MENIU CAUTĂ
19 Mar. 2015 08:00

CE SPUNE ANALIZA DE URINĂ DESPRE SĂNĂTATEA TA

Distribuie

De ce să faci un sumar de urină
Sumarul de urină este una din analizele pe care ar trebui să le faci periodic, chiar dacă nu ai probleme de sănătate. Este o analiză simplă, ieftină şi neinvazică, dar te poate ajuta să descoperi din timp boli grave precum diabetul, pietrele la rinichi, hipertensiunea, dar şi afecţiunile hepatice şi renale.
După ce primeşti rezultatele va trebui să mergi la medic pentru interpretarea lor. Până atunci, uite ce înseamnă cele mai frecvente probleme descoperite printr-un sumar de urină.

Ce înseamnă dacă ai leucocite în urină
Leucocitele, adică celulele albe, sunt prezente când există o infecţie. Dacă ai leucocite în urină, probabil că suferi de o cistită sau un alt tip de infecţie urinară pentru care vei primi tratament cu antibiotice.

Hematii în urină sau sânge în urină
Hematiile, adică globulele roşii ale sângelui nu ar trebui să apară în urina unui om sănătos. Dacă ele există, vei avea nevoie de investigaţii suplimentare pentru a descoperi cauza. Hematiile în urină pot fi semn de infecţie urinară, inflamaţie a căilor urinare, insuficienţă renală sau chiar tumori ale vezicii. De asemenea, poţi să ai hematii în urină dacă ai depus un efort fizic foarte intens, de exemplu dacă ai alergat un maraton.

Citește continuarea pe unica.ro

Comentarii