MENIU CAUTĂ

Cum îţi dai seama ce insectă te-a muşcat

Distribuie

Căpuşe

Căpuşele caută locuri calde şi umede, aşa că le poţi găsi adesea la subţioară sau în zona inghinală. Cel mai important este SĂ LE ÎNDEPĂRTEZI CORECT, mai ales că ele rămân adesea înfipte cu cleştii în carnea ta, deşi nu mai au corp! Pentru a preveni muşcăturile de căpuşe, care pot transmite boli grave (boala Lyme şi altele), menţineţi braţele şi picioarele acoperite atunci când mergei la pădure, sau în alte zone cu ierburi înalte. Folosiţi spray-uri repelente speciale pentru căpuşe şi la pescuit sau la grătare în natură şi mergeţi la doctor dacă ciupitura dezvoltă un cerc roşu în jurul ei, deoarece poate fi vorba de o infecţie.

Purici

Puricii nu muşcă doar căţei şi pisici, ci şi oameni, iar unele persoane sunt foarte sensibile la ciupiturile acestor insecte mici. Insecticidele şi curăţenia sunt cele mai bune soluţii pentru a scăpa de purici.

Ţânţari

Ţânţarii nu sunt doar enervanţi, ci pot transmite tot felul de boli prin ciupiturile lor: virusul West Nile, febra dengue şi altele. În plus, dacă te scarpini, ciupitura se poate infecta. Ca să eviţi ciupiturile de ţânţari, aplică repelent pe zonele de piele descoperite şi scapă de bălţi şi locuri cu apă stătută din curte.
Citește continuarea pe Unica.ro

Comentarii