MENIU CAUTĂ

Te chinuie crampele musculare? 7 alimente bogate în magneziu, calciu și potasiu te pot scăpa de ele

Distribuie

Fie că se manifestă noaptea sau în timpul unui efort, crampele musculare sunt foarte dureroase și neplăcute. Mai ales când se repetă des. Dacă ai astfel de probleme, consumă alimente bogate în potasiu, calciu și magneziu și vei scăpa de ele. (Rodica Dîrzu)

O banană pe zi

O banană pe zi este excelentă pentru a-ți lua doza de potasiu. Mai conține și vitamina B6, așa că este recomandată înainte de a face sport. Consumă banana foarte coaptă, nu doar pârguită – coaja trebuie să aibă pete maronii, iar miezul să fie cremos. E stadiul în care fructul are toate substanțele benefice organismului.

Cerealele complete

Cerealele complete conțin magneziu, așa că mesele tale ar trebui să includă, la modul ideal, numai cereale integrale: pâine, paste, făină, cereale. Consumul de produse din făină albă nu este sănătos, fiindcă sunt sărace în magneziu și fibre. Acestea nu aduc nici un beneficiu, ci doar îngrașă.

Cacaua și ciocolata amăruie

Cacaua și ciocolata amăruie (cu 70% cacao) sunt o altă sursă importantă de magneziu. Nu trebuie însă să consumi o ciocolată întreagă, motivând că ai crampe musculare, sunt de ajuns una, două pătrățele. Ciocolata cu lapte și cea albă au un conținut redus de cacao și nu sunt la fel de eficiente, așa că nu reprezintă o alternativă, în caz că te întrebai…

O mână de fructe uscate

O mână de fructe uscate înainte de a face efort ajută la prevenirea crampelor, pentru că sunt bogate în magneziu. Tot înainte de merge la sală poți consuma câteva migdale sau nuci, pentru că au același efect.

Legumele verzi

Legumele verzi, cum ar fi broccoli ajută, de asemenea, împotriva carențelor de magneziu. Și în linte se regăsește acest mineral înr-o cantitate ridicată, așa că nu te feri s-o consumi!

Produsele lactate

Produsele lactate sunt o altă sursă bună de magneziu, mai ales brânzeturile albe și iaurturile simple.

Apa

Nu în ultimul rând, trebuie spus că apa e perfectă împotriva crampelor! Hidratarea este esnțială. De aceea trebuie să bei apă înainte, în timpul și după efortul fizic. Minimum 1,5 l pe zi, ideal 2 litri sau chiar peste. Apa plată conține și oligoelemente care hrănesc celulele corpului.

Citește mai multe despre alimente, calciu, crampe musculare, magneziu și potasiu pe Libertatea.

Comentarii