În primul rând, specialiştii spun că este foarte importantă crearea unui ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului. În continuare, aceştia sfătuiesc populaţia să consume cât mai multe lichide: apă plată, ceai îndulcit, sucuri naturale de fructe fără adaos de conservanţi.  Şi la mâncare se cere atenţie – în această perioadă este cel mai bine să se consume numai alimente proaspete, multe legume şi fructe şi în special produse care nu sunt uşor perisabile, cumpărate din magazinele care dispun de instalaţii frigorifice funcţionale. Consumul de alcool şi cafea este interzis.

În plus, circulaţia în perioadele de vârf ale caniculei ar trebui evitată. Dacă, totuşi, deplasarea este necesară, atunci specialiştii sfătuiesc să se folosească numai îmbrăcăminte uşoară şi de culori deschise. Pe piele ar trebui aplicată o cremă cu factor de protecţie ridicat împotriva razelor UV, iar pe cap trebuie să se pună neapărat o şapcă sau o pălărie.

Persoanele care suferă de anumite afecţiuni trebuie să îşi continue tratamentul conform indicaţiilor  medicului. Este foarte util ca în aceste perioade, cei cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulaţie, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente.

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația
GSP.RO

Ilie Năstase l-a făcut praf pe Iohannis după ce a aflat că vrea să-i retragă decorația

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 11 decembrie 2019. Berbecii pot deveni mai înțelegători cu cei din jur