Mergi direct la conținut »
Consumul de fructe a dus la creșterea în dimensiune a creierului. "Creierul reprezintă 2% din greutatea noastră totală”
Sănătate și Fitness Libertatea > Lifestyle > Sănătate și Fitness > Consumul de fructe a dus la creșterea în dimensiune a creierului. "Creierul reprezintă 2% din greutatea noastră totală”

Consumul de fructe a dus la creșterea în dimensiune a creierului. „Creierul reprezintă 2% din greutatea noastră totală”

Consumul de fructe a dus la creșterea în dimensiune a creierului. Prin descoperirea fructelor și înțelegerea modului în care le-ar putea mânca, unele primate au făcut un mare pas înainte în ceea ce privește dezvoltarea creierului, potrivit cercetătorilor americani.

Introducerea fructelor în dietă – un adevărat aport exploziv de zahăr și de energie în comparație cu frunzele – a fost un factor determinant în acest sens.

„Mulțumită acestui lucru ne-am dezvoltat incredibil de mult volumul creierului. Am făcut să explodeze aportul nutrițional din alimentele pe care le consumăm”, a declarat cercetătorul Alex Decasien de la Universitatea din New York și co-autor al studiului, citat de Agerpres.

„Creierul reprezintă 2% din greutatea noastră totală, însă el absoarbe 25% din energia pe care o avem”, a adăugat el.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, cercetătorii au examinat alimentele preferate de peste 140 de specii de primate. Ei au constatat că speciile care au manifestat o înclinație către fructe și-au dezvoltat creierul cu aproximativ 25% mai mult decât cele care au consumat frunze.

Acest lucru pune în discuție o teorie avansată la mijlocul anilor ’90 potrivit căreia relațiile sociale, complexe în cazul primatelor, ar fi fost cele care ar fi contribuit la creșterea în volum a creierelor.

O viață socială importantă, supraviețuirea și reproducția necesită o bună înțelegere a mediului și a altor primate, toate acestea dezvoltând creierul. Dezvoltarea creierului este importantă pentru supraviețuire, însă vine cu un preț la nivel metabolic, aceasta necesitând un consum mai mare de energie.

Cu toate acestea, o tânără a uimit lumea medicală. Trăiește doar cu jumătate de creier.

Iată câteva lucruri uimitoare pe care nu le știai despre creier

Close
Închide
  Close