MENIU CAUTĂ
18 Iul. 2016 13:30

Cele mai ciudate și periculoase diete de slăbit

Distribuie

De-a lungul timpului, au fost la modă tot felul de diete stranii și greu de înțeles, dar și deosebit de periculoase. Oamenii au încercat tot felul de metode să slăbească, oricât de dureroase sau scârboase au fost.

Dieta cu tenii

Pe la începutul secolului XX, prin farmaciile din America se vindeau pilule cu larve vii de tenie. Cu un asemenea parazit intestinal, care putea ajunge la câțiva metri lungime în intestinul uman, pierderea kilogramelor era garantată și au fost destui curajoși să încerce. Când tot mai mulți amatori să slăbească fără efort, cu ajutorul paraziților, au început să sufere de boli grave, guvernul american a decis într-un final să declare pilulele cu tenii ilegale. Efectele acestei diete au fost cumplite: paralizii, tulburări nervoase, comoții cerebrale și, într-un final, moartea pentru cei care nu au apelat la ajutorul medicilor din timp.

Ghemele de vată

O dietă nouă și la fel de periculoasă a cucerit încrederea adolescentelor plinuțe pe la începutul anilor 2000. Pe internet circulau tot felul de sfaturi să înghiți mici bucăți de vată înmuiate în sirop dulce, ca să îți piară pofta de mâncare și mai ales senzația de foame. Metoda este o bombă cu ceas, pentru că vata, produsă mai nou din fibre sintetice, nu poate fi digerată și provoacă ocluzii intestinale dureroase și chiar fatale.

 

Citeste continuarea pe Libertatea pentru femei

Comentarii