MENIU CAUTĂ

Cele mai bune remedii împotriva herpesului

Distribuie

Este bine știut faptul că virusul herpetic, care deterioreză cel mai adesea buzele și gura, odată instalat în organism, intră într-o stare latentă și poate recidiva oricând. Cu alte cuvinte, dacă ai făcut o dată herpes nu prea mai ai cum să scapi de el toată viața.

Cu toate că după ce apar, inesteticele și dureroasele vezicule pline de lichid, durează doar 3-4 zile, în această perioadă ne simțim cele mai neatrăgătoare persoane. Virusul herpetic poate fi luat oricând, prin contact direct cu o persoană infectată – sărut, sex neprotejat-  sau chiar și atunci când bei apă din pahar după o persoană care are herpes.

Iată care sunt remediile pe care le poți încerca încă de la primele simptome:

  • Tinctura de propolis

Este folosită în tratarea bolilor dermatologice. Se aplică pe locul dureros de câteva ori pe zi.

  • Lizina

Cercetările recente arată că herpesul simplex care apare în zona gurii, poate fi tratat cu lizină. Este un aminoacid care nu poate fi sintetizat de către corpul uman, dar este deosebit de important pentru colagen şi elastină care menţin supleţea pielii.. Totodată, poți consuma cât mai multă quinoa, acaesat fiind foarte bogată în lizină.

  • Usturoiul

Este recunoscut ca tratament împotriva herpesului. Poți prepara o pasta din câțiva căței de usturoi și două-trei linguri de oțet. Preparatul se aplică pe herpes și se lasă să acționeze 15 minute.

  • Ceai negru

Pliculețul de ceai negru din care ți-ai făcut ceaiul de dimineață poate fi un bun remediu pentru zona afectată. Datorită efectului antiinflamator şi antiviral este indicat încă de la apariţia primelor simptome.

  • Unguent cu aciclovir

Unguentul cu aciclovir este indicat pentru tratamentul infectiilor cu virus herpes simplex  reducând semnificativ disconfortul resimțit pe perioada leziunii. Este și mai eficient dacă odată cu el se administrează și pastile cu aciclovir.

 

 

Citește mai multe despre Remedii Naturiste, simptome și Tratament pe Libertatea.

Comentarii