Cum să arăți bine în fotografii 

De la cum să pozezi, alegerea unei lumini bune și editare, până la a te asigura că tenul tău arată întotdeauna minunat, o fotografie reușită nu înseamnă nimic altceva decât niște lucruri puse la punct. De la postură, machiaj, unghiul din care pozezi și felul în care este așezată camera.

Chiar dacă crezi că nu ești atât de fotogenic, poți îmbunătăți dramatic modul în care arăți într-o fotografie.

Studiază poze cu tine însuți 

Începe prin a te uita la fotografii reușite și mai puțin reușite cu tine. Încearcă să observi de ce unele poze arată bine, iar altele nu.

Este postura ta mai ciudată într-una decât în alta? Lumina a fost mai mult (sau mai puțin) măgulitoare?

Ia-ți timp pentru a înțelege cu adevărat ce te face să arăți bine într-o imagine. Pentru că acest lucru îți va fi de mare ajutor data viitoare când un aparat foto va fi îndreptat spre tine.

Găsește-ți cele mai bune unghiuri 

Trebuie să știi care sunt cele mai bune caracteristici ale tale.

Sunt ochii sau părul tău? Este linia maxilarului tău? Sau poate înălțimea ta?

Și care este cea mai bună parte a ta? Pentru că toți avem una. Și atunci, odată ce știi asta, poți să o folosești în avantajul tău, asigurându-te că îți prezinți întotdeauna cea mai bună parte în fața camerei.

Cum au ajuns rasismul și sexismul scuze pentru ca statul român să nu mai aplice legea în cazuri de violență sexuală asupra fetelor
Recomandări
Cum au ajuns rasismul și sexismul scuze pentru ca statul român să nu mai aplice legea în cazuri de violență sexuală asupra fetelor

Deci, dacă ai o linie a maxilarului puternică, atunci asigură-te că este foarte proeminentă în fotografii. Iar dacă ochii sunt cea mai bună trăsătură a ta, asigură-te că poza ta îi pune în evidență.

Și cum înțelegi care sunt cele mai bune unghiuri ale tale? Ei bine, trebuie să exersezi stând în fața unei oglinzi.

O să te simți foarte ciudat la început, dar este singura modalitate de a te cunoaște mai bine și a te analiza.

Profesioniștii înțeleg exact care sunt cele mai bune unghiuri ale lor și le arată doar pe acelea în fața camerei. 

Poți face o mulțime de selfie-uri! Este cel mai simplu mod de a înțelege care sunt unghiurile care funcționează pentru a-ți evidenția cele mai bune trăsături.

Îmbunătățește-ți postura 

Acest lucru poate face o diferență uriașă în ceea ce privește modul în care te prezinți, cât de încrezător arăți (și cât de încrezător te simți) – atât în viața reală, cât și în fața aparatului de fotografiat.

Probabil că nu îți dai seama că ai o postură greșită până când nu vezi fotografii cu tine.

Pentru că ceea ce pare destul de natural și relaxat în viața reală poate părea de fapt înclinat și ciudat în fotografii.

Așa că trebuie să exagerezi modul în care stai drept pentru a arăta bine în fața camerei.

Un film de neratat: Copiii s-au filmat pentru mamele plecate la muncă în Vest. „Femeile dispăreau de pe strada noastră”
Recomandări
Un film de neratat: Copiii s-au filmat pentru mamele plecate la muncă în Vest. „Femeile dispăreau de pe strada noastră”

Înainte de a face o fotografie, ține minte:

  • Stai drept
  • Trage-ți umerii pe spate
  • Pieptul în afară
  • Scoate bărbia ușor în afară și întinde capul. Pentru a nu avea acel efect de bărbie dublă!

Numai acest ultim lucru va face o diferență uriașă în ceea ce privește cât de bine arăți într-o fotografie.

Un truc simplu pe care îl poți face de fiecare dată când îți faci o poză este să-ți împingi conștient bărbia în afară.

Acest lucru va face ca forma feței tale să fie mai definită, iar linia maxilarului să fie mai conturată. 

Stăpânește câteva poziții

Ar trebui să înveți trei-cinci poziții „de bază” și să le stăpânești.

Astfel încât, de fiecare dată când o cameră este îndreptată spre tine, să știi exact cum să te prezinți astfel încât fotografia să arate bine.

Cu toții avem o parte „bună”. Poziționează-te întotdeauna astfel încât să o arăți pe a ta. Acest lucru este deosebit de important în cazul unei fotografii de grup.

Ai grijă de tenul tău

Dacă vrei să arăți foarte bine în fotografii, pielea ta trebuie să fie în cea mai bună formă.

Primul lucru pe care vrei să îl faci este să exfoliezi celulele moarte și uscate ale pielii, care îți pot face pielea să arate ternă.

Efectele incompetenței din România văzute împreună cu Diaspora:  cum atrage Vestul forța de muncă pe care România o neglijează. Exemplul danez
Recomandări
Efectele incompetenței din România văzute împreună cu Diaspora: cum atrage Vestul forța de muncă pe care România o neglijează. Exemplul danez

Apoi, asigură-te că pielea ta este bine hidratată.

Pentru că, din nou, pielea uscată și descuamată face ca tenul tău să pară tern în viața reală, iar acest lucru este exagerat și mai mult de aparatul foto.

Ai grijă la machiaj. Prea multe straturi sau un machiaj prea greu va arăta oribil în fotografii. Încearcă să pui doar un strat din fiecare produs, pentru a nu încărca fața. Renunță la pudra opacă de culoare albă, în fotografiile cu blitz această pudră va ieși în evidență oriunde ai folosit-o, în special în zona cearcănelor. Nu vrei să arăți ca o fantomă. Folosește o pudră pulbere translucidă cu o pensulă fină.

Ai grijă la lumină

Modelele și actorii profesioniști spun întotdeauna că iluminarea este cel mai important lucru atunci când vine vorba de a face o fotografie bună.

Pentru că fără o lumină bună pur și simplu nu arăți la fel de bine.

Așa că atunci când vine vorba de a face fotografii sau videoclipuri, asigură-te stai mereu cu cu fața la lumină.

Fie că este vorba de lumina naturală de la fereastră sau de cea artificială.

Vrei să te asiguri că fața ta este inundată de lumină. Pentru că astfel vei scăpa de toate cearcănele de sub ochi și de orice pungi de sub ochi pe care le-ai putea avea.

De asemenea, te scapă de orice umbră neplăcută. Și face ca fața și pielea ta să arate mai netede și mai clare.

Folosește-ți mai mult zâmbetul 

Zâmbește natural și lasă-ți personalitatea să strălucească.

Din nou, cel mai bun mod de a te asigura că zâmbetul tău arată foarte bine este să exersezi în oglindă. Da, acest lucru pare ciudat, dar îți va oferi un feedback valoros despre cum arată zâmbetul tău.

Îți arăți prea mult dinții de jos (sau cei de sus)? Zâmbetul tău este prea mic? Îți închizi ochii când zâmbești?

Încearcă să zâmbești când îți arăți dinții, dar și fără. Ce arată cel mai bine?

 Învață să editezi 

Probabil cel mai important sfat este să îți editezi fotografiile.

Dacă ai impresia că toate fotografiile perfecte de pe Instagram sunt naturale, atunci te înșeli amarnic. Ele sunt puternic editate, de la programe de lumini, până la machiaj și anihilarea porilor.

Toată lumea din ziua de azi își editează fotografiile. Folosește aplicații de editare a fotografiilor, cum ar fi Snapseed, Face Tune și Lightroom. Toate sunt foarte simplu de folosit pe telefon.

Și învăță să te joci cu culorile, contrastul și luminozitatea.

Pentru că poți lua o fotografie fără viață și să o transformi cu adevărat doar folosind câteva trucuri simple de editare.

Este uimitor cât de mare este diferența pe care o poate face o editare bună!

Desigur, poți lăsa deoparte acest truc, dacă nu vrei să îți pierzi timpul cu lucruri care chiar nu contează pentru tine. Naturalețea este la mare apreciere în zilele noastre, așa că să îți lași imperfecțiunile la vedere este cu adevărat revoluționar și curajos.

Poți folosi aceste aplicații pentru a schimba lumina sau atmosfera din fotografie. Fă-o mai luminoasă sau adaugă efecte. Joacă-te, dar nu lăsa aplicațiile să îți schimbe ție sau altcuiva percepția asupra propriei persoane.

De ce unele fotografii nu ies bine?

Motivul numărul unu este lumina proastă. Uneori poți controla iluminarea, alteori nu – dar atunci când o poți controla, asigură-te că ești mereu cu fața la lumină.

Și evită să faci fotografii când lumina este deasupra capului – fie că este vorba de soarele de la amiază sau de luminile artificiale de deasupra capului. Acest lucru oferă umbre neplăcute pentru toată lumea!

În al doilea rând, trebuie să îți cunoști cele mai bune unghiuri. Și să ai câteva ipostaze în care știi că arăți întotdeauna bine.

Sfaturi utile pentru a arăta bine în fotografii

Scapă de bărbia dublă prin postură

Înainte de a da vina pe corpul tău, gândește-te la poziția ta. Știai că modul în care pozăm poate crea o bărbie dublă acolo unde nu există? Poate fi stresant să te afli în fața aparatului de fotografiat atunci când nu ești obișnuit cu asta. 

În consecință, oamenii au tendința de a-și îndepărta capul de aparatul foto, de a se lăsa pe spate sau de a-și lăsa bărbia în jos în timpul unei ședințe foto. Este o mișcare ușoară, poate una imperceptibilă, dar este suficientă pentru a crea acea ondulație a pielii care arată inestetic în fotografii.

Sună ciudat, dar adu-ți urechile în față când pozezi, ca o broască țestoasă care iese din carapace (spre aparatul foto). Probabil că ți se va părea puțin ciudat și nefiresc. Cu toate acestea, această mișcare subtilă înainte îți va oferi o linie a maxilarului netedă și puternică.

Distribuția greutății

Să aruncăm o privire la distribuția greutății noastre. Este împărțită în mod egal între ambele picioare? Dacă da, este timpul pentru o schimbare. Pune majoritatea greutății pe piciorul din spate și vei crea instantaneu o subtilă „curbă în S” cu corpul tău.

Ai grijă doar să nu te lași în spate sau să nu te îndepărtezi de cameră. Acest lucru poate părea rigid și inconfortabil. Ținta este o poziție naturală.

Apleacă-te de la talie

În mod similar, o ușoară aplecare dinspre talie spre aparatul foto poate face, de asemenea, minuni! Este o slăbire instantanee a corpului și o postură cheie pentru cei care vor să arate mai bine în fotografii. 

Talia/șoldurile/picioarele tale vor arăta mai subțiri, fără a fi nevoie de antrenament. Această mișcare te poate ajuta, de asemenea, să îți poziționezi mai bine bărbia, deoarece îți vei aduce automat urechile în față. 

Creează distanță între brațe și trunchi

Spune-i cuiva să pozeze pentru o fotografie și, inevitabil, își va strânge brațele pe trunchi. De fapt, atunci când stăm în mod natural, de obicei ne punem brațele lipite de lateral. Trebuie să lupți împotriva acestui impuls în timp ce faci fotografii. 

Tragerea brațului spre corp îți va strivi brațul spre exterior, făcându-l să pară mai mare decât este de fapt. De asemenea, mișcarea te va face să pari ciudat și inconfortabil în fotografii.

Pentru a remedia acest lucru, creează un pic de spațiu între trunchi și braț. Ridică ușor brațul (aproximativ un centimetru sau doi) punându-ți o mână pe șold sau pe partea superioară a coapsei. Sau, atunci când pozezi cu alte persoane, sprijină-ți mâna pe umărul sau spatele unui membru al familiei.

Nu privi camera direct în față

Aceasta este o bază importantă pentru oricine se întreabă cum să pozeze! 

Fotografiile grozave se bazează pe unghiuri. În loc să îți poziționezi fața drept spre aparatul de fotografiat, poziționează-ți corpul la un unghi de 45 de grade. Este incredibil de subțire și adaugă mult interes vizual.

Mișcă-te

Uneori, trucul pentru a arăta mai bine în fotografii este pur și simplu să uiți de aparatul de fotografiat și să lași adevărata ta persoană să iasă la iveală. 

Relaxează-te, respiră adânc și distrează-te cu mișcarea. Acest lucru va crea un pic de dinamism, va stârni un zâmbet mai natural și te va ajuta să te simți confortabil în fața camerei.

Ferește-te de iluminatul din restaurante și baruri

Deși acestea sunt locuri minunate pentru a te distra cu prietenii, nu sunt cadrul ideal pentru fotografia de grup. Iluminatul de deasupra capului (cum este cel din majoritatea localurilor) contribuie la apariția pielii neuniforme și a cearcănelor de sub ochi. Pentru rezultate mai bune, îndreaptă-ți fața spre sursa de lumină din fotografie. 

Concluzie

Pe lângă toate aceste sfaturi pentru a arăta bine în fotografii, ține minte că faci poze ca să îți aducă aminte de un moment frumos din viața ta. Fotografiile, mai ales cele cu prietenii și familia ta sunt făcute pentru a prețui și a imortaliza clipe speciale, așa că nu trebuie să arăți perfect. 

Când faci poze pentru social-media, ține minte că nimeni nu e perfect și totul se întâmplă cu ajutorul aplicațiilor de editare. E în regulă să nu ieși perfect în poze, nimeni nu iese. Nu fii prea dur/ă cu tine și îmbrățișează-ți micile imperfecțiuni. Fac parte din tine și farmecul tău personal.

Sursa foto: 123rf.com

Trucuri să-ți îmbunătățești postura

Atacată în bar de cinci persoane care nu știau că este campioană la box. Neașteptat ce a urmat
GSP.RO
Atacată în bar de cinci persoane care nu știau că este campioană la box. Neașteptat ce a urmat
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Sărăcia i-a împins la divorț pe soții Dinu și Deea Maxer? Lidia Fecioru face afirmații dure EXCLUSIV
Playtech.ro
Sărăcia i-a împins la divorț pe soții Dinu și Deea Maxer? Lidia Fecioru face afirmații dure EXCLUSIV
Ce pensie încasează lunar Monica Tatoiu. Ultimul ei salariu a fost de 10.000 de euro, pe cartea de muncă
Viva.ro
Ce pensie încasează lunar Monica Tatoiu. Ultimul ei salariu a fost de 10.000 de euro, pe cartea de muncă
Aventura unui șofer român de TIR "trădat" de GPS, în Spania. Pompierii s-au chinuit ore întregi să deblocheze camionul
Observatornews.ro
Aventura unui șofer român de TIR "trădat" de GPS, în Spania. Pompierii s-au chinuit ore întregi să deblocheze camionul
Povestea cutremurătoare a românului care a stat opt ani într-o închisoare din China. „În doi ani nu am văzut lumina soarelui”
Știrileprotv.ro
Povestea cutremurătoare a românului care a stat opt ani într-o închisoare din China. „În doi ani nu am văzut lumina soarelui”
Produse, cu prețuri excelente, pe care Lidl le bagă la raft de luni, 3 aprilie 2023. Toți românii care stau la curte vor fi încântaţi
FANATIK.RO
Produse, cu prețuri excelente, pe care Lidl le bagă la raft de luni, 3 aprilie 2023. Toți românii care stau la curte vor fi încântaţi
Ce a păţit gimnasta minune a României. Scandal uriaş în sportul românesc
Orangesport.ro
Ce a păţit gimnasta minune a României. Scandal uriaş în sportul românesc
Horoscop zilnic, 2 aprilie. Nativii Capricorn și Scorpion, printre norocoși
Unica.ro
Horoscop zilnic, 2 aprilie. Nativii Capricorn și Scorpion, printre norocoși
Horoscop 1 aprilie 2023. Berbecii au în față o zi plină de provocări, dar nu provocări frumoase, ci provocări ce trebuie privite cu prudență
HOROSCOP
Horoscop 1 aprilie 2023. Berbecii au în față o zi plină de provocări, dar nu provocări frumoase, ci provocări ce trebuie privite cu prudență
Frumusețea din spatele meseriilor uitate
PUBLICITATE
Frumusețea din spatele meseriilor uitate