MENIU CAUTĂ
, de Miruna Darcovici

Dermatita seboreică a scalpului se vindecă dacă iei ulei de pește

Distribuie

Dermatită seboreică este o afectiune frecventă a pielii care afectează în principal scalpul. Acesta provoaca pete scumoase, înroșirea pielii și mătreață. Dermatita seboreica poate afecta, de asemenea, zone uleioase ale corpului, cum ar fi fața, partea superioara a pieptului și a spatelui.

Dermatita seboreică nu afectează starea generală de sănătate, dar poate fi inconfortabilă și poate provoca jenă. Nu este contagioasă și nu este un semn de igienă personală precară.

Dermatita seboreică este, de obicei , o boală care persistă pe termen lung. Este posibil să aveți nevoie de multe tratamente repetate înainte ca simptomele să dispară și totodată, poate să reapară. Ați putea fi capabil de a gestiona izbucnirea dermatitei prin recunoașterea simptomelor dermatitei seboreică și folosind o combinație de măsuri de auto-îngrijire și medicamente. Dermatita seboreică este, de asemenea, numită și mătreața, eczema seboreică și psoriazisul seboreic.

Dermatită seboreică. Simptome

  • mătreață pe scalp, păr, sprâncene, barbă sau mustață
  • petice de piele grasă acoperite cu cruste de culoare albă sau galbenă pe scalp, urechi, față, piept, axile, scrot sau alte părți ale corpului
  • piele roșie
  • înroșirea sau apariția unor cruste pe pleoape (blefarita)
  • mâncărime sau usturime

Citește mai mult în DICȚIONARUL MEDICAL.

Citește mai multe despre dermatita seboreica pe Libertatea.

Comentarii