MENIU CAUTĂ
01 Feb. 2016 23:20 , de Rodica Dirzu

Curcubeu în cerul gurii! Fă-ți shaorma acasă după cea mai tare rețetă!

Distribuie

Shaorma este pe cât de populară, pe atât de controversată. În timp ce unii se declară fani, alții se feresc să-și recunoască pasiunea secretă pentru ea. Dacă nu te simți confortabil s-o mânânci în public iată rețeta corectă și... discretă, pentru acasă:

Ingrediente: 2 foi de tortilla, 1 piept pui, 2 linguri condimente pentru pui, 2 linguri ulei, 2 cartofi, 2 castraveţi muraţi, ardei iute, după gust; pentru sos tzatzichi: 400 g iaurt 10%, un castravete fabio, 2 linguri ulei de măsline, 2 căţei de usturoi, sare, piper, mărar, o lingură suc de lămâie; ketchup, salată verde

Preparare: Se taie puiul în bucăţi şi se condimentează, apoi se lasă la rece, cam 30 de minute.  După aceea se căleşte în ulei sau se frige pe grătar.

Se taie apoi bucăţile în felii subţiri. Se curăţă cartofii şi se prăjesc. Se scot cu o sită şi se pun pe hârtie absorbantă. Se face sosul tzatichi. Se rade castravetele şi se stoarce. Se pune iaurtul într-un bol şi peste el se adaugă castravetele, usturoiul pisat, uleiul, sucul de lămâie, sare, piper, mărar tocat. Se ia o foaie de tortilla şi se aşază pe ea o foaie de salată, apoi, în mijloc, cartofii şi carnea. Se adaugă, după gust: ardei iute, sos tzatzichi şi ketchup. Se înfăşoară tortilla şi shaorma e gata.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Un avion de instrucție s-a prăbușit la Tuzla! O persoană a murit
Comentarii