Noi îţi dăm reţetele, tu alege-l pe cel care-ţi place.
Ți-e poftă de-o gustare? Încearcă un sendviş cu somon, un croissant cu pui sau un hamburger făcut în casă. Îţi oferim azi câteva reţete delicioase, mai mult sau mai puţin elaborate, pe care le poţi prepara şi dacă nu eşti un bucătar cu experienţă.
Aperitiv cu caşcaval
Ingrediente: un ou, o linguriţă de lapte, 100 g caşcaval, două roşii, o ceapă, patru felii de pâine toast, sare, piper, pătrunjel.
Mod de preparare: se bate oul cu lapte şi se adaugă caşcavalul ras, sare şi piper după gust. Cu acest amestec se ung feliile de pâine. Deasupra se aşază o felie de roşie nu prea groasă şi două rondele subţiri de ceapă şi se bagă 10 minute la cuptor. Se decorează cu pătrunjel proaspăt.
Croissant cu salată de pui
Ingrediente: două croissante cu unt, o ceapă roşie, o jumătate de ardei gras verde, un morcov fiert, o jumătate de piept de pui fiert, două frunze de salată, două linguri de maioneză, sare şi piper.
Mod de preparare: se taie cornurile în două şi pe partea de jos se aşază câte o frunză de salată. Într-un castron se amestecă pieptul de pui tocat mărunt, ceapa, ardeiul şi morcovul tăiate în cubuleţe mici, maioneza, sarea şi piperul. Compoziţia se împarte în două şi se aşază pe jumătăţile de croissant acoperite cu salată. Deasupra se aşază cealaltă parte a cornului.
Tartine cu somon
Ingrediente: trei chifle, 200 g de cremă de brânză, câteva frunzuliţe de mărar, 300 g file de somon în ulei.
Mod de preparare: Chiflele se taie în două şi pe fiecare jumătate se întinde cremă de brânză. Deasupra se aşază câteva fâşii de somon şi se decorează cu frunze de mărar.
Pate din brânză de vacă
Ingrediente: 200 g de brânză de vacă dată pe răzătoarea mică, două linguri de smântână, două linguri de lapte, două linguri de ulei, două cepe verzi tocate mărunt, doi căţei de usturoi nou pisat, sare.
Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele până se obţine o pastă omogenă. Amestecul se serveşte pe feliuţe de pâine puţin prăjită sau proaspătă, ca orice pate.
Fă-ţi un superburger de casă
Potrivit specialiştilor revistei Mens Health, înainte de a te apuca să prepari un burger perfect, trebuie să cumperi neapărat carne proaspătă de vită şi să încingi bine grătarul înainte de a prăji “chiftelele”. Iată care sunt ingredientele necesare şi cu trebuie preparat:
Aşa se prepară carnea
Ingrediente (pentru patru sendvişuri): 500 g carne de viţel fără pieliţe, piper, cimbru, busuioc, o ceapă tocată mărunt, doi căţei de usturoi pisaţi.
Mod de preparare: se amestecă foarte bine toate ingredientele, apoi se împarte carnea în patru. Fiecare parte se aplatizează, dându-i-se o formă rotundă, apoi se pune pe grătar câteva minute pe fiecare parte. Se aşază imediat pe chiflă, cu felia de brânză deasupra, ca să se topească. Se sărează direct pe grătar, în funcţie de preferinţă.
Sfaturi de la bucătari
– Pentru chiftele cumpără 80 % carne macră, foarte proaspătă, tocată de două ori;
– Înainte de a pune carnea la prăjit, încinge foarte bine grătarul (indiferent dacă este vorba de cel cu cărbuni, electric sau de la aragaz;
– Ține chiftelele pe foc cel mult trei minute pe fiecare parte, apoi întoarce-le fără să presezi carnea. Dacă o presezi, nu faci decât să-i scoţi sucul din ea şi s-o usuci;
– O chifteluţă ideală de hamburger are 100 g şi doi centimetri grosime;
– Chiftelele nu trebuie presate prea mult în palmă nici când sunt crude. Se apasă doar puţin, în centru, pentru a nu se umfla în mijloc, odată puse pe grătar.
fotografii: Shutterstock