Metropola care nu doarme niciodată, Istanbul poate fi alegerea ideală pentru o vacanță de Revelion de neuitat! Europa Travel îți propune un circuit cu avionul de 5 zile, prin care să descoperi simbolurile orașului cu cea mai mare concentrare urbană din Turcia, la tariful special de 279 euro + 175 euro servicii la sol, plecare din 29.12!

Locul unde estul se întâlnește cu vestul, Istanbul trebuie bătut la pas pentru a fi înțeles cu adevărat. Plimbă-te în piețele aglomerate, pierde-te pe străduțele strâmte înțesate de bijuterii imperiale, regăsește-te spiritual în numeroasele moschei sau calcă pe urmele sultanilor în palatele grandioase.

Simboluri de cult somptuoase

Una dintre construcțiile splendide ale Istanbulului este Moscheea Albastră, decorată la interior și exterior cu circa 20.000 de plăci de ceramică albastră și 200 de vitralii – de unde numele său, și un interior copleșitor ce poate adăposti în același timp 10.000 de pelerini.

Poți admira domurile-cascadă și cele 6 minarete ale edificiului de cult din Catedrala Hagia Sofia, cea mai mare biserică a lumii creștine pentru un mileniu. Simbolul Constantinopolului ar fi fost fortificat din rămășițele coloanelor Templului Artemis – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, și a servit pe rând ca biserică creștină, apoi ca moschee, astăzi funcționând muzeu.

Iohannis a anunțat ce se va întâmpla dacă Viorica Dăncilă apare la dezbaterea organizată marţi
Recomandări

Iohannis a anunțat ce se va întâmpla dacă Viorica Dăncilă apare la dezbaterea organizată marţi

În topul preferințelor turiștilor care ajung în Istanbul se află grandiosul Palat Topkapi, aflat pe o colină între Cornul de Aur, de unde Bosforul se vede impresionant. Complexul imperial a fost clădit între anii 1460-1478 și a servit ca reședință pentru zeci de sultani pentru o perioadă de aproximativ 400 de ani. Palatul funcționează astăzi ca Muzeu Național al Turciei adăpostind o seamă de artefacte deosebit de importante și unice – precum Toiagul lui Moise, mâna Sf. Ioan Botezătorul sau Sabia lui Ștefan cel Mare.

Croaziere pe Bosfor și Marea Marmara

Opțional, poți vizita și Palatul Dolmabahce, una dintre cele mai luxoase construcții din lume și fosta reședință a liderului suprem – Mustafa Kemal Ataturk. Acesta este cel mai mare palat imperial otoman deținând 285 de camere, 46 de săli, zeci de băi și coridoare pe o suprafață de 45.000 mp. Un bun prilej de a admira Versailles-ul Istanbulului poate fi croaziera pe Bosfor, trecând pe sub podurile Bosphorus și Fatih Sultan Mehmet Koprusu, ce leagă partea europeană de cea asiatică.

Tolo: Caracal și Timișoara: 112 și STS, avem o problemă!
Recomandări

Tolo: Caracal și Timișoara: 112 și STS, avem o problemă!

Europa Travel îți propune o croazieră- opțional, și spre Buyukada -cea mai mare dintre cele 9 Insule ale Prințului, un colțișor de paradis unde să evadezi departe de aglomerația Istanbulului.

Nu poți pleca din Istanbul până nu bați la pas animatul cartier Taksim, de unde poți porni spre aglomerata Stradă Istiklal Caddesi, traversată de peste 3 milioane de persoane pe zi, ce te conduce fix până la Turnul Galata, unul dintre simbolurile arhitecturale ale metropolei.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Circuit Revelion Istanbul – tarif: 279 euro/persoana + 175 euro servicii la sol, 4 nopti de cazare cu mic dejun la hotel 4*, transport avion + taxe aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, ghid. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat
GSP.RO

O voce puternică a politicii Suediei, cea mai usturătoare GAFĂ despre România. Până și presa suedeză s-a amuzat

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă
HOROSCOP

Horoscop 18 noiembrie 2019. Ce zodie are parte de o strângere de inimă