Vestea bună este că, oricât de ocupat ai fi, există metode prin care îți poți crea o rutină care să includă și mișcarea și să nu te abați de la un stil de viață sănătos. Chiar și câteva minute de mișcare pe zi pot avea un impact pozitiv vizibil asupra sănătății și stării tale de spirit. 

Fă mișcare dimineața

Dacă se întâmplă deseori să ajungi seara acasă epuizat, după o zi lungă, cel mai probabil nu vei mai avea energie să treci pe la sala de fitness. În schimb, persoanele matinale care reușesc să incorporeze în rutina lor de dimineață și 10-20 de minute de mișcare au mai multă energie pe parcursul zilei și reușesc să mănânce mai sănătos. Yoga sau Pilates sunt activitățile preferate de cei care merg dimineața la sală, însă poți încerca și o sesiune de aerobic sau de alergare, dacă vrei să îți începi ziua în forță. 

Antrenează-te acasă

Dacă drumul până la sala de fitness și înapoi acasă îți răpește mult timp, atunci antrenamentele acasă pot fi soluția pentru a câștiga acel timp pierdut și a te menține în formă. În plus, poate fi mult mai convenabil să te antrenezi în confortul și intimitatea propriei tale locuințe, în timp ce te uiți la o emisiune sau la un film. Dacă preferi exercițiile cardio celor cu greutăți, o bicicletă fitness poate fi soluția perfectă pentru un antrenament care să îți lucreze mușchii și să ardă calorii, fără să fie nevoie să ieși din casă. Mai ales în timpul sezonului rece, când este mai dificil să ieși cu bicicleta pe afară sau să ieși la alergat, bicicleta poate fi alternativa perfectă, chiar și pentru începători.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Urcă pe scări, în loc să iei liftul

Atunci când ai un job sedentar și petreci mult timp pe scaun, la birou, o soluție pentru a-ți pune sângele în mișcare și a-ți dezmorți musculatura este să renunți să mai mergi pe scările rulante sau să iei liftul și, în schimb, să urci și să cobori scări. Mai ales atunci când este vorba de două-trei etaje, urcatul scărilor te ajută să rămâi activ, fără să fie nevoie să depui un efort foarte mare. Cu cât te obișnuiești să mergi mai des pe scări, cu atât îți va fi mai natural să nu iei liftul. 

Parchează mai departe de destinație

Chiar și o plimbare scurtă, de 10-15 minute poate fi benefică pentru a te menține în formă și a lua o gură de aer proaspăt. De aceea, în loc să pierzi acest timp căutând un loc de parcare cât mai aproape de casă sau de birou, mai bine lași mașina la o distanță mai mare și mergi pe jos. O plimbare de 10 minute ajută la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, la reglarea glicemiei și poate inclusiv să îmbunătățească funcțiile creierului, ajutându-te să te concentrezi mai bine și să fii mai productiv. 

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Monitorizează-ți activitatea zilnic

Aplicațiile sau accesoriile care îți numără pașii, îți indică numărul de calorii consumate și te anunță când este timpul să iei o pauză pot fi foarte utile pentru a ține evidența activității tale zilnice. Cu ajutorul lor, îți poți da mai ușor seama când ai o zi sedentară sau când a trecut prea mult timp de când te-ai ridicat de pe scaunul de la birou. Mai mult, îți poți seta și obiective de activitate, care să te ajute să îți schimbi stilul de viață atunci când simți că nu faci suficientă mișcare. 

Sursa foto: Pille Kirsi from Pexels

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența
GSP.RO

Leonard Doroftei, prins de coronavirus în Canada: „E bine, dar românii au farmecul lor” » Cum își câștigă existența

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres