3994-144284-monuica.jpg71. Dieta «Monicăi Anghel»

3 zile de carne – carne pe grătar sau fiartă: pui, vită, chiar şi porc. Se pot mânca şi mezeluri: parizer, crenvurşti, şuncă de Praga.

3 zile de lactate – iaurt (fără fructe), lapte bătut, brânză de vaci, chiar şvaiţer.

3 zile de fructe şi legume –
în afara fructelor şi legumelor, la nevoie, se poate mânca un baton Fibrobar (maximum două bucăţi/ zi), căci este un bun energizant.

72. Regimul Crono

Regimul Crono vă ajută să slăbiţi mâncând aproape ce doriţi, inclusiv dulciuri, dar la ora potrivită. Astfel, micul dejun, prânzul şi cina trebuie să fie luate la aceeaşi oră, în fiecare zi.

Dimineaţa trebuie să consumaţi alimente hrănitoare, aşa că vă sugerăm 100 g brânză, 70 g pâine, 20 g unt şi o băutură necalorică fară zahăr (ceai, infuzie de plante).

La prânz mâncaţi carne albă, la grătar, cu garnitură de orez sau salată – dar fără aperitiv, pâine sau desert. Mâncaţi un fruct sau un pahar cu suc natural de fructe cu patru ore înainte de masa de seară.

Apoi, cina trebuie să conţină, la fel ca prânzul, un singur fel de mâncare, dar fără pâine şi desert! Puteţi mânca peşte şi un bol de legume verzi. Pierdeţi astfel într-o săptămână circa două – trei kilograme.

73. Regimul Marişnîi

Regimul Marişnîi a fost conceput pentru cei care doresc să slăbească repede înaintea unui eveniment important. Nu este un regim cu rezultate pe termen lung şi cu atât mai puţin un stil de alimentaţie sănătos. Cel mai probabil, kilogramele pierdute se vor acumula la loc, în momentul când se revine la o alimentaţie normală.

Meniul va fi acelaşi în cele 7 zile de dietă:

Ora 7.00 – Mic dejun: o ceaşcă de ceai sau cafea cu îndulcitor;

Ora 10.00 – Gustare: 40 g brânză slabă de vacă;

Ora 13.00 – Prânz: un ou fiert, 120 g de carne (pui sau vită) la grătar, 20 g brânză slabă de vacă;

Ora 16.00 – Gustare: o ceaşcă de cafea sau ceai cu îndulcitor;

Ora 19.00 – Cină: 120 g carne slabă (pui sau vită), salată de legume cu o lingură ulei de măsline.

74. Dieta Day Light

Această dietă, care se poate extinde pe parcursul unui an întreg, prevede mese normale pe toată durata săptămânii, cu excepţia unei singure zile, numită ziua “light” când există restricţii alimentare. Astfel, puţin câte puţin, vei pierde kilogramele în plus – până la 10 kg – fără a dezechilibra metabolismul.

Schema zilei “light”

Mic dejun: 30-40 g pâine integrală (proaspătă sau prăjită); 30 g marmeladă sau miere; ceai la discreţie; un fruct, la alegere.

Prânz: 250 g legume crude sau fierte; 200 g carne albă ori două – trei ouă sau 300 g peşte.

Cină: 250 g legume crude sau fierte; – 200 g carne albă sau două – trei ouă, sau 300 g peşte.

75. Dieta mediteraneeană

3994-144285-medit.jpg

Etapa 1: între 10 şi 20 de zile (eliminarea a 5 kilograme) Această etapă presupune o interdicţie totală la consumul de zahăr, fructe, cartofi, orez, supe sau ciorbe, sucuri carbogazoase, prăjeli, carne roşie, condimente.

În această perioadă se pot consuma: legume crude sau preparate prin fierbere, verdeţuri, cereale, carne de pui sau peşte, ouă, nuci sau migdale adăugate în diferite salate de crudităţi. Salatele trebuie să fie preparate numai cu ulei de măsline!

Etapa 2: 30 de zile (stabilizare) Se ştie că, după încheierea oricărui regim de slăbire, organismul are tendinţa de a acumula mult mai uşor şi rapid kilogramele eliminate, ba chiar şi altele în plus.

Pentru a-ţi stabiliza greutatea şi a-ţi regla metabolismul, menţine interdicţiile la consumul de alimente grase, rafinate sau la cele care conţin preponderent carbohidraţi. Ai liber, în schimb, la fructe, indicate fiind în primul rând citricele, precum şi alimentele bogate în vitamine şi săruri minerale.

Etapa 3: Un alt stil de viaţă (menţinerea) Îţi sunt permise toate alimentele, însă moderaţia trebuie să caracterizeze toate mesele tale. Exclude din meniu mâncarea tip fast-food, precum şi orice gustare “la pachet” tip sărăţele, covrigei, pateuri, cornuri cu ciocolată sau alte delicii pline de calorii şi chimicale şi fără un real aport nutritiv.

Dacă ai poftă de ceva dulce, este de preferat să mănânci o prăjitură cu fructe, preparată în casă, sau o îngheţată pregătită după o reţetă tradiţională. Chimicalele afectează organismul în ansamblul său şi determină formarea celulitei.

76. Dieta elveţiană

Regimul elveţian este o dietă echilibrată, însă foarte strictă. Duce la pierderea a 5 kilograme în două săptămâni. Este bine de ţinut vara şi toamna, deoarece se găsesc din abundenţă fructe şi legume.

Zilnic, timp de două săptămâni, consumaţi următoarele: – 200-300 g carne de vită sau peşte; – două ouă; – două pahare lapte bătut; – 50 g pâine neagră; Legume şi fructe proaspete. Cina nu trebuie să fie mai târziu de ora 19.00.

77. Dieta cu ceai roşu

3994-144286-ceai.jpg

Ceaiul este ingredientul-vedetă al acestei diete bogate în carbohidraţi şi vegetale, alături de un consum restrâns de proteine pe bază de peşte şi ouă.

Mic dejun: O ceaşcă de ceai roşu cu zeamă de portocale sau bucăţi de portocală, o felie de pâine integrală sau două batoane de musli.

Prânz: Salată de paste rece, salată de orez, orez cu legume. Se completează cu un fruct şi cu o ceaşcă de ceai roşu. Gustare: O ceaşcă de ceai roşu.

Cină: Salată, supă cu orez şi peşte la tavă cu legume, paste cu legume sau fasole cu legume. Se adaugă un fruct şi o ceaşcă de ceai roşu.

Alături de capacitatea de slăbire, ceaiul roşu accelerează metabolismul, favorizând reducerea grăsimilor şi a colesterolului, este depurativ, dezintoxicant şi antidepresiv. Stimulează de asemenea, secreţiile digestive, facilitând digestia alimentelor grase.

78. Dieta cu lactate şi fructe: lapte şi banane sau brânză cu grepfrut

Se mănâncă un singur tip de fruct (banane sau grepfrut) şi un singur produs lactat pe parcursul unei zile. Se poate urma între trei şi maximum şapte zile. Se iau trei mese pe zi, fiecare compusă dintr-o cană (0,25l) cu lapte degresat sau ceai, neîndulcit, şi două banane (care se pot consuma ca atare, amestecate cu lapte sau coapte în coajă la cuptor).

Puteţi urma acest regim destul de uşor şi aproape oriunde v-aţi afla. Nu apare senzaţia de foame, bananele fiind săţioase. Este o dietă necostisitoare, ideală pentru vegetarieni. Se pot bea apă şi ceai în cantitatea dorită.

Laptele şi bananele pot fi înlocuite cu grepfrut şi brânză. Se iau tot trei mese zilnic, compuse dintr-un grepfrut tăiat în jumătăţi şi amestecat cu 100 grame de brânză degresată. Totodată, laptele sau brânza pot fi înlocuite cu iaurt degresat, care asigură o digestie mai bună.

79. Dieta South Beach

Durează 14 zile şi poţi mânca sortimente de carne slabă (pui, curcan, peşte, fructe de mare) în cantităţi normale. Legumele sunt permise, la fel şi nucile, brânza şi ouăle. Scopul este să mănânci trei mese echilibrate pe zi, în cantitate suficientă, pentru a nu-ţi fi foame tot timpul. Pierzi 4-7 kg.

Mic dejun: 180 g suc de legume, ouă fierte, spanac, două felii file de muşchi, cafea sau ceai; Gustare: un triunghi de brânză topită cu ţelină;

Prânz:
salată de legume cu carne slabă (curcan, muşchi etc.) şi brânză degresată; Gustare: 10 roşii cherry cu brânză de vaci;

Cină: peşte cu sos ghimbir, păstăi, salată de varză cu ulei de măsline.

80. Dieta «Monica Bellucci»

– Mesele pinci3994-144287-monicab.jpgpale se bazează pe vegetale;

– Consumaţi mămăligă sau cuscus în loc de pâine, cereale şi paste făinoase;

– Căutaţi să evitaţi alimentele procesate chimic sau termic, în favoarea celor în stare proaspătă; – Daţi savoare mâncărurilor folosind mult usturoi, ceapă şi verdeţuri;

– Optaţi pentru brânzeturi şi iaurturi ce conţin bacterii care activează digestia; – Consumaţi peşte şi produse marine cel puţin de două ori pe săptămână;

– Mâncaţi vinete, dovlecei, roşii şi ardei proaspeţi, legume caracteristice zonei mediteraneene; – Folosiţi pentru gătit ulei de măsline extravirgin şi evitaţi grăsimile nesănătoase;

– Consumaţi carne de pasăre o dată pe săptămână sau chiar mai rar, iar carne roşie doar de câteva ori pe lună;

– Consumaţi ca desert fructe proaspete sau deshidratate şi ocoliţi dulciurile.

81. Dieta Perricone

Dieta medicală Perricone s-a bucurat de o atenţie deosebită în ultima vreme. Aceasta urmăreşte nu doar scăderea ponderală, ci şi oprirea îmbătrânirii celulare. Rezultatele dietei nu se vor observa doar pe cântar, ci şi pe faţă, în sensul că pielea poate deveni mai fermă, ridurile se pot atenua, procesele inflamatorii din organism se pot amelioara, iar nivelul energetic al organismului poate spori considerabil.

Alimentele de bază ale acestei diete au virtuţi antiinflamatoare, cum ar fi somonul şi afinele. Pe lângă acestea, doctorul Perricone recomandă şi alte alimente: tonul, macroul, heringul, broccoli, piersicile, kiwi sau spanacul. În două săptămâni se pierd până la 5 kilograme dacă în această perioadă se consumă strict doar alimentele enumerate mai sus.

3994-144288-limonada.jpg82. Cura cu limonadă- «Beyoncé»

O nouă metodă de slăbit este la modă printre vedete: dieta detoxifiantă cu limonadă. Regula de bază este că aceia care o urmează nu au voie să consume nimic altceva decât suc de lămâie amestecat cu apă îmbuteliată şi cu sirop de arţar. În plus, adepţii acestui regim trebuie să bea ap3994-144289-bey.jpgă sărată dimineaţa şi ceai laxativ seara, fără să consume nici un fel de mâncare solidă. Recent, această dietă a devenit foarte populară în Statele Unite, mai ales pentru că este susţinută de vedete precum Beyoncé. Ea spune că urmat-o înainte de filmările pentru Dream Girls şi a reuşit să slăbească 10 kilograme. Cu toate acestea, medicii specialişti îi avertizează pe cei care urmează mai mult timp astfel de diete extreme că acestea pot avea consecinţe grave asupra sănătăţii lor.

83. Dieta cu ardei gras

3994-144290-ardei.jpg

Ardeiul gras este una dintre legumele cu un conţinut bogat în săruri, vitamine şi alcaloizi, cu efect benefic asupra organismului uman. O parte dintre aceşti alcaloizi are o influenţă deosebită asupra metabolismului grăsimilor. De aceea, ardeiul gras este din ce în ce mai frecvent utilizat în curele de slăbire moderne.

Săptămâna I:

Micul dejun: 50-60 g ardei gras cu 2-3 minute înainte de a lua micul dejun propriu-zis, la care trebuie să excludeţi ouăle sau alte mâncăruri ce conţin colesterol.

Prânz: Imediat după masa de prânz consumaţi 100 g ardei gras şi beţi 100 ml de apă minerală. Apa minerală creşte absorbţia unor aminoacizi vegetali folosiţi de către organism în procesele de reglare a depunerilor de grăsime.

Cină: Înainte de cină beţi 100 ml apă plată, apoi consumaţi 40-60 g ardei gras. După cină consumaţi 150-200 g ardei gras apoi beţi 150 ml lapte degresat, neîndulcit.

Săptămâna a II-a:

Micul dejun: Mâncaţi 150-200 g ardei gras şi beţi 100 ml lapte fierbinte la limita suportabilului. Între micul dejun şi prânz evitaţi total consumul de fructe, dulciuri şi băuturi aromate.

Prânz: După prânz consumaţi 100 g de ardei tăiat mărunt şi apoi beţi sucul de la o jumătate de lămâie, în amestec cu 150 ml apă minerală. Limonada nu trebuie să fie decât foarte puţin îndulcită cu un vârf de linguriţă de zahăr sau, de preferat, fără zahăr. Nu consumaţi fructe între prânz şi cină.

Cină: Înainte de cină consumaţi 60-70 g ardei gras, iar după cină numai 50-60 g. Beţi apoi apă, un păhărel de vin roşu, apoi 100 ml apă minerală.

84. Dieta de weekend

Acest regim durează două zile şi se bazează pe alimente bogate în proteine, calciu şi vitamine pentru energizarea organismului. Dieta presupune două faze: cura de detoxifiere şi perioada de stabilizare.

Sâmbătă – Mic dejun:
Când vă treziţi, beţi cu înghiţituri mici jumătate de litru de apă, pentru eliminarea toxinelor. După 30 de minute, beţi un suc de grepfrut, iar peste alte 15 minute beţi un sfert de litru de lapte degresat în care amestecaţi o linguriţă de cacao şi una de miere.

Prânz:
200 g de peşte slab, fiert în aburi sau preparat la cuptor. Se asezonează cu zeamă de lămâie şi ulei de măsline. Peste două ore mâncaţi un iaurt cu o linguriţă de miere (stimulează tranzitul intestinal).

După-amiază: O lămâie stoarsă într-un sfert de litru de apă, în care se pune o linguriţă de miere.

Cină: Fierbeţi timp de 20 de minute într-un litru şi jumătate de apă 1 kg de praz, 500 g de morcovi, 500 g de roşii, două tulpini de ţelină şi un vârf de cuţit de cimbru. Se beau 3 boluri de zeamă, la intervale de 10 minute, apoi consumaţi 3 boluri cu legume fierte, asezonate cu oţet la intervale de câte 20 de minute.

Înainte de culcare: Un iaurt cu o linguriţă de miere.

Duminică: Şi această zi este una de dietă. În primele 5 ore trebuie favorizată absorbţia alimentelor lichide. Corpul este foarte solicitat, deci trebuie să vă odihniţi cât mai mult posibil.

Dimineaţa şi la prânz: se respectă meniul din prima zi.

Cină: 200 g peşte fiert şi un bol de legume. Înainte de culcare: Un iaurt cu o linguriţă de miere.

Luni, zi de calcifiere

Mic dejun: Se consumă apă, suc de grepfrut şi o cană de cacao cu lapte.

Prânz: 250 g de brânză de vaci amestecată cu un iaurt şi două linguriţe de miere.

După-amiază: Câte două mere compot sau un fruct uscat, la interval de două ore.

Cină: 200 g carne albă şi 300 g legume fierte, asezonate cu ulei de măsline.

Dacă ţineţi acest regim cu exactitate, se pot pierde cam 2-3 kg pe săptămână.

85. Dieta Victorias Secret

Una dintre cele mai apreciate diete este cea care a primit titlul Victorias Secret, deoarece majoritatea modelelor de la această companie producătoare de lenjerie intimă o urmează de câte ori au nevoie să dea jos câteva kilograme. Se pierd circa două kilograme pe săptămână.

Mic dejun: salată de fructe proaspete cu iaurt şi fulgi de cereale, două felii de pâine toast din secară cu avocado şi ou fiert, apă cu lămâie şi ghimbir, o cană de ceai verde.

Prânz: salată de ton proaspăt cu crutoane, apă plată cu lămâie, ceai de păpădie, un fruct sau alune pentru ceaiul de după-amiază.

Cina:
o friptură de somon sau cotlet de miel/cu legume sau salată, cartofi dulci sau dovleac prăjit, o cană de ceai verde cu ghimbir.

86. Dieta de 1.000 de calorii

Iată în continuare un model de regim hipocaloric pentru o zi (cca 1.000 calorii, 75 g proteine, 100 g glucide, 35 g lipide):

Dimineaţa: 200 ml lapte;

Ora 10.00:O chiflă (50 g), sau o felie de pâine cu brânză de vaci, sau carne fiartă slabă (50 g);

Ora 12.00: O cafea neagră cu zaharină;

Prânz:

Felul I – Salată de crudităţi (200 g varză sau ridichi, andive, salată verde, castraveţi, roşii, ardei gras), cu o linguriţă de ulei, lămâie, oţet. Salata poate fi înlocuită cu 1-2 farfurii de supă sau aceleaşi legume şi în aceleaşi cantităţi ca salatele, pe lângă care se mai pot adăuga: lobodă, spanac, dovlecel şi conopidă.

Felul II – 100 g carne slabă (vacă, pasăre, mânzat), friptă, fiartă sau rasol, sau 150 g peşte slab fiert sau la cuptor, sau 150 g brânză de vaci.

Felul III – Un măr (100g).

Cină:

Felul I – 150 g cartofi fierţi, sau 200 g dovlecei/ fasole verde cu două linguriţe de iaurt.

Felul II – 100 g carne slabă friptă, sau 150 g peşte slab.

Felul III – un măr (100 g).

87. Dieta-fulger

Iată în continuare un model de regim hipocaloric pentru o zi (cca 1.000 calorii, 75 g proteine, 100 g glucide, 35 g lipide):

Dimineaţa: 200 ml lapte; Ora 10.00: O chiflă (50 g), sau o felie de pâine cu brânză de vaci, sau carne fiartă slabă (50 g); Ora 12.00: O cafea neagră cu zaharină;

Prânz:

Felul I – Salată de crudităţi (200 g varză sau ridichi, andive, salată verde, castraveţi, roşii, ardei gras), cu o linguriţă de ulei, lămâie, oţet. Salata poate fi înlocuită cu 1-2 farfurii de supă sau aceleaşi legume şi în aceleaşi cantităţi ca salatele, pe lângă care se mai pot adăuga: lobodă, spanac, dovlecel şi conopidă.

Felul II – 100 g carne slabă (vacă, pasăre, mânzat), friptă, fiartă sau rasol, sau 150 g peşte slab fiert sau la cuptor, sau 150 g brânză de vaci.

Felul III – Un măr (100g).

Cină:

Felul I – 150 g cartofi fierţi, sau 200 g dovlecei/ fasole verde cu două linguriţe de iaurt.

Felul II –
100 g carne slabă friptă, sau 150 g peşte slab.

Felul III – un măr (100 g).

88. Dieta de o zi

Acest plan de alimentaţie constă în diminuarea caloriilor într-o zi şi trebuie urmat cu stricteţe. Dacă reuşeşti să urmezi dieta o zi pe săptămână timp de 4 sau 6 săptămâni consecutiv, este posibil să pierzi 3 kilograme pe lună.

Mic dejun: o jumătate de grepfrut; o cană de cereale; o ceaşcă de lapte degresat; 8 căpşuni medii.

Prânz: Salată: amesteci 3 legume verzi cu 90 g de ton în apă, o roşie mică tăiată rondele, 3 rondele de ceapă, o jumătate de ardei iute tăiat rondele, o lingură de ulei de măsline şi 4 linguri de oţet de orez.

Cină: Pui dulce cu muştar: (150 g de piept de pui fără piele la cuptor cu amestec de o lingură de miere, o linguriţă de oţet balsamic şi o linguriţă de muştar Dijon); o ceaşcă de orez fiert; 8 fire de sparanghel gătit la abur sau la grătar.

89. Slăbeşte în trei paşi:

Prima etapă (1.200-1.300 de calorii)

Mic dejun: o ceaşcă de cafea sau ceai fără zahăr, 150 ml de lapte, 60 g de pâine dietetică, 5 g margarină vegetală; un măr.

Prânz: 150 g legume fierte, o salată cu 250 g roşii, 200 g castraveţi, un ou fiert tare, două felii de peşte fiert, 5 g ulei de măsline, oţet, sare, piper, 60 g pâine dietetică şi un iaurt natural.

Cină:
100 g de salată verde cu 5 g ulei de nuci, oţet, sare, piper; 100 g de peşte fript; 200 g de dovlecei înăbuşiţi; 60 g de pâine dietetică; 20 g de brânză albă; un kiwi.

A doua etapă (1.400-1.500 calorii)

Mic dejun: o ceaşcă de cafea sau ceai fără zahăr; 150 ml de lapte; 60 g pâine dietetică; 5 g margarină vegetală; o jumătate de grepfrut.

Prânz: 150 g sparanghel cu 5 g ulei de măsline, oţet, sare, piper; 200 g spanac fiert; 150 g orez fiert; 100 g carne de vită friptă, 60 g pâine dietetică, un iaurt.

Cină: 100 g de conopidă fiartă şi 200 g ciuperci conservate cu 5 g ulei de nuci, oţet sare, piper; 100 g pulpă de pui fiartă; 30 g caşcaval; 60 g pâine dietetică, 125 g căpşuni. În următoarea zi puteţi schimba cele 200 g de spanac cu o cantitate similară de urzici, iar orezul poate fi înlocuit cu fulgi de grâu germinat.

Etapa a treia (1.600-1.700 calorii)

Mic dejun: o ceaşcă de cafea sau ceai fără zahăr; 150 ml lapte; 60 g pâine dietetică, 5 g margarină vegetală, o banană.

Prânz: 100 g sfeclă fiartă cu 5 g ulei de nuci, oţet, sare, piper; 100 g carne fiartă de vacă cu 250 g de roşii fierte; 60 g pâine dietetică; 30 g de caşcaval; două pere.

Cină: 100 g de morcovi raşi cu 5 g ulei de măsline, oţet, sare, piper; 200 g de mazăre verde; 150 g cartofi fierţi; 100 g friptură de porc; 60 g pâine dietetică.

Hagi și Gică Popescu, umiliți pe Arena Națională! Scene incredibile, Gică a fost elegant: "N-am o problemă"
PARTENERI - GSP.RO
Hagi și Gică Popescu, umiliți pe Arena Națională! Scene incredibile, Gică a fost elegant: "N-am o problemă"
BOMBĂ! Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană, din nou împreună. Nu e cale de întoarcere, ce s-a decis săptămâna asta
Playtech.ro
BOMBĂ! Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană, din nou împreună. Nu e cale de întoarcere, ce s-a decis săptămâna asta
O femeie a devenit virală după moarte, interzicând familiei să participe la propria ei înmormântare, printr-un necrolog, în Spania
Observatornews.ro
O femeie a devenit virală după moarte, interzicând familiei să participe la propria ei înmormântare, printr-un necrolog, în Spania
Horoscop 15 iunie 2021. Racii nu au acces la anumiți oameni, dar nici dacă ar avea, nu le-ar folosi la nimic
HOROSCOP
Horoscop 15 iunie 2021. Racii nu au acces la anumiți oameni, dar nici dacă ar avea, nu le-ar folosi la nimic
Drama finalistului de la Roland Garros. Tragedia l-a lovit cu 5 minute înainte de a intra pe teren
Știrileprotv.ro
Drama finalistului de la Roland Garros. Tragedia l-a lovit cu 5 minute înainte de a intra pe teren
Scene interzise cardiacilor. Mai multe vedete, orgie greu de imaginat. Cum au fost surprinse
Telekomsport
Scene interzise cardiacilor. Mai multe vedete, orgie greu de imaginat. Cum au fost surprinse
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)