Mergi direct la conținut »
Celebrul actor italian Toni Servillo vine la Cluj cu un spectacol de teatru

Unul dintre cei mai cunoscuți și mai apreciați actori italieni, Toni Servillo, se va afla la Cluj, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru „Interferențe”, cu spectacolul „Elvira”, care va avea o reprezentație la Teatrul Național din Cluj, pe 27 noiembrie. Numit de Chicago Tribune "cel mai mare actor italian de care nu ați auzit (încă)”, Toni Servillo s-a născut în sudul Italiei, la  Afragola, în 1959. A jucat în pelicule precum „Gomora”, „Il Divo”, „Una vita tranquilla” sau „La grande bellezza / The Great Beauty” (premiat în 2013 cu Palme d'Or la Cannes, apoi cu BAFTA, Globul de Aur și Oscar în 2014). Pentru rolul din acest film, Servillo a primit Premiul Academiei Europene de Film. De curând, Toni Servillo i-a dat viață pe marele ecran fostului premier italian, omul de afaceri Silvio Berlusconi, într-un film regizat de același Paolo Sorrentino.

De Florin Ghioca,

La Cluj, Toni Servillo va juca în spectacolul „Elvira”, care vorbește despre perioada în care Louis Jouvet, marele regizor și director de teatru francez, pleacă în timpul celui de-al doilea Război Mondial cu întreaga trupă într-un turneu în America de Sud, cu piesele lui Molière și, întorcându-se de acolo, după război, înființează Athénée théâtre Louis-Jouvet din Paris.

Între 22 și 30 noiembrie, Teatrul Maghiar de Stat Cluj găzduiește a șasea ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Interferențe”, cu tema „Războaie”. În cele nouă zile de festival sunt invitate 16 companii din țări precum Rusia, Lituania, Portugalia, Grecia sau Israel. În program figurează spectacole semnate de regizori precum: Anna Badora, Stathis Livathinos, Csaba Horváth, Milo Rau, Luk Perceval, András Urbán, Toni Servillo, Eimuntas Nekrosius, Ilan Ronen, Nuno Cardoso sau Klim Kozinsky. Tematica de anul acesta a festivalului este o trimitere la împlinirea a 100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial.

 
 
Close
Închide
  Close