De Miruna Darcovici,

Febra este asociată cu disconfort fizic, epuizare și frisoane, iar majoritatea oamenilor se simt mai bine imediat după ce febra este tratată. Mulți experți cred că febra este, de fapt,  o apărare corporală naturală împotriva infecției. Există, de asemenea, multe cauze non-infecțioase ale febrei.

Febra poate apărea la oameni de orice vârstă și nu este în general considerată periculoasă, dar hipertermia poate provoca creșteri periculoase ale temperaturii corpului. Acest lucru se poate datora unei temperaturi extreme asociate cu un prejudiciu de căldură, cum ar fi accident vascular cerebral de căldură, efectele secundare ale anumitor medicamente sau droguri ilicite, si de accident vascular cerebral. În cazul  hipertermiei, organismul nu mai este capabil să controleze temperatura corpului.

La copiii cu febră, aceasta este însoțită de simptome cum ar fi letargie, agitație, lipsa poftei de mâncare, dureri în gât, tuse, dureri de urechi, vărsături și diaree, fiind important ca bolnavul să fie supravegheat de un medic.

Febră. Simptome

  • temperatura corpului creşte peste 38 grade C

Prezintă mai multe stări:

  • stare subfebrilă: 37-38 grade C;
  • stare febrilă: 38-39 grade C;
  • febră ridicată: 39-40 grade C
  • hipertermie: 41-42 grade C poate fi însoţită sau nu de frisoane, transpiraţii, dureri musculare, creşterea cantităţii de urină

Temperatura normală a corpului poate varia în funcție de fiecare om în parte, de momentul zilei, și chiar și de vreme. Pentru majoritatea oamenilor, o temperatură de 37 ° C (98,6 Fahrenheit) este valoarea normală.

Citește mai mult în DICȚIONARUL MEDICAL.

Gigi Becali: "Doamna Tatoiu râde ca proasta în p...!" :O Milionarul șochează cu declarația pe care a făcut-o acum
GSP.RO

Gigi Becali: "Doamna Tatoiu râde ca proasta în p...!" :O Milionarul șochează cu declarația pe care a făcut-o acum

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize
HOROSCOP

Horoscop 18 octombrie 2019. O zodie va avea parte de surprize