Suntem în plină perioadă a concediilor. Cu toţii vrem să ne bucurăm de timpul liber, de momentele petrecute alături de cei dragi departe de rutina de zi cu zi, în locuri cât se poate de inedite. Pentru a păstra în amintire momentele de neuitat din vacanţă, cel mai simplu e să facem poze. Din fericire, tehnologia ne ajută foarte mult astăzi, când avem la dispoziţie o mulţime de modele de aparate foto digitale. Libertatea vă prezintă câteva sfaturi pentru a face fotografii reuşite.

4078-166961-0.jpg

1. Când te pregăteşti să faci o fotografie încearcă să găseşti unghiul potrivit. Ştii că o poză poate fi mai interesantă dacă este realizată cu aparatul ţinut în poziţie oblică?

2. De multe ori, persoanele pe care vrei să le fotografiezi se intimidează în faţa aparatului. Rolul tău este foarte important. Dacă vrei ca fotografia să fie cât mai reuşită, joacă-te de-a regizorul. Spune fiecăruia ce să facă şi vei obţine poze dinamice.

3. O poză de vacanţă tre- – buie să exprime emoţie. Dacă vrei să fotografiezi un copil sau un animal, ţine aparatul în dreptul ochilor subiectului. Vei obţine o imagine foarte “caldă”.

4. La grădina zoologică, spre exemplu, excludeţi din cadru ţevi, garduri sau betoane. Dezactivaţi bliţul şi apropia- ţi-vă pe cât posibil de subiect.

5. Pe timp de noapte, bliţurile aparatelor pentru amatori au o putere mică şi nu bat mai mult de 3 metri. Dacă vreţi să fotografiaţi un peisaj, dezactivaţi bliţul dacă subiectul nu e mai aproape de 3-4 metri.

PONT LIBERTATEA

Dacă sunteţi la mare, nu folosiţi aparatul când aveţi cremă de protecţie solară pe mâini. Riscaţi astfel ca acesta să devină rapid un “aspirator” pentru praf şi nisip şi să se defecteze.

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor