-
- Ingrediente: 1,2 kg carne de pui fără piele şi os, o ceapă mare, două linguri zeamă de lămâie, 3 linguri marar tocat, un ou, 1/2 cană pesmet, o cană de făină, sare, piper, ulei.
- Mod de preparare: se dă prin maşină carnea de pui. Se curăţă şi se toacă mărunt ceapa, apoi mărarul. Se combină carnea tocată cu ceapa, mărarul, oul, zeama de lămâie, pesmetul, sarea şi piperul. Se formează chiftele, potrivit de mari (cam o lingură de amestec). Se trec chiftelele prin făină şi se scutură de exces. Se încinge uleiul. Se prăjesc până devin aurii. Se scot şi se lasă la scurs pe un şervet de hârtie. Se pot orna cu frunze de salată şi câteva frunze de pătrunjel.
Daniel9090 • 23.12.2023, 12:48
Mărarul adaugă o notă proaspătă și aromată, iar faptul că sunt făcute din carne de pui le face o opțiune ușoară și sănătoasă pentru oricine dorește să evite carnea roșie sau să aleagă o variantă mai puțin grasă
Daniel9090 • 23.12.2023, 12:48
chifteluțe de pui cu mărar sunt o alternativă sănătoasă și gustoasă la variantele tradiționale de chifteluțe
Daniel9090 • 23.12.2023, 12:47
Chifteluțele de pui cu mărar sunt o opțiune delicioasă și sățioasă pentru a completa masa, fiind o variantă mai ușoară și mai sănătoasă în comparație cu chifteluțele tradiționale din carne de vită sau por