MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2017 13:19

Cum prelungești culoarea părului vopsit. Metode naturale de la hairstylist

Distribuie

Celebrul hairstylist Cristi Pascu îți arată la ce metode naturale poți recurge pentru a prelungi culoarea părului vopsit. În acest sens, uleiurile de cocos și de argan au o importanță majoră, însă nici ceaiul de mușețel sau tinctura din frunză de nuc nu sunt de ignorat. Iată cum prelungești culoarea părului vopsit.

 

Cu ulei de cocos

”Uleiul de cocos are un efect foarte bun pentru femeile cu părul închis la culoare. Acesta se aplică numai pe lungimea părului și nu la rădăcină. Aplicat în exces pe rădăcină, uleiul de cocos slăbește rezistența firului de păr și duce la pierderea podoabei capilare. Uleiul menține mult mai bine negrul și garantează un luciu intens”, spune Cristi Pascu.

Cu mușețel

În cazul părului blond nu există până acum un tratament natural pentru nuanțele de argintiu. Pentru părul blond-auriu, hairstylistul recomandă ceaiul de mușețel.

”Mușețelul pigmentează părul și depune pigmentul natural, auriu, în culoarea părului. Recomand clătirea cu ceai de mușețel după fiecare spălare. Astfel, părul blond-auriu își va păstra intensitatea culorii mai multă vreme”, continuă Cristi Pascu.

Cu ulei de argan

Hairstylistul recomandă și uleiul de argan 100% natural pentru doamnele vopsite blond-auriu.

”Uleiul de argan 100% natural nu se aplică însă pe un blond platinat pentru că îngălbenește culoarea. Blondele platinate sau cele cu nuante de alb sau gri care vor să apeleze la uleiuri naturale trebuie să folosească ulei de argan rafinat sau dublu rafinat. Prin rafinare, se pierde pigmentul de culoare din el”, mai spune Pascu.

Cu frunze de nuc

”Pentru nuanțele de roșcat există clasica tinctură de fruze de nuc, pe care o foloseau bunicile noastre la țară”, adaugă Cristi Pascu.

Cum prelungești culoarea părului vopsit

În afara măștilor naturale, pentru a păstra intensitatea culorii părului vopsit, hairstylistul recomandă folosirea spumei nuanțatoare.

”Între vopsituri, clienta poate apela la o spumă nuanțatoare. Aceasta se comportă ca o vopsea, însă nu are un oxidant puternic, ci unul foarte slab, de 1%, fapt ce nu permite pigmenților să intre în structura firelor de păr, ci doar să se așeze pe suprafața firelor de păr.”

Citește și: Ce balsam să alegi în funcție de tipul tău de păr? Află sfaturile unui hairstylist celebru

Comentarii