MENIU CAUTĂ

Circuit cultural în Țara Banatului și Belgrad (PUBLICITATE)

Distribuie

Fie că vorbim despre Maramureș, Bucovina sau Transilvania, România se laudă cu cele mai pitorești regiuni din Europa. Sunt multe locuri din țară care te vrăjesc de la prima vedere, iar unul dintre acestea este Țara Banatului, unde natura se dă în spectacol în fiecare zi.

Pornește într-o călătorie încântătoare pe traseul Dunării în Țara Banatului și Belgrad, unde natura a modelat defilee și a sculptat stânci cu forme impresionante ce se refletă în apele ca oglinda. Descoperă cele mai tignite locuri de pe cursul fluviului, din România și Serbia, în circuitul de 4 zile propus de turoperatorul Europa Travel, ce beneficiază acum de tariful special de 749 lei/persoană!

Așezăminte de cult și monumente unice

În acest circuit de la Europa Travel vei putea adăuga pe lista locurilor de văzut numeroase biserici, cetăți și monumente culturale. Dintre acestea se numără Mănăstirea Horezu, din județul Vâlcea, așezată pe o culme pitorească îmbrățișată de păduri luxuriante. Mănăstirea este cel mai exemplar monument de artă brâncovenească fiind parte din UNESCO. La fel de importantă este și Mănăstirea Tismana, cel mai vechi așezământ din Țara Românească, pe care marele George Coșbuc a numit-o ”mărețul cuib al Basarabilor”.

Un important obiectiv speologic din țară, Peștera Muierii poate fi explorată în acest circuit cultural. Grota din Masivul Parâng este un loc de legende, unde se spune că femeile care nu pot avea copii, vin în căutarea unui miracol … Nu poți rata nici marile opere ale lui Brâncuși din Târgu Jiu, incredibilul complex arhitectural format din Masa Tăcerii, Coloana Infinitului, Poarta Sărutului și Aleea Scaunelor, unice în lume.

Locul unde Dunărea îmbrățișează munții

Defileul Dunării este unul dintre cele mai spectaculoase locuri din România. Fluviul a săpat adânc în Munții Banatului, în decursul a mii de ani formându-se defilee spectaculoase și peșteri stâncoase incredibile. Aici găsești cele mai lungi chei din Europa ce se întind pe 135 de km, fiind presărate cu stânci argintii răsărite ca niște giganți din apele ca smaraldul și împărțite în Cazanele Mari și Cazanele Mici. Tot aici se află și vestita Peșteră Gura Ponicovei, unde lumina ce intră printre crăpături dansează hipnotizant pe pereții calcaroși. Simbolul Defileului Dunării este Sânca cu sculptura măritului rege Decebal (cea mai mare statuie sculptată într-o stâncă din Europa ce măsoară 40 metri înălțime și 25 lățime).

La Porțile de Fier poți traversa spre malul sârbesc al Dunării, unde se află Tabula Traiana, un monument memorial realizat din porunca Împăratului Traian, pentru a marca victoria sa împotriva dacilor. Placa memorială are 4 metri lungime și este mărturie a drumului suspendat al împăratului roman, iar pe ea încă mai poate fi citită descriera comemorativă în limba latină.

Explorează Belgrad, orașul alb al Serbiei

Explorează capitala Belgrad, considerat unul dintre cele mai vechi orașe europene, ce a  renăscut practic din propria cenușă, s-a reinventat, iar multe dintre edificiile sale au fost reconstruite utilizând fonduri europene. Captează cele mai bune priveliști asupra ”Orașului Alb” de pe colina Kalemegdan, iar apoi pierde-te pe străzile lăturalnice ale centrului vechi Stari Grad.

Locuri interesante văzute pe traseu

Ultima parte a circuitului de la Europa Travel îți descoperă Timișoara, ce poartă supranumele de ”Mica Vienă a României” datorită clădirilor în stil baroc ce împogățesc centrul vechi. Deva, unde se ridică semeță cea mai fortificată dintre cetățile transilvănene (Cetatea Devei), la poalele căreia se află Statuia lui Decebal și cea a Lupoaicei. Castelul Corvinilor din Țara Hațegului, considerat unul dintre cele mai frumoase castele europene, Mănăstirea Prislop, un important loc de pelerinaj, și situl Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Daciei și cea mai mare cetate defensivă din Munții Orăștiei.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Circuit Tara Banatului si Belgrad – tarif: 749 lei/persoana, 3 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 3*, transport autocar, ghid. *Oferta Speciala – tarif standard 989 lei/persoana, valabil in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Citește mai multe despre Banat, Belgrad și Destinații de vacanță pe Libertatea.

Comentarii