MENIU CAUTĂ
13 Mai. 2017 23:00

Rețete rapide, pentru gospodine grăbite. Sunt gata în 2 timpi și trei mișcări

Distribuie

Ai stat mult la serviciu și nu mai ai decât o jumătate de oră până se așază familia la masă ori, deși e weekend, sunt atât de multe treburi de făcut încât nu poți pierde mult timp în bucătărie? Nu-i bai, există feluri de mâncare ce pot fi făcute în 10, 20 sau cel mult 30 de minute! Iată ce poți găti când nu ai timp de rețete elaborate.

Supă de morcovi noi (30 de minute)

Ingrediente: două linguri de ulei, o ceapă, două legături de morcovi noi, o rădăcină de țelină, sare, piper, 1 litru de apă, 20 g unt, pătrunjel.

Preparare: se toacă ceapa și se călește în ulei. Morcovi se spală, se curăță și se taie rondele, iar țelina se curăță și se taie cubulețe. Se pun legumele la fiert în apă, iar când s-au înmuiat, se scot, se toarnă peste ceapa călită (se adaugă și uleiul, ca să dea un plus de gust) și se pasează cu blenderul. Se adaugă zeamă până se ajunge la consistența dorită. Se adaugă unt, sare și piper și se decorează cu pătrunjel tocat.

Supă de porumb (25 de minute)

Ingrediente: două conserve de boabe de porumb, 50 g unt, două cepe, 3 căței de usturoi, o țelină, 2 morcovi, 1 litru de supă de legume, sare, piper, crutoane.

Preparare: se scurg boabele din conservă și se călesc în unt cu cepele tocate, usturoiul pisat, țelina tăiată cubulețe și morcovul mărunțit. Se adaugă sare și piper și se toarnă apoi supa fierbinte. Se lasă la fiert cam 20 de minute. Se scot legumele, se mixează cu blenderul și se pun înapoi în zeamă. Se drege supa de sare și piper și se servește cu crutoane.

Tortilla cu legume (20 de minute)

Ingrediente: două felii de cotlet de porc, două foi de tortilla, două linguri de maioneză, o roșie mare, două linguri de porumb boabe din conservă, un ardei gras galben, o ceapă roșie, două linguri de ulei de măsline, sare, piper, două frunze mari de salată, pătrunjel.

Preparare: cotletul se frige pe grătar și se lasă deoparte. Ardeiul gras se spală, se curăță de semințe și se taie cubulețe. Ceapa roșie se taie inele. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și se călesc legumele (mai puțin roșiile) 5 minute, la foc mic. Se asezonează cu sare și piper și se amestecă. Carnea se taie fâșii. Se pun, în ordine, pe fiecare tortilla o frunză de salată, pătrunjel tocat, o lingură de maioneză, carne și legume călite, apoi felii de roșie. Se rulează și se servește.

Chifteluțe cu ton (15 minute)

Ingrediente: o conservă mare de ton în suc propriu, o ceapă, două linguri de muștar, un ou, sare, piper, doi căței de usturoi, 230 g făină, 50 ml ulei.

Preparare: peștele se scurge și se fărâmițează într-un castron. Se pun peste el ceapa tăiată mărunt, usturoiul pisat, oul, muștarul, sare și piper după gust. Se amestecă bine, apoi, cu mâna umedă, se formează chiftele care se trec prin făină și se prăjesc în ulei încins. Se pot servi cu ceapă verde tocată.

Rulouri cu frișcă (10 minute)

Ingrediente: o pungă de rulouri din foitaj, o cutie de smântână pentru frișcă, o lingură de zahăr, zahăr pudră vanilat pentru decor.

Preparare: frișca se mixează cu zahărul și se bate până se întărește. Se umplu rulourile și se dau la rece, iar înainte de servire se pudrează cu zahăr.

Negresă cu nuci (30 de minute)

Ingrediente: 250 g de unt plus 20 g pentru uns tava, 200 g de ciocolată neagră (minimum 50% cacao), 250 g zahăr, 5 ouă, 130 g făină, 150 g miez de nucă, 3 lingurițe cacao pudră, o jumătate de plic de praf de copt, o fiolă de esență de vanilie.

Preparare: ciocolata și untul se topesc la abur, se adaugă nuca măcinată mare și apoi se lasă la răcit. Gălbenușurile, vanilia și jumătate din cantitatea de zahăr se bat cu mixerul până se formează o cremă. Albușurile se bat spumă tare cu restul de zahăr, ca pentru bezea. Peste gălbenușuri se adăugă ciocolata topită, apoi făina, cacaua și praful de copt, amestecate în prealabil și cernute. Se încorporează albușurile aerisit, cu o spatulă. Se unge o tavă rotundă cu unt și se toarnă compoziția. Se dă la cuptor 20 minute, la 180°C.

Comentarii