Aşa cum multe mame se pot lăuda cu nişte fii model, la fel sunt şi părinţii care ajung la disperare din cauza celor pe care i-au adus pe lume. Nu întotdeauna copiii poartă amprenta educaţiei ce le-a fost oferită în sânul unei familii aproape perfecte.

Uneori, puştii o iau razna de prea mult bine

Aşa s-a întâmplat şi în cazul Marianei: «Dacă mi-ar fi spus cineva, în urmă cu vreo 7 ani, că băiatul meu va ajunge un depravat, dependent de droguri şi alcool, i-aş fi râs în faţă. Și poate că i-aş fi şi spus vreo două vorbe aşa… să mă ţină minte. Din nefericire însă, aşa a fost să fie. Din primul elev din clasă, premiant în fiecare an, pasionat de istorie, de informatică, fiul meu a ajuns cât se poate de jos. Dependența de droguri l-a făcut din om neom. Avea tot ce şi-ar fi putut dori un copil, un adolescent. Soarta a vrut ca eu şi soţul meu să nu ducem niciodată lipsa banilor şi de aceea ne-am şi permis să-i oferim singurului nostru copil totul.»

Cine fură azi un ou…

Nunai Dumnezeu şi cei ce au trecut prin astfel de situaţii pot înţelege şi ştiu câtă disperare pune stăpânire pe părinâii ai căror copii o apucă din senin pe căi greşite. «Cei ce ne cunosc ştiu că fiului nostru nu i-a lipsit niciodată nimic. Şi nu mă refer doar la partea materială. Băiatul meu nu crescut într-o familie dezorganizată, marcată de certuri. Dimpotrivă, el a fost şi este centru universului nostru. Ne-a împlinit dragostea şi l-am dorit mai mult decât orice pe lume.

Citește mai departe pe libertateapentrufemei.ro