MENIU CAUTĂ

Corfu și Meteora – două destinații perfecte de explorat în vacanța de Paște (PUBLICITATE)

Distribuie

În Țara Zeilor, Paștele este celebrat zgomotos prin numeroase festivități, procesiuni și obiceiuri care s-au păstrat foarte bine în ciuda timpurilor moderne. Profită de oferta specială pregătită de turoperatorul Europa Travel și rezervă circuitul de 5 zile în Corfu și Meteora la tariful redus de 229 euro/persoană!

Corfu, insula de smarald din Marea Ionică

În Corfu – insula verde tot timpul anului, vei putea sărbători Paștele într-un mod unic, procesiunile și festivalurile încep cu mult timp înainte de marea sărbătoare. În Săptămâna Patimilor localnicii se ocupă cu realizarea unei păpuși ce-l reprezintă pe Iuda, pe care o ard în Noaptea Învierii, în murmurul cântărilor bisericești și al celor care strigă Christos Anesti! Corfu te întâmpină cu o atmosferă febrilă, mai ales în această perioadă a anului, o gastronomie excelentă și un număr mare de obiective istorice pe care le poți descoperi în acest tur de la Europa Travel.

Explorează la pas cel mai încântător oraș medieval din Grecia!

Plimbă-te prin labirintul de străduțe strâmte și galbene ca miere în cetatea veche Kerkyra, relaxează-te într-o cafenea boemă pe Liston – celebra promenadă frecventată de aristocrați și persoanele cu sânge albastru, în timpul ocupației franceze. După shopping-ul în magazinele din orașul istoric, poți vizita cele două fortărețe venețiene, aflate pe de-o parte și de alta a orașului sau să te regăsești spiritual în Biserica Sfântul Spiridon.

În Sâmbăta Mare, din catedrală Sf.Spiridon este scos Epitaful pentru a fi purtat ”în picioare” pe străzile principale ale Kerkyrei, simbolizând drumul Sfântului Spiridon care i-a scăpat pe corfioți de ciumă. Acest obicei era ținut secret în vremea ocupației venețiene, dar el s-a păstrat foarte bine până în zilele noastre. Parada cu fanfare și cler bisericesc este admirată de localnici de la balcoanele frumos împodobite cu flori și lumânări, de unde sunt aruncate și vasele din ceramică, ca simbol al curățirii sufletești și al reînnoirii.

Opțional de la Europa Travel poți face și turul insulei Corfu, cu opriri în cele mai populare stațiuni și plaje, de la Paleokastritsa la Roda.\

Meteora – cetatea sfântă dintre stânci

Circuitul de la Europa Travel îți dezvăluie pe traseu și câteva locații deosebite, unde te poți regăsi spiritual. Oprește-te în Kalambaka, orașul tradițional de la umbra colțuroaselor stânci ale Meteorei, punct din care vei străbate drumul ce șerpuiește pe lângă pereții din calcar până la mănăstirile ce par a fi suspendate între cer și pământ.

Vizitează al doilea centru religios al Greciei, Meteora – unde peisajele îți vor tăia respirația. Bisericile și chiliile au fost ridicate pe vârful stâncilor argintii pentru ca pustnicii și călugării să se depărteze de ispitele lumești.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Circuit Paste Corfu – tarif 229 euro/persoana, 5 zile ( 3 nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*-3*), bonus masa festiva de Paste, transport autocar, vizite la Rila si Salonic, excursii Corfu Town si Meteora, insotitor de grup. *Oferta Speciala – tarif redus de la 249 euro/persoana, valabil pana la 8 martie in limita locurilor disponibil. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Comentarii