MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV/ Am degetele de la picioare lipite. Se poate rezolva prin chirurgie estetică? Esteticianul Adina Alberts răspunde

Distribuie

Medicul estetician Adina Alberts răspunde cititorilor Libertatea la întrebările legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Astăzi, despre degetele de la picioare lipite.

Degetele lipite sunt malformaţii înnăscute, care se rezolva relativ uşor în chirurgia plastică.

Sindactilia este termenul de specialitate pentru această ”patologie”. Ea poate fi şi dobândită, dar mult mai rar, şi înseamnă că degetele lipite pot apărea în urma unor accidente cum ar fi cele postcombustionale sau traumatisme locale prost manageriate din punct de vedere medical.

De cele mai multe ori, aceste malformaţii congenitale nu au implicaţii patologice generale. Problema există doar local, disconfortul este creat de acest aspect anormal, de faptul că purtarea unor sandale sau şlapi poate să atragă atenţia celor din jur într-un mod neplăcut, de disconfortul psihic creat de ideea că ceva la ţine este în dezechilibru cu natura.

Ashton Kutcher are o astfel problema, şi acest lucru nu l-a împiedicat totuşi să ajungă unul dintre cei mai apreciaţi actori holiwoodieni.

Rezolvarea chirurgicală poate fi mai simplă sau mai complexă în funcţie de gravitatea defectului. Dacă alipirea degetelor este doar la nivelul părţilor moi, rezolvarea este mai uşoară şi presupune crearea din rezervele locale de piele, a unor lambouri care să acopere zonele fără piele rezultate după ce degetele au fost dezlipite chirurgical.

Dacă sunt mai multe degete implicate atunci operaţia va fi mai amplă, dar în esenţă, atât timp cât sunt implicate în această alipire doar părţile moi ( fără oase sau unghii) atunci corecţia se face prin crearea de lambouri locale de piele la care se adaugă după necesităţi, grefe de piele.

Dacă în alipire sunt implicate oasele sau unghiile degetelor, reconstrucţia este mai amplă, necesită adesea mai multe etape de rezolvare, iar rezultatele sunt mai modeste.

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail [email protected]

Dr. Adina Alberts

Dr. Adina Alberts

Citeşte şi:

Citește mai multe despre chirurgie, degete, operatie, operatie estetica și picior pe Libertatea.

Comentarii