Mergi direct la conținut »
Circuit cu iz mediteranean la tariful redus de 529 euro (PUBLICITATE)

Italia și Grecia fac parte din topul destinațiilor de văzut în acest an! Dacă în cizma italiană vei putea explora orașe pastelate ticsite de obiective istorice, în Țara Zeilor ai ocazia să te relaxezi pe plaje paradiziace și să descoperi locuri binecuvântate prin peisaje.

Aventurează-te în turul celor mai populare țări europene, în turul Universul Mediteranean de 10 zile cu autocarul, alături de Europa Travel, și te vei bucura de experiențe memorabile la tariful special de 529 euro/persoană, pentru toate plecările.

Bella Italia, cu orașele sale multiculturale

Padova este prima destinație pe care o vei bifa în circuitul Italiei, un oraș-universitar de prestigiu și loc cu notorietate culturală. Aici a studiat filozoful Giovanni Pico della Mirandola, iar Francesco Petrarca s-a inspirat pentru poemele sale. Pelerinii din toate colțurile Europei ajung în Orașul Îngerilor pentru a se reculege în Catedrala Sfântului Anton, protectorul orașului. Printre capodoperele arhitectonice ale Padovei se numără Capela Scrovegni, Palatul Ragione și binecunoscuta Piață della Valle, cu ale sale 70 de statui în stil renascentist.

Romantic și cultural prin definiție, orașul Veneția te surprinde de fiecare dată într-un mod plăcut. Aici vei găsi mixul perfect între artă, istorie și modernitate, fiind locul perfect unde poți experimenta o plimbare cu gondola pe canalele ce șerpuiesc pe lângă vechile palate renascentiste și baroce, catedrale gotice și piețele cu iz imperial.

Îmbarcă-te pe un vaporetto ce îți face turul Canalului Grande și oprește-te în Piața San Marco, acolo unde Napoleon a rămas fermecat de peisaje, numind locul „Salonul Imperial al Europei”. Nu rata Palatul Dogilor, cu tulburătoarea Punte a Suspinelor, și fabulosul Pod Rialto, cel mai fotografiat dintre cele peste 300 de poduri venețiene.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Descoperă Florența, locul unde literatura a prins viață odată cu marele Dante Alighieri. Bate la pas capitala Toscanei ce pare desprinsă din timpurile medievale și descoperă aici cele mai impozante construcții în stil renascentist. Începe cu Catedrala Santa Maria del Fiore și Turnul Giotto din Piazza del Duomo, și continuă cu Biserica Santa Croce (unde odihnesc peste 250 de personalități, dintre care Michelangelo și Machiaveli), Ponte Vecchio și Palatul Pitti,  cu superbele sale Grădini Boboli.

Se spune că toate drumurile din Italia duc la Roma gemenilor Romulus și Remus, astfel că în acest circuit nu putea fi ratată Cetatea Eternă. Pășește pe urmele gladiatorilor în Colosseum, cel mai mare amfiteatru antic, și la Forumul Roman, traversând drumul „Via Sacra” ce face legătura între dealurile Capitolin și Palatin. Nu uita să arunci un bănuț în celebra Fontana di Trevi, mai ales dacă vrei să revii la Roma. Apoi te poți îndrepta spre Vatican, unde vei urca în Bazilica Sf. Petru, cel mai mare edificiu romano-catolic din lume, pentru a vedea „La Grande Bellezza”.

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

Circuitul continuă cu descoperirea celui mai dinamic oraș italian, Napoli, unde s-a născut pizza Margherita (rețetă din patrimoniul UNESCO. Opțional, poți face o croazieră spre Insula Capri sau vei continua cu o lecție lungă de istorie la situl arheologic Pompeii, orașul acoperit de lavă vulcanică.

Corfu, cea mai verde insulă din Marea Ionică

Din Bari, orașul ca un mușuroi de furnici, te vei îmbarca pe feribot traversând Marea Adriatică până în Corfu, insula paradiziacă din Marea Ionică. Luxurianta destinație a fost preferată de numeroase personalități de-a lungul timpului, printre care și de Elisabeta, Împărăteasa Austriei. Vizitează somptuosul Palat Achilion, pe care Sissi l-a decorat după tema eroului mitic, Ahille și descoperă orașul istoric Kerkyra, ce face parte din UNESCO.

Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale
Recomandări

Cum s-a transformat o școală de dans într-un centru de abuzuri fizice și sexuale

În ultima parte a călătoriei vei putea vedea fascinantele mănăstiri suspendate între cer și pământ de la Meteora, al doilea cel mai important centru de pelerinaj din Grecia.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Italia – Grecia – tarif: 529 euro/persoana (redus de la 574 euro), 8 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-4* + o noapte pe vas, transport autocar, ghid. *Excursii la Padova, Tivoli, Venetia. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close