Mergi direct la conținut »
Descoperă Bodrum, orașul mediteranean de pe coasta turcească a Mării Egee (PUBLICITATE)

Cuibărit între culmi domoale acoperite de vegetație luxuriantă de la malul Mării Egee, Bodrum este un oraș cosmopolit și boem, aflat la mică distanță de insula Kos fapt pentru care a împrumutat puțin din obiceiurile și arhitectura grecească, chiar dacă că este o perlă tipic turcească ...

Bodrum a devenit o destinație tot mai tentantă pentru turiștii români care găsesc aici plaje generoase, un centru vechi cochet plin de baruri și magazine, dar și numeroase vestigii istorice ideale pentru cei pasionați de istorie. Dacă ți-ai propus să petreci vacanța de vară în Bodrum, profită de reducerile pregătite de turoperatorul Europa Travel și alege un sejur de 6 nopți de cazare, la tarife accesibile de la 234 euro/persoană!

Cele mai de seamă edificii ale orașului

Bodrum a fost gazda unei dintre cele 7 minuni ale lumii antice: Mausoleul Halikarnas, marea operă a arhitecților Satyros și Pytheos clădit pentru Regele Cariei, Mausol. Edificiul era recunoscut în toată lumea pentru numărul mare de coloane din marmură și statuile impresionante reprezentând diverse animale venerate la acea vreme.

Mormântul lui Mausol era acoperit aproape integral cu fresce reprezentând lupte grecești și alte elemente specifice perioadei. Ultimele ruine ale Mausoleului mai pot fi observate astăzi în partea de nord a orașului Bodrum, în muzeul în aer liber dezvoltat pe o culme pitorească la mică distanță de centrul vechi.

Viața de noapte este în continuă mișcare în Bodrum

Dincolo de istorie și de faptul că Bodrum a fost din cele mai vechi timpuri o așezare prosperă și râvnită de numeroase popoare de-a lungul timpului, orașul turcesc de la Marea Egee este un adevărat magnet pentru tinerii în căutare de distracție.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Dacă ești un sprit liber și vrei să faci din noapte zi, Bodrum este fără îndoială o bună alegere de vacanță, viața de noapte fiind comparată adesea cu cea din Istanbul, fapt pentru care Bodrum și-a primit supranumele de Saint Tropezul Turciei. Ia cu asalt Street Bar, o stradă lungă marginită pe o parte și de alta de baruri, cluburi și restaurante de tot felul, unde distracția este asigurată până la ivirea zorilor.

Locuri interesante pe care le poți vedea opțional

Tot de distracție vei avea parte și dacă te îmbarci într-o croazieră opțională de la Europa Travel, cu destinația Kos, unde timpul este împărțit între relaxarea la plajă, înot în ape de cristal și vizite istorice. De altfel, poți lua în calcul și o excursie la Pamukkale – considerat SPA-ul natural al Turciei, un loc desăvârșit prin natură traversat de izvoare termale ce se revarsă pe balcoanele din calcar lăsând în urma lor dâre albe, de la care zona și-a primit supranumele de Castelul de Bumbac.

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță
Recomandări

Șefa secției de nefrologie de la ”Sf. Ioan” rupe tăcerea! Detalii uluitoare despre profesorul pe fals Checheriță

Bodrum este gazda unor fâșii de nisip generoase distinse în fiecare an cu ”Steag Albastru” pentru curățenie și serviciile impecabile oferite turiștilor. Dacă mergi pe plaja Downtown din centrul orașului, seara ai ocazia să iei parte la cea mai tare petrecere în aer liber din Bodrum, în timp ce în Gumbet, plaja aurie este locul ideal de îmbarcare pe un catamaran unde party-urile sub clar de lună sunt la mare căutare.

Partea bună este că, dacă te pasionează istoria, Europa Travel îți oferă posibilitatea să faci o excursie opțională la Efes, unul dintre orașele antice din Mediterană cu cea mai mare colecție de edificii romane. Aici se afla cândva Templul lui Artemis (una dintre cele 7 minuni ale lumii antice), astăzi aici mai pot fi observate pietrele de temelie ale templului, numeroase coloane romane, dar și ruinele Bibliotecii Efes, a treia cea mai importantă bibliotecă antică a lumii.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferte Speciale Sejur Bodrum

Hotel Baba 3* – Gumbet – tarife de la 234 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

Close
Închide
  Close