MENIU CAUTĂ
02 Ian. 2017 23:20 , de Miruna Darcovici

Cura cu suc de struguri tratează febra

Distribuie

Febră – reprezintă o temperatură ridicată a corpului față de cea normală și nu este ea însăși o boală. De obicei, este  un simptom al unei afecțiuni de bază, de cele mai multe ori fiind cauzată de o infecție, cum ar fi o gripă sau o răceală.

Febra este asociată cu disconfort fizic, epuizare și frisoane, iar majoritatea oamenilor se simt mai bine imediat după ce febra este tratată. Mulți experți cred că febra este, de fapt,  o apărare corporală naturală împotriva infecției. Există, de asemenea, multe cauze non-infecțioase ale febrei.

Febra poate apărea la oameni de orice vârstă și nu este în general considerată periculoasă, dar hipertermia poate provoca creșteri periculoase ale temperaturii corpului. Acest lucru se poate datora unei temperaturi extreme asociate cu un prejudiciu de căldură, cum ar fi accident vascular cerebral de căldură, efectele secundare ale anumitor medicamente sau droguri ilicite, si de accident vascular cerebral. În cazul  hipertermiei, organismul nu mai este capabil să controleze temperatura corpului.

La copiii cu febră, aceasta este însoțită de simptome cum ar fi letargie, agitație, lipsa poftei de mâncare, dureri în gât, tuse, dureri de urechi, vărsături și diaree, fiind important ca bolnavul să fie supravegheat de un medic.

Febră. Simptome

  • temperatura corpului creşte peste 38 grade C

Prezintă mai multe stări:

  • stare subfebrilă: 37-38 grade C;
  • stare febrilă: 38-39 grade C;
  • febră ridicată: 39-40 grade C
  • hipertermie: 41-42 grade C poate fi însoţită sau nu de frisoane, transpiraţii, dureri musculare, creşterea cantităţii de urină

Temperatura normală a corpului poate varia în funcție de fiecare om în parte, de momentul zilei, și chiar și de vreme. Pentru majoritatea oamenilor, o temperatură de 37 ° C (98,6 Fahrenheit) este valoarea normală.

Citește mai mult în DICȚIONARUL MEDICAL.

Citește mai multe despre febra, gripa și raceala pe Libertatea.

Comentarii