MENIU CAUTĂ
05 Feb. 2006 01:12

Cum ne alegem corect fondul de ten?

Distribuie

Fondul de ten are un rol foarte important in machiaj: intinereste, ilumineaza, da transparenta si acopera imperfectiunile. Este deci necesar sa-l folosim ca baza. Dar cum il alegem? Esteticiana Marieta Iacob de la Salonul Marieta (bd. Timisoara nr. 41, bl. 35, scara A, parter, Bucuresti, tel. 413.19.11) ne dezvaluie pentru ce sa optam, in functie de tipul si culoarea tenului nostru.


Fondul de ten poate fi fluid – cu textura usoara si pigmenti asemanatori culorii naturale a tenului -, compact, sub forma de baton sau mousse, avand inglobate particule de aer, pentru un efect natural.


Fondul de ten trebuie ales in functie de varsta, tipul de piele, culoare, ocazie si chiar anotimp. E bine de stiut ca fata unei femei de 40-50 de ani nu se poate machia la fel ca fata unei fete de 20 de ani sau a unei femei de 30. Ea trebuie intinerita si iluminata prin transparenta. In acest caz se foloseste un fond de ten hidratant sau se amesteca fondul de ten cu o crema hidratanta, alcatuindu-se astfel baza de machiaj. Iar daca fata este bronzata, trebuie sa-i dam luminozitate.


Pentru un efect de alungire, persoanele care au fata mai plinuta trebuie sa aplice o nuanta mai inchisa de-a lungul marginii exterioare si pe toata fata, iar pe mijlocul fetei o nuanta mai deschisa. Pentru corectarea cearcanelor, ridurilor de pe frunte, santul nazo-labial si gat se foloseste cu mare succes corectorul de riduri: un fond de ten fluid, deschis la culoare, care reflecta lumina si ridica' aceste adancituri. Daca avem nevoie ca machiajul sa fie mai fixat, se aplica o cantitate redusa de pudra, dar nu peste riduri.


Daca tenul e curat, proaspat, se poate da mai multa stralucire fetei aplicand peste fondul de ten fluid pudre aurii, aramii, de culoarea ambrei sau a bronzului.


Tenurile cu probleme vor beneficia de o mai buna acoperire prin folosirea fondului de ten compact, dar pentru machiajul zilnic al tenului acneic se poate opta pentru formule fluide, noncomedogene, de tipul oil-free' si care au o mai buna toleranta.


In cazul acneei usoare, cu microchisturi, se foloseste un fond de ten cu efect de uniformizare. Pentru cosuri se poate folosi un corector verde, care neutralizeaza imperfectiunile.


Pentru uniformizarea unor tenuri usor bronzate, cuperozice sau cu cosuri se recomanda un fond de ten lejer. Mare grija: cearcanele si pungile de sub ochi trebuie estompate cu anticearcan in ton cu pielea sau de o nuanta mai deschisa.


Machiajul unui ten foarte bronzat este putin mai dificil, stiut fiind faptul ca bronzul inchis ne arata anii. Fondul de ten trebuie sa fie fluid, foarte hidratant, putin mai deschis la culoare, dar sa nu fie prea deschis, pentru ca va conferi un aspect de masca. La fel trebuie ales si anticeacanul. Daca pielea este tanara si frumoasa, se poate folosi fond de ten sidefat pe pometi, frunte, decolteu, sporind astfel efectul de luminozitate.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii