Ce să vizitezi în SUA

Statele Unite ale Americii oferă o mulțime de oportunități atunci când vine vorba despre planificarea vacanței. De la schi de iarnă, snowboard și izvoare termale în Colorado, până la explorarea pe timp de vară în nordul Maine și Alaska, plus adevăratele spectacole de toamnă în New Mexico și Las Vegas, fiecare loc poate deveni o călătorie de invidiat.

De-a lungul coastei de est, New York și Washington, D.C. oferă două experiențe unice. De-a lungul Coastei de Vest, San Francisco și Los Angeles sunt ambele puncte fierbinți pentru turiști. În sud-vest, Las Vegas dă viață deșertului, iar Marele Canion arată una dintre cele mai mari creații ale naturii. Dincolo de continent se află plajele din Waikiki și insulele tropicale Hawaii. Acestea sunt doar câteva locații cheie, dar destinații minunate pentru orice tip de călător pot fi găsite în toată țara.

Locuri de vizitat în SUA

New York City

Locuri de vizitat în SUA -New York City
Locuri de vizitat în SUA -New York City
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro

New York City este un oraș unic în lume și unul care trebuie vizitat și experimentată viața în el, pentru a fi pe deplin apreciat. Pentru vizitatorii începători, mersul pe străzi poate fi ca o plimbare printr-un platou de film, cu locuri celebre la fiecare pas, de la Empire State Building, la Rockefeller Plaza, Chrysler Building, Central Park, High Line, Times Square, 5th. Avenue, Broadway și, bineînțeles, Statuia Libertății.

Vizitați obiectivele turistice în timpul zilei, asistați la un spectacol pe Broadway seara, mergeți lacumpărături sau faceți o plimbare și relaxați-vă și nu uitați să încercați cele mai diverse tipuri de mâncăruri. Sunt atât de multe de văzut și de făcut într-o zi sau într-un weekend, așa că acesta este un oraș care merită vizitat din nou și din nou sau unul căruia îi poți dedica o întreagă vacanță.

Descoperă și poduri celebre din lume pe care să le vizitezi.

Las Vegas

Locuri de vizitat în America - Las Vegas
Locuri de vizitat în America – Las Vegas
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Un oraș unic și strălucitor, Las Vegas se numără printre cele mai interesante locuri de vizitat în SUA și atrage vizitatori de zeci de ani. Complexele uriașe de stațiuni, cu tot felul de lucruri de văzut și de făcut în orice perioadă a anului, în transformă într-o destinație populară.

Opțiunile de divertisment sunt extinse, unele dintre vedetele de top ale industriei muzicale locuind în Las Vegas și susținând concerte în fața unui public numeros în fiecare seară. Cirque du Soleil oferă o altă experiență unică și, desigur, fiecare stațiune are ceva pentru a distra oaspeții, de la fântâni dansante până la un vulcan în erupție.

După ce v-ați săturat de oraș, există multe de explorat în zona înconjurătoare, cu Marele Canion, Barajul Hoover, Parcul Național Valea Morții și Parcul Valea Focului, toate la o distanță numai bună pentru o călătorie de o zi.

Washington, D.C.

Locuri de vizitat în America - Washington
Locuri de vizitat în America – Washington

Washington, D.C. este capitala SUA și găzduiește unele dintre cele mai faimoase situri și comori naționale din America, de la Casa Albă și Clădirea Capitoliului, până la muzeele Smithsonian. Acest oraș ar trebui să fie pe itinerariul tuturor atunci când vizitează Coasta de Est.

Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

Primăvara, Festivalul Cireșilor este o perioadă frumoasă, când copacii sunt în plină floare. Vara poate fi un oraș cu adevărat fierbinte. Poate doriți să mergeți pe una dintre plajele de lângă Washington pentru a vă răcori puțin. Toamna este, de asemenea, o perioadă bună, când temperaturile fierbinți de vară s-au răcorit suficient pentru a transforma plimbarea îm aer liber într-una foarte confortabilă. Iarna, aglomerația este cu siguranță mai mică, iar orașul este uluitor după o ninsoare proaspătă.

San Francisco

San Francisco
San Francisco

Acest oraș fermecător și pitoresc de pe Coasta de Vest este destinația perfectă de evadare și, desigur, unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat în SUA. Locuri faimoase, străzi fermecătoare, priveliști uimitoare și mesele în aer liber fac parte din San Francisco un loc minunat de vizitat.

Faceți o croazieră pe golful San Francisco, faceți un tur al Alcatraz, conduceți peste Podul Golden Gate, plimbați-vă prin Fisherman’s Wharf sau urcați într-o mașină pentru a explora obiectivele turistice renumite ale orașului.

Marele Canion

Marele Canion
Marele Canion

Marele Canion este una dintre acele destinații care musai trebuie văzut și care atrag vizitatorii de generații. Să privești peste pereții canionului către un orizont nesfârșit și o adâncime insondabilă este unul dintre punctele culminante ale oricărei călătorii în Statele Unite.

Vizitarea Marelui Canion se poate face cu ușurință într-o excursie de o zi din Las Vegas sau Phoenix și din unele orașe mai mici din apropiere, inclusiv Sedona sau Flagstaff. O altă opțiune este de a încorpora o vizită într-o călătorie mai mare cu mașina prin Arizona și statele din jur. O călătorie cu trenul din Williams, AZ este un alt mod încântător de a experimenta canionul.

Marginea de sud a Marelui Canion, care este cea mai populară și cea mai vizitată secțiune, este deschisă tot anul, iar vizitatorii sunt bineveniți în orice perioadă a anului. Pentru a evita aglomerația de vară, luați în considerare o vizită primăvara sau toamna; vremea este bună și aglomerația mai mică. Drumul spre marginea de nord a Marelui Canion este închis iarna din cauza zăpezii. Cu siguranță îl puteți include în lista cu cele mai interesante locuri de vizitat în SUA.

Miami

Miami
Miami

Punctul fierbinte din sudul Floridei, Miami este mai mult decât o destinație grozavă de plajă. Plaje minunate pot fi găsite în toată Florida, dar Miami oferă o atmosferă ca niciun alt oraș din SUA.

Vibe-ul cubanez de-a lungul Calle Ocho din Little Havana, districtul Art Deco din Miami Beach, care amintește de epoca anilor 1930, parada nesfârșită a mașinilor sport care navighează seara de-a lungul Ocean Drive și scena de vară din South Beach, sunt doar unele dintre aspectele unice care fac din Miami unul dintre cele mai populare orașe din SUA.

Pentru o experiență unică, faceți o excursie de o zi de la Miami la Parcul Național Everglades pentru a vedea aligatori, țestoase și o serie de păsări în această zonă umedă unică.

Parcul Național Yosemite

Parcul Național Yosemite
Parcul Național Yosemite

În timp ce Marele Canion se află pe itinerariile majorității călătorilor internaționali, Yosemite este o comoară națională care nu trebuie ratată. Valea Yosemite găzduiește unele dintre cele mai faimoase peisaje ale Americii și atracții naturale emblematice, de la cascadele dramatice până la pereții cu stânci înalte ai El Capitan și Half Dome.

Parcul Național Yellowstone

Parcul Național Yellowstone
Parcul Național Yellowstone

Primul parc național al Americii oferă peste 900 de mile de trasee de drumeții, precum și o mulțime de atracții pentru iubitorii de natură, de la gheizere aburinde la izvoare fierbinți. În plus, fanii animalelor vor aprecia o vizită la Centrul de descoperire Grizzly & Wolf pentru a afla despre fauna locală. Dacă preferați să căutați creaturi sălbatice în interiorul parcului – care ocupă părți din Wyoming, Montana și Idaho – petreceți câteva ore cu mașina prin văile Hayden și Lamar. Ambele zone sunt considerate paradisuri populare pentru zimbrii, lupii și urșii grizzly rezidenți din Parcul Național Yellowstone. Cu siguranță îl puteți include în lista cu cele mai interesante locuri de vizitat în SUA.

Maui

Maui
Maui

Cu plaje idilice și parcuri înverzite, Maui oferă ample oportunități de relaxare. Aici, vă puteți petrece zilele admirând peisajul în timp ce navigați de-a lungul Drumului spre Hana, zburați deasupra insulei Hawaii cu un elicopter sau vă relaxați printre nisipurile negre ale Parcului de Stat Waianapanapa. Dacă preferați să vă răcoriți mai degrabă decât să faceți plajă, înscrieți-vă pentru un tur de snorkeling. Și pentru o experiență de neuitat, vizitatorii experimentați recomandă să faci drumeția la Observatorul Haleakala pentru a surprinde un răsărit sau apus. Degustarea fructelor de mare din Maui este, de asemenea, o necesitate, dar nu trece cu vederea alte delicatese ale insulei, cum ar fi haupia, o cremă cremoasă de nucă de cocos.

Kauai

Kauai
Kauai

Supranumită Insula Grădină, Kauai se bazează pe imensa sa frumusețe naturală pentru a ieși în evidență față de alte insule Hawaii. Unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat în SUA, Kauai limitează dimensiunea tuturor clădirilor sale pentru a nu fi mai înalte decât un palmier de cocos, astfel încât localnicii și călătorii să se poată bucura de priveliști excelente de pe plajele curate ale insulei. Vizitatorii vor descoperi, de asemenea, zone luxuriante, cum ar fi Koke’e State Park și Wailua River State Park, atunci când se aventurează în interior. Distanța Kauai față de continent și abundența de hoteluri de lux îl fac o destinație costisitoare de vizitat, așa că rezervați-vă zborurile și cazarea cu mult timp în avans.

Lacul Tahoe

Lacul Tahoe
Lacul Tahoe

Cunoscut pentru apa sa uimitor de limpede, cel mai mare lac alpin din America de Nord atrage călătorii pe tot parcursul anului. Schiorii și snowboarderii sosesc ăn număr mare în timpul iernii pentru a merge pe pârtiile din numeroasele stațiuni ale Lacului Tahoe. Între timp, o vizită pe timp de vară este ideală pentru drumeții pitorești și activități pe lac, cum ar fi caiacul și plimbările cu barca. Există, de asemenea, multe terenuri de golf locale pentru cei care doresc o astfel de experiență. Pentru o vacanță frumoasă, parcurgeți unul dintre traseele din regiunea California și Nevada sau rezervați un tur cu balonul cu aer cald pentru a vedea zona pitorească de sus. Cu siguranță îl puteți include în lista cu cele mai interesante locuri de vizitat în SUA.

Dacă vrei să îţi programezi din timp o călătorie sau o activitate, iata si ce zile libere sunt in 2024!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (3)

LauraB123   •   25.09.2023, 18:12

La New York poți să stai de voie 10 zile și o să tot fie locuri de vizitat, pe lângă ce spune articolul. Washington-ul in 5 zile îl cam termini

LauraB123   •   25.09.2023, 18:11

Ce nu spun ei aici e că toate aceste destinații sunt la mare distanță una de cealaltă deci cam trebuie sa alegi ce vrei sa vezi, exceptând cazul in care stai o lună și atunci poți să te duci in mai multe locuri

MirunaI   •   25.07.2023, 19:41

Frumoase locuri

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
FANATIK.RO
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
FANATIK.RO
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Observatornews.ro
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli
HOROSCOP
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI