MENIU CAUTĂ
21 Aug. 2018 10:45

Cu puțină creativitate și machiaj puteți face parte din magia celebrului carnaval macedonean!

Distribuie

În Macedonia poți auzi gloria puternică a carnavalului, sunetul zurlelor și al tobelor.

Fiecare sunet are propria adâncime. De îndată ce il veți auzi, va rămâne pentru totdeauna în sufletele DVS și veți descoperi Macedonia, pe care nu o cunoșteați înainte.

Tradiția unei națiuni este întruchiparea întregii bogății, de aceea creația macedoneană are o valoare neprețuită ca punct de reper cultural. Macedonia este o țară în care trecutul a lăsat urme prețioase, iar prezentul este și mai frumos. În Macedonia, vechea și bogata tradiție macedoneană, amestecată cu progresul și viața contemporană, reprezintă un întreg succes ce conține toate elementele unei culturi bazate pe obiceiurile sale seculare.

Dacă sunteți un fan al petrecerilor cu măști, nu trebuie să pierdeți carnavalul din orașul Strumica, care se desfășoară în mod traditional, în fiecare an, în timpul zilelor trimerice, adică la începutul marelui Post de Paste. Carnavalul de la Strumica este considerat o tradiție foarte veche. El a fost menționat pentru prima data, de celebrul călător otoman Evliya Çelebi, începând cu anul 1670. În 1995, Carnavalul din Strumica s-a alăturat marii familii a orașelor carnaval din lume, adică a fost admisă în Asociația Orașelor Europene de Carnaval FECC, iar în 1998 Strumica a găzduit Congresul acestei Asociații Mondiale.

Dacă doriti sa sărbătoriti, cu puțină creativitate și machiaj, vă puteți îndrepta spre străzile înguste din piatră din orașul Vevcani și puteți deveni parte a magiei celebrului carnaval. Aici aveți voie să ieșiți din propria piele pentru o clipă și să fiți altcineva. Carnavalul din Vevcani este o manifestare veche de peste 1.400 de ani și este o legătură interesantă între păgân și contemporan. Carnavalul este sărbătorită între 13 și 14 Ianuarie în fiecare an și este dedicată sfintei sărbători de Sf. Vasile cel Mare. În acea zi, noul an ortodox este întâmpinat, iar cel vechi este lasat in urma. Tradiția carnavalului din Vevcani este cunoscută sub numele de „Apa botezată în izvor” în apele faimoaselor izvoare din Vevcani. Carnavalul se încheie cu dansul Sf. Vasile și arderea măștilor în centrul orașului Vevcani, deoarece se consideră că, în acest fel, răul va fi distrus pentru totdeauna.

Macedonia vă invită în țara bogatelor tradiții brodate cu momente extraordinare, care vă va lua respirația!

Pentru mai mulțe informații, consultați pagina următore www.macedonia-timeless.com

Comentarii