” Tocmai ce am făcut (şi am şi mâncat deja) clătite bănăţene. Hai să vă zic reţeta, căci merită!”, aşa şi-a început vedeta PRO TV prezentarea. Apoi a listat ingredientele:
• 6 – 8 clătite gata pregătite, preferabil cât mai subţiri;
• 250 de grame de brânză de vaci;
• 5 ouă;
• 200 grame de smântână dulce;
• 250 de grame de zahăr;
• 2 plicuri de zahăr vanilat;
• Stafide;
• unt (ca să ungeţi vasul pentru cuptor).
Iată în ce mod susţine Dana Rogoz că se prepară acest tip de clătite:
Pasul 1 – Mai întâi pregătim compoziţia cu care vom umple clătitele, amestecând brânza de vaci cu un ou, 50 de grame de zahăr, stafide după preferinţe şi un plic de zahăr vanilat.
Pasul 2 – Separăm ouăle. Gălbenuşurile le amestecăm cu mixerul împreună cu smântâna dulce, cu al doilea plic de zahăr vanilat şi 80 de grame de zahăr. Iar albuşurile le batem spuma tare, adăugăm deasupra restul de zahăr (120 grame) şi mixam până la dizolvarea completă a acestuia (se va obţine o compoziţie ca pentru bezea).
Pasul 3 – Umplem clătitele cu amestecul de brânză şi stafide şi le împăturim ca pe sarmale. Le aşezăm apoi în vasul uns cu unt (poate să fie unul mare (în care să încapă toate clătitele), sau mai multe, mici (în care să încapă doar câte două), pregătite pentru cuptor.
Pasul 4 – Deasupra clătitelor mai punem puţin unt, ca în poze, apoi turnăm crema de vanilie, obţinută din amestecul galbenuşurilor cu smântâna dulce.
Pasul 5 – Băgăm vasul în cuptorul preîncalzit la 180 de grade şi îl lăsăm aproximativ 10 minute, până când vedem că acea cremă de vanilie începe să se închege puţin pe margini.
Pasul 6 – Atunci scoatem vasul din cuptor şi turnăm deasupra crema de bezea, făcuta din albuşuri şi îl reintroducem în cuptor încă vreo 10 minute.