Ce sunt ouăle murate și de unde provine preparatul

Ouăle murate sunt de obicei ouă fierte tari care sunt puse în oțet sau saramură. Ca și în cazul multor alimente, aceasta a fost inițial o modalitate de a conserva alimentele, astfel încât să poată fi consumate pe perioade mai lungi de timp, dat fiind faptul că ouăle au o perioadă relativ scurtă de consum. În plus, păsările nu fac la fel de multe oră în tot timpul anului și acesta era un motiv în plus pentru a mura ouăle, mai ales pentru lunile de iarnă.

În secolul XVIII, în Germania, ouăle murate au fost făcute și mâncate de imigranții germani, în special de mercenarii Hessieni care luptau împotriva coloniștilor în Războiul Revoluționar.

În Pennsylvania, olandezii din Pennsylvania au adăugat sfecla roșie la rețetă, transformând ouăle într-o culoare roz. Sfecla adaugă un contrast de aromă creând atât un gust dulce cât și acrișor. În anii 1940, ouăle murate au devenit foarte populare, deoarece erau prezentate în ziare ca acadele, iar gospodinele erau încurajate să le facă pe o frigărui ca aperitiv creativ.

Ouă murate
Ouă murate
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro

Ouăle murate au devenit o gustare sau aperitiv popular în pub-uri, baruri și taverne și în întreaga lume în locurile unde se servește bere.

Ouăle murate erau foarte populare în preajma Paștelui, ca o gustare suplimentară la masa de sărbătoare. Astăzi, covrigii și chipsurile sunt o gustare comună în restaurantele în care se servește bere, dar ouăle murate se găsesc încă în locații rurale din Statele Unite, prezentate într-un borcan și consumate alături de bere și alte băuturi.

Ce sunt ouăle marinate și de unde provine preparatul

Ouăle marinate cunoscut și drept ouă cu sos de soia au o aromă delicată și sunt o invenție chinezească simplă și versatilă. Ouăle fierte și decojite se scufundă în amestecul de sos de soia și se lasă câteva ore până când aromele sărate pătrund, infuzează și colorează stratul exterior al oului.

Preparatul chinezesc se numește Lujidan și este unul dintre cele mai populare tipuri de mâncăruri stradale. Sosul de marinare se numește lushui. De obicei, ouăle marinate sunt servite cu noodles, dar pot pot fi consumate individual ca și gustare. Se pot consuma si cu orez fiert la abur.

O tehnică similară este folosită în Japonia pentru a crea ouă marinate cu sos de soia numite Ajitsuke Tamago.

România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice
Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Cea mai simplă marinadă include o combinație de sos de soia și vin de orez japonez, diluat cu apă. Având în vedere că sunt consumate în numeroase țări asiatice, marinada poate include ingrediente tipice și autentice, cum ar fi ceai verde, ghimbir feliat, ardei iute, usturoi sau sake.

Marinada poate fi fiartă sau pur și simplu amestecată, iar ouăle nu trebuie lăsate în ea prea mult timp, deoarece aromele ar deveni prea puternice. Când se prepară ouă de soia, cheia este să nu le fierbeți prea mult. Gălbenușul trebuie lăsat moale, aproape ca o cremă mătăsoasă.

Cum să faci ouă murate

Ouăle murate sunt ouă decojite, fierte tare, puse într-o soluție constând în principal din oțet, sare, și poate alte condimente. Soluțiile de murat se încălzesc până la fierbere, se fierb timp de 5 minute și se toarnă peste ouăle decojite. Albușurile tind să fie mai fragede dacă se folosește o soluție fiartă în locul soluțiilor reci.

Ouăle folosite la murat trebuie să aibă coji curate și sănătoase. Ouăle mici sau mijlocii sunt de obicei o alegere bună pentru murat, astfel încât condimentul să poată pătrunde în ou. Ouăle proaspete sunt cele mai bune de utilizat pentru murat pentru a asigura cea mai înaltă calitate posibilă, deoarece ouăle vor fi păstrate pe o perioadă relativ lungă de timp. Cu toate acestea, ouăle vechi de cel puțin câteva zile se vor curăța mai bine după fierbere.

Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”
Recomandări
Ionela Maria Ciolan, cercetătoare în politica de securitate a UE: „Europa nu mai este sigură. Trebuie să ne pregătim pentru o eră de competiție geopolitică acerbă”

Ingrediente

  • 400 ml oțet de vin alb
  • 100 g zahăr tos
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură boabe de piper negru
  • 1 lingură de semințe de coriandru
  • 6 ouă mari

Mod de preparare

Pune oțetul, zahărul, dafinul, condimentele, ½ linguriță sare și 150 ml apă într-o tigaie mică și se încălzește câteva minute până se dizolvă zahărul. Puteți alege adăugarea altor arome și condimente, după gust.. Se lasă să se răcească complet în timp ce fierbi ouăle.

Puneți o cratiță mare cu apă la fiert, introduceți ouăle cu o lingură cu fantă și setați un cronometru pentru 10 minute. Odată ce timpul se scurge, scufundați imediat ouăle în apă rece cu gheață și lăsăți să se răcească. Îndepărtați coaja.

Pune ouăle fierte într-un borcan steril de aproximativ 1 litru, unde se intră toate, și toarnă peste ele lichidul de murat răcit pentru a acoperi. Sigilați și lăsăți într-un loc răcoros și întunecat timp de cel puțîn două săptămâni sau până la trei luni. Odată deschis, se păstrează la frigider și se mănâncă în două săptămâni.

Ouă murate cu sfeclă

Ouă murate cu sfeclă
Ouă murate cu sfeclă

Ingrediente

  • 2 căni de apă, împărțite
  • 1 sfeclă roșie sau galbenă medie, curățată și tăiată cubulețe
  • 1 cană otet de mere
  • ⅓ cană zahăr
  • 2 lingurițe sare de mare
  • 6 oua fierte tari, curatate de coaja
  • un praf de turmeric, optional, pentru oua galbene
  • sare de mare și piper negru proaspăt măcinat

Mod de preparare

Combinați 1 cană de apă și sfecla într-o oală mică și aduceți la fiert. Gatiti timp de 20 de minute sau pana cand bucatile de sfecla sunt fragede la furculita. Adăugați oțetul, 1 cană de apă rămasă, zahărul și sare și fierbeți timp de maximum 1 minut sau până când zahărul se dizolvă. Lăsați saramura să se răcească la temperatura camerei.

Transferați saramura într-un borcan mare, 2 borcane medii sau un bol mediu de sticlă. Dacă faceți ouă galbene, cu sfleclă galbenă, adăugați un praf de turmeric, dacă doriți, pentru o culoare galbenă mai strălucitoare.

Adăugați ouăle, asigurați-vă că sunt scufundate (le puteți completa cu încă 1-2 linguri de apă dacă este necesar). Acoperiți și răciți peste noapte. Ouăle se vor intensifica în aromă și culoare cu cât sunt mai mult murate. Vă recomandăm să așteptați cel puțin 2-3 zile înainte de a le mânca.

Cum se mănâncă ouăle murate

Metoda tradițională de a mânca ouă murate este pur și simplu cu sare și piper. Oamenii vor adăuga adesea colorant alimentar la soluție, astfel încât să fie mai festive și mai frumoase. De asemenea, sunt consumate în mod obișnuit pe pâine prăjită cu avocado, precum și în salate de ouă.

Descoperă și cele mai delicioase și creative idei de ouă umplute.

Cum să faci ouă marinate

Ouăle marinate pot fi lăsate a marinare timp de 4 ore, dar sunt persoane care le lasă 8, 24 sau chiar mai multe ore. Cu cât le marinați mai mult, aromele devin mai puternice, albușurile devin mai cauciucate, iar textura gălbenușului devine mai cremoasă și mai fermă. Nu este un lucru rău, doar diferit. Ouăle pot deveni prea sărate după 24 de ore.

Ouă marinate
Ouă marinate

Ingrediente

6 ouă și 1 lingură de oțet – pentru o curățare ușoară

  • Marinada
    • ½ cană apă sau supă
    • 5 linguri sos de soia
    • 4 linguri mirin (Mirin este un vin de orez japonez, ușor dulce și acid. Pentru un înlocuitor fără alcool, folosiți apă sau supă cu un praf de zahăr și câteva picături de oțet. Sau înlocuiți cu sake și apă, cu un praf de zahăr)
    • 2 lingurițe de sos de soia dark

Mod de preparare

Ouă fierte moi: Puneți o oală mare cu apă la fiert. Adăugați oțet pentru o curățare ușoară, apoi coborâți ușor fiecare ou în oală. Setați un cronometru pentru 6 minute pentru ouăle la temperatura camerei sau 7 minute pentru ouăle reci de la frigider.
Amestecați ouăle într-o direcție în primele 30 de secunde pentru o secțiune transversală uniformă.

Curățați ouăle: după ce cronometrul este pornit, puneți ouăle într-o baie de gheață pentru a opri gătitul. Odată răcit, spargeți coaja peste tot și curățați cu grijă introducând o lingură între ou și coajă.

Ouăle marinate: Puneți o pungă de plastic cu fermoar într-un castron mic pentru stabilizare. Apoi adăugați în punga de plastic apa sau supa, sosul de soia, mirinul și opțional sosul de soia.
Puneți ușor ouăle în pungă și scoateți aerul din pungă pentru a vă asigura că ouăle sunt acoperite în marinată. Adăugați mai multă apă sau supă dacă este necesar.
Marinați în amestec de mirin de soia 4 ore sau până la maximum 2 zile la frigider.

Tăiați în jumătate și puneți-le deasupra orezului sau serviți cu noodles.

Cum se mănâncă ouăle marinate

Simple, ouăle marinate cu sos de soia sunt o gustare rapidă pentru după școală, după un antrenament sau atunci când vă simțiți înfometați. Iată și alte modalități de a vă bucura de ele:

  • Pentru o masă rapidă, serviți-le pe un castron de orez acoperit cu alge prăjite. Acoperiți oul cu un strop de ulei de susan, o stropire de semințe de susan și un praf de cayenne.
  • Cuibăriți ouăle într-un castron de supă cu tăiței sau ca un upgrade instantaneu pentru tăiței ramen instant.
  • Tăiați-le felii și puneți deasupra unei felii cu pâine prăjită și avocado.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (6)

Nicoleta1807   •   16.11.2023, 16:06

O rețeta foarte interesantă.

Nicoleta1807   •   16.11.2023, 16:05

Este prima data când aud de asa ceva

Gore24   •   23.10.2023, 20:26

Un articol foarte interesant!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
FANATIK.RO
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Libertateapentrufemei.ro
Sora lui Mircea Badea: „Nu mai e de trăit în Italia”. Naty Badea și anunțul care a surprins pe toată lumea. Ea și fiica ei locuiesc acolo de 3 ani
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
GSP.RO
Ionuț Cercel, prima reacție după ce campioana Inter Milano a sărbătorit titlul din Italia pe melodia sa „Made in Romania”: „O mare bucurie în suflet”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
FANATIK.RO
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
Știrileprotv.ro
Un șofer și-a verificat TIR-ul înainte de a ieși din țară prin Timiș. Ce a văzut l-a făcut să sune la 112
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
Unica.ro
A făcut milioane de români să râdă, dar cele mai noi imagini cu el sunt sfâșietoare. Actorul e imobilizat în scaun cu rotile, în urma unui AVC
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
Orangesport.ro
"Cei mai mari fotbalişti ai României? Nici Dobrin, nici Hagi". Victor Piţurcă i-a numit pe cei mai tari: "Fantastici! Fiecare de la 50 de milioane în sus"
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Observatornews.ro
BMW-ul străpuns de parapetul metalic pe A1 ar fi intrat în acvaplanare, înainte de impactul mortal. Noi imagini de la locul tragediei
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli
HOROSCOP
Horoscop 25 aprilie 2024. Peștii pot răsufla ușurați, șirul problemelor financiare se întrerupe, dar vor trebui să aibă o rezervă față de cheltuieli

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI