată că fiind cel mai bun exemplu de artă bizantină. Multe dintre sculpturile și mozaicurile existente aici au fost luate direct din Constantinopol și Imperiul Bizantin în timpul cruciadelor. Este o atracție turistică ce merita cu adevărat vizitată.

Turnul din Pisa

Turnul înclinat din Pisa
Turnul înclinat din Pisa

Turnul din Pisa cunoscut și ca Turnul înclinat din Pisa, este cea mai faimoasă clădire înclinată din lume și punctul de reper al orașului Pisa din Italia.

Turnul a fost planificat ca o clopotniță pentru Domul din Pisa. După doisprezece ani de la punerea pietrei de temelie, la 9 august 1173, când construcția ajunsese la etajul al treilea, din cauza proastei calități a solului, constituit din noroi argilos și nisip, turnul începea să se încline în direcția sud-est. Timp de o sută de ani construcția a fost stopată. Următoarele patru etaje au fost construite oblic, pentru a compensa partea înclinată. După aceea, construcția a trebuit să fie întreruptă din nou, până în 1372, când turnul-clopotniță a fost finalizat. Astăzi turnul se înclină cu 3,97 grade față de axa sa verticală, care este de aproximativ 4 metri.

Locuri de vizitat în Europa – cele mai populare atracții turistice

Grand Bazaar din Istanbul

Locuri de vizitat în Europa - Grand Bazaar Istanbul
Locuri de vizitat în Europa – Grand Bazaar Istanbul

Grand Bazaar din Istanbul se numără de asemenea printre cele mai vizitate obiective turistice din Europa. Apărut în secolul al 15-lea, Bazarul s-a tot extins și a devenit tot mai turistic, iar astăzi aici se regăsesc aproximativ 15 milioane de vânători de chilipiruri. Este locul pe care trebuie să-l vizitezi măcar o dată și de care inevitabil de vei îndrăgosti. Ca sfat, dacă te simți copleșit de mulțime, ia o pauză de kebab și o ceașcă de cafea turcească. Vei prinde și mai mult drag de shopping-ul turcesc.

Disneyland Park – Franța

Disneyland Park - Franța
Disneyland Park – Franța

Vizitat de milioane de turiști anual, Disneyland Park se află în Marne-la-Vallee, un oraș nou aflat în zona de est a Parisului, Franța. Complexul este situat la 32 km distanță de centrul Parisului.

Disneyland Paris cuprinde două parcuri tematice, un centru comercial, districtul de mese și de divertisment și șapte hoteluri aflate în proprietatea Disney. De la deschiderea sa din 12 aprilie 1992, acesta a fost al doilea parc Disney care s-a deschis în afara Statelor Unite (după Tokyo Disney Resort) și primul care a fost deținut și operat de Disney.

Centrul istoric din Bruges, Belgia

Locuri de vizitat în Europa - Bruges
Locuri de vizitat în Europa – Bruges

Deseori numit și „Veneția de Nord” datorită canalelor care înconjoară și traversează orașul, Bruges a fost dintotdeauna admirat pentru arhitectura gotică. Odată ajuns aici, trebuie neapărat să vizitezi Muzeul Ciocolatei și Muzeul Diamantelor, dar și Parcul Acvatic Boudewijn.

Podul Carol din Praga

 Podul Carol din Praga
Podul Carol din Praga

Podul Carol din Praga este inclus în topul celor mai frumoase obiective turistice din Europa pentru că reprezintă simbolul unui oraș reprezentativ în arhitectura medievală europeană. Praga este centrul multor activități interesante, de la performanțele stradale a numeroși dar pestriți artiști, la vânzătorii ambulanți de picturi și a altor opere de artă. Podul Carol este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din capitala Cehiei.

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Vezi și: Cele mai interesante locuri de vizitat în Cehia

Daca te fascineaza tarile nordice, uite locuri de vizitat in Finlanda, dar si cele mai interesante locuri de vizitat in Danemarca si locuri de vizitat in Islanda!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (1)

andreea28s   •   17.01.2024, 14:05

foarte frumoase locuri. mai am de vazut 7 din aceasta lista

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
FANATIK.RO
Planta plină de vitamine pe care românii evită să o consume din cauza aspectului ei. E bună pentru cei cu diabet sau probleme de digestie
Gestul disperat făcut de Oana Lis! Nu mai face față cheltuielilor și a luat decizia radicală
Viva.ro
Gestul disperat făcut de Oana Lis! Nu mai face față cheltuielilor și a luat decizia radicală
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
FANATIK.RO
Schimbare majoră în viața acestor trei zodii! De la 1 Mai, nimic nu va mai fi la fel pentru ele
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Celine Dion zguduie internetul cu o ședință foto la care nimeni nu se aștepta! Cum a pozat la 56 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
Unica.ro
Celine Dion zguduie internetul cu o ședință foto la care nimeni nu se aștepta! Cum a pozat la 56 de ani, după ce a fost diagnosticată cu o boală incurabilă
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat
HOROSCOP
Horoscop 24 aprilie 2024. Berbecii suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care îi poate scoate din sărite, la un moment dat

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI