• Ceaiul U – Ulcer şi gastrită – Fares: calmează spasmele gastrice, durerile, înlătură starea de vomă, ajută în cazul inflamaţiilor mucoasei stomacale, are efect sedativ şi dezinfectant. Administrare: 3 căni/zi. Preţ: 7 lei.

ULCER

Ulcerul, fie cel gastric, fie cel duodenal, se caracterizează prin apariţia de mici eroziuni la nivelul mucoasei stomacului sau al duodenului. Iar simptomele variază de la senzaţia de arsură sau durere surdă la nivelul abdomenului superior (când stomacul e gol), durere ce poate să dureze de la câteva minute până la câteva ore, la stări de greaţă şi vărsături. În plus, scaunele pot fi închise la culoare, iar senzaţia de saţietate se instalează după câteva înghiţituri. Dacă ai astfel de stări nu folosi aspirină şi antiinflamatoare şi nu mânca niciodată când eşti nervos. Cea mai bună cale spre vindecare este dieta.
Aşa că poţi consuma paste făinoase, brânză de vaci, fulgi de ovăz, piure de legume, supe strecurate şi ouă fierte moi. În schimb, nu ai voie: supe şi ciorbe din carne grasă, dulciuri, produse de patiserie, alimente prăjite în grăsime, tocătură, conserve de carne şi de peşte, piper, boia, usturoi, ceapă, băuturi alcoolice, cafea, cacao şi apă minerală acidulată. Iar ca leacuri la îndemâna oricui e indicat sucul de varză, ce duce la vindecarea eroziunilor (100 ml cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă), sucul de cartofi (100 ml înainte de fiecare masă), cura cu suc de aloe (30-40 ml înainte de fiecare masă), cu polen (până la 4 linguriţe/zi), cu argilă, dar numai după ce trece perioada de criză, cu suc de morcovi, cu ouă de prepeliţă, cu suc de orz verde sau cu lapte de capră.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

  • Stomac sănătos &endash Fares: protejează mucoasa stomacală, fiind util în ulcer gastric şi duodenal. Are acţiune cicatrizantă, antihemoragică şi antialgică. Administrare: 1-2 comprimate de 3 ori/zi, cu 15 minute înainte de fiecare masă. Preţ: 24 de lei.

HIPERACIDITATE

Hiperaciditatea apare ca urmare a creşterii foarte mari a acidului clorhidric din secreţia gastrică şi este întâlnită în gastrite şi ulcere. Ca şi remedii pentru reducerea acesteia poţi folosi infuzia de cicoare, din flori de salcâm, de lemn dulce (hipertensivii să nu folosească lemn dulce) şi extractul obţinut la rece din obligeană. De asemenea, sunt bune sucurile de sfeclă, de morcovi, de ridichi şi de castraveţi.

Reacție total neașteptată, Tolo îl apară pe Arafat după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis
Recomandări

Reacție total neașteptată, Tolo îl apară pe Arafat după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis

  • Acid Control &endash Sprint Pharma: datorită compoziţiei este util atât în hiperaciditate, gastrită, cât şi în ulcer. Ajută la refacerea mucoasei stomacale. Administrare: un comprimat la nevoie. Preţ: 27,5 lei.

COLECISTITĂ

Colecistita e o inflamaţie a vezicii biliare şi poate fi acută sau cronică. Printre simptomele cel mai des întâlnite se numără durerile în zona ficatului, febră cu frisoane, vărsături, stare proastă şi crizele după mesele copioase (mezeluri, grăsimi, tocături, ouă prăjite, alcool, ciocolată, cafea).
Cheia reuşitei e regimul strict, iar mesele vor fi cât mai lejere şi vor cuprinde legume fierte în aburi sau la cuptor şi paste făinoase fără ou. După trecerea crizei poţi introduce şi carne fiartă sau la cuptor şi peşte. Ca să te pui pe picioare, e bine să foloseşti anghinarea, care aduce alinare atât colecistului, cât şi ficatului şi în general tot ce e amar (cicoare, pelin – numai 10 zile pe lună şi păpădie). Iar dimineaţa, pe stomacul gol, ia două linguri de ulei de măsline şi stai 30 de minute în pat pe partea dreaptă.

  • Farebil – Fares: ajută în dischinezie biliară, colecistită, colici biliare, litiază biliară.Administrare: 2-4 picături de 3 ori/zi, pe pâine sau pe un cub de zahăr. Preţ: 12 lei

 

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o
GSP.RO

Dana Budeanu, dată pe spate de Becali: "E singurul bărbat din România care știe. E de neegalat în România!" Ce a încântat-o

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate