Cuprins:
Cum desfaci o conservă dacă nu ai desfăcător
Se pare că există mai multe trucuri de bucătărie care te ajută să deschizi o conservă fără deschizător de conserve. Aceste trucuri îți vor fi de ajutor și dacă mergi cu cortul și nu ai un desfăcător de conserve.
Atenție! Copiii nu ar trebui să încerce aceste metode, iar adulții ar trebui să le încerce cu multă precauție. Cutiile de metal pot tăia prin carne incredibil de bine cu muchiile ascuțite atunci când încerci să le deschizi, iar dacă nu ești atent, te poți răni.
Metoda 1: Folosește o lingură de metal
Tot ce ai nevoie este o lingură de metal și determinare pentru a deschide o conservă fără un desfăcător de conserve. Este cu siguranță un truc de bucătărie util de știut. Iată care sunt pașii:
Pasul 1: Așază conserva pe tejghea.
Pasul 2: Cu lingura metalică robustă aleasă, prinde bolul lingurii – nu mânerul.
Pasul 3: Ferm și metodic, freacă marginea lingurii înainte și înapoi de-a lungul marginii conservei.
Pasul 4: Continuă să freci până când metalul se subțiază și, la rândul său, creează o mică gaură.
Pasul 5: Apasă lingura în gaură.
Pasul 6: Trage capacul să se deschidă mai mult trăgând cu lingura în sus, în jurul marginilor cutiei.
Pasul 7: Continuă această împingere în jurul perimetrului până când partea de sus poate fi desprinsă complet.
Metoda 2: Folosește o pereche de clești
Există și o altă metodă pentru care vei avea nevoie de un clește. Iată ce trebuie să faci:
Pasul 1: Prinde cutia între degetul mare și arătător, asigurându-te că o ții bine.
Pasul 2: Strânge cleștele de-a lungul marginii cutiei.
Pasul 3: Folosește cleștele pentru a face un cerc complet în jurul părții superioare a cutiei; strânge bine cleștele pe măsură ce te deplasezi în jurul cutiei, deoarece acest lucru va ajuta la scăderea șanselor de rănire.
Pasul 4: Când ajungi la 1/4 din jurul cutiei, trage bine de partea de sus a cutiei.
Metoda 3: Cu piatra
Dacă ești în camping și îți dai seama că ai uitat să împachetezi deschizătorul de conserve, nu îți face griji: Poți folosi o piatră.
Pasul 1: Așază cutia pe beton sau pe o piatră dură, cu capul în jos.
Pasul 2: Cu o mișcare de frecare, freacă conserva înainte și înapoi; frecarea va ajunge să roadă metalul.
Pasul 3: Oprește-te atunci când vezi umezeală pe suprafață sau pe capac; dacă continui, conserva se va uza complet și mâncarea se va vărsa afară.
Pasul 4: Desfă cutia cu un briceag sau cu orice lucru suficient de dur și subțire pentru a se potrivi între capac și marginea cutiei.
Metoda 4: Un cuțit
Atenție! Această metodă poate fi foarte periculoasă. Asigură-te că ții cuțitul departe de tine. Nu apropia conserva de corp și nu umbla cu cuțitul în mod periculos. Strânge bine conserva cu o mănușă de cuptor astfel încât să eviți accidentările.
Poți încerca să deschizi conserva cu tocul unui cuțit de bucătar (lama cea mai apropiată de mâner), folosindu-l ca pe un deschizător de conserve de modă veche. Acest lucru este mai sigur decât folosirea vârfului, care poate aluneca (sau chiar se poate rupe), provocând răni.
Totuși, va trebui să găsești un cuțit fără o boltă care să acopere călcâiul. Bolterul este partea groasă care se află în fața mânerului unor cuțite. Prinde ferm mânerul și poziționează colțul din spate al lamei (călcâiul) perpendicular pe conservă, la cusătură.
Împinge colțul lamei în jos și perforează capacul cutiei de conserve prin înfigerea în unghi, mai mult sau mai puțin ca un deschizător de conserve de modă veche, de tip pârghie.
Repetă acest procedeu în jurul marginii cutiei până când ai slăbit capacul suficient de mult pentru a putea deschide cuțitul.
Alternativ, dacă ai un cuțit de buzunar sau un cuțit de bucătărie mic, poți pune cutia pe o suprafață plană și rezistentă și poți încerca să o găurești cu vârful cuțitului. Ai grijă! Dacă cutia sau cuțitul nu sunt controlate corespunzător, cuțitul poate aluneca ușor. Continuă să faci găuri uniform în jurul marginii conservei, iar capacul se va desprinde în cele din urmă.
Cum se curăță și întreține mobila de lemn
Sursa foto: 123rf.com