MENIU CAUTĂ
05 Feb. 2006 01:02

Codite de fite … sau impletituri pentru zile speciale

Distribuie

O fi cool sa-ti porti parul liber sau in coada de cal, cum dicteaza moda anului 2006, insa ne-am gandit ca ocaziile speciale necesita ceva mai complicat si mai indraznet, care sa atraga privirile. In plus, oricare dintre noi se poate plictisi la un moment dat de felul in care isi poarta parul si atunci ajunge sa-si doreasca ceva nou.


Prin urmare, am decis sa exploatam la maximum coditele impletite si i-am cerut ajutorul hair-stilistei Gina Neagu de la Look Studio (Calea Dorobanti, intrarea Camil Petrescu nr. 1, sector 1, Bucuresti, telefon 212.06.60), care ne-a aratat in ce fel si chip se pot aranja acestea. In doua ore, Gina a executat' patru coafuri – unele mai simple, altele mai complicate, potrivite pentru club sau petreceri simandicoase – pe parul Andreei Ciucur, de la agentia Flash Models Management. A facut impletituri si rasuciri ingenioase de suvite, pe care le-a unit apoi in varful capului sau pe ceafa.


Vi le prezentam pe toate – pasii urmati in realizarea lor + rezultatul final -, pentru a va forma o idee despre coafurile pe care le puteti aborda la evenimente speciale.


Pentru realizarea acestei coafuri, Gina a impartit parul si a facut 5 spice (ne-a spus insa ca se pot face, foarte bine si 3, si 10, in functie de par si de timpul alocat coafatului). La final, le-a impletit putin intre ele, iar varfurile ramase libere le-a tapat, pentru a da volum, dupa care a pulverizat putin fixativ (se poate folosit si ceara).


Realizarea spicelor necesita timp, dar nu e o treaba foarte complicata. Cu putin ajutor sau in fata oglinzii, puteti incerca si acasa


Pornind de deasupra urechii stangi, Gina a rasucit parul pe acelasi sistem ca la spic (cu adaugarea de suvite pe masura inaintarii) si s-a oprit deasupra urechii drepte.


Cateva suvite foarte subtiri au fost lasate libere, pentru efect. Partea din fata a fost stransa, rasucita si bagata sub coada din spate. O suvita din fata a fost indreptata in partea opusa rasucirilor, iar o alta a format un melc deasupra urechii drepte, unde a fost fixata o orhidee.


Spicul a fost dus de la ceafa catre partea din fata, usor pe diagonala. A fost facut din 5 suvite si finisat intr-o codita palmier'.


In partea din fata, la baza spicului Gina a facut niste rasuciri ca niste noduri, iar deasupra fruntii o alta rasucire, de la stanga la dreapta, din care a lasat sa cada' usor peste chip cateva suvite foarte subtiri.


 


Parul de deasupra urechilor a fost impletit in niste spice superbe, in care au fost aduse', din partea de sus, suvite rasucite.


Parul din spate a fost lasat liber, iar cel din fata si din varful capului a fost tapat, pentru volum.


Gina ne-a dezvaluit ca pe suvitele rasucite aduse in spic se pot capsa strasuri (exista in saloanele de coafura), iar efectul va fi extraordinar.

Comentarii