De Monica Stan, Alina Vlad,

  • Cancer de colon;
  • Complicaţii ale diabetului;
  • Boli cardiovasculare;
  • Afectare renală;
  • Osteoporoză.

2. Dieta bazată pe supă de varză. Aceasta constă dintr-un program alimentar care se desfăşoară în şapte zile şi se bazează pe consumarea supei de varză şi de alte legume în cantităţi nelimitate, alături de anumite alimente. Este o dietă fadă, cu rezultate atipice şi de foarte scurtă durată. Duce la un deficit nutriţional imens, are un conţinut ridicat de sare şi provoacă retenţie de apă în corp.
3. Dieta de schimbare a metabolismului. Această dietă fadă derivă din faimoasa Scarsdale, mediatizată şi celebră în anii 80. Acest regim se doreşte a fi un catalizator, un activator al metabolismului intermediar. E o dietă săracă în alimente, nesăţioasă, care aduce un mare aport de sodiu şi colesterol.
4. Dieta pe bază de grepfrut – este o dietă fadă, care permite consumarea a trei mese principale şi a unei gustări şi presupune consumarea unei mari cantităţi de suc de grepfrut. Se pleacă de la premisa că sucul de grepfrut ajută la reducerea colesterolului şi creşte rata metabolismului lipic. Însă consumul excesiv de proteine animale anulează beneficiile menţionate.
5. Monodietele. Cei care aleg o astfel de cură trebuie să opteze pentru un singur fel de mâncare şi să-l consume şapte zile. Acest tip de dietă duce la deficitul de nutrienţi în organism, la slăbirea sistemului imunitar, iar oasele devin mai fragile.

REGULI ESENŢIALE PENTRU

a) Dieta trebuie să fie echilibrată: proteine cu un conţinut scăzut de colesterol, legume şi fructe proaspete din abundenţă, cereale integrale.
b) Atenţie la mărimea porţiei şi la motivul pentru care mâncăm: necesitate sau stres, oboseală, singurătate etc.
c) Şi, cel mai important: trebuie să mâncăm doar până se ameliorează senzaţia de foame şi nu până la saturaţie.

După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
GSP.RO
După Marica, un alt fotbalist a fost prins de soţie cu amanta într-o cameră de hotel
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite