Aceasta este prima ocazie din an de a profita cu adevărat de city break-uri. O perioadă în care temperaturile devin din ce în ce mai plăcute, iar mulțimile de turiști sunt semnificativ mai rarefiate.

Obidos, Portugalia

Îndreaptă-te spre satul Obidos din Portugalia în luna martie pentru festivalul anual al ciocolatei!

Pentru fanii ciocolatei, întrebarea unde să mergi în Europa în luna martie își găsește ușor răspunsul. Vei trece prin alei fermecătoare care prezintă produse de patiserie, trufe, prăjituri și sculpturi delicioase pe care vei dori să le fotografiezi înainte de a le mânca.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Imagine din Obidos (Portugalia) cu ocazia festivalului ciocolatei
Castelul Obidos

Sunt multe de văzut în interiorul zidurilor castelului care adăpostesc un labirint de străzi, în timp ce vă vei plimba după supradoza de zahăr. Case albe pitorești, jardiniere colorate și piețe superbe se alătură relicvelor medievale și bisericilor istorice.

Acest oraș literar debordează de spații istorice pline de atmosferă, transformate în librării în care să zăbovești zile întregi.

Începe declinul marilor orașe? Avertismentul unui reputat cercetător: „Așa cum a prezis H.G. Wells, aici vor locui elitele, servitorii lor și cei fără copii”
Recomandări
Începe declinul marilor orașe? Avertismentul unui reputat cercetător: „Așa cum a prezis H.G. Wells, aici vor locui elitele, servitorii lor și cei fără copii”

Dubrovnik, Croația

Croatia este una dintre cele mai frumoase țări pe care să le vizitezi în Europa în luna martie.

Cu prețuri în afara sezonului și tarife hoteliere reduse, Croația se numără printre cele mai bune țări europene de vizitat în martie cu un buget redus. Deși s-ar putea să nu fie suficient de cald pentru o baie, vremea rezonabil de uscată se pretează la plimbări plăcute prin obiectivele istorice din Dubrovnik.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Catedrala din Dubrovnik
Catedrala din Dubrovnik

Pentru gurmanzi, aceasta este cea mai bună lună pentru stridii și vei găsi, de obicei, sărbători care evidențiază deliciile proaspăt pescuite în orașul vechi și în apropiere, în Ston și Mali Ston.

Savurează o cafea în Piața Luza, printre situri istorice precum Palatul Sponza, Columna lui Orlando și catedrala din Dubrovnik. Cu florile sălbatice care răsar peste tot, cerul în general senin și atmosfera somnoroasă a iernii care încă persistă, vei avea ocazia să te bucuri de scenele impresionante cu un element de liniște.

George Simion, către femeile din AUR, la o dezbatere despre feminism: „Schimbați modelul femeii în politică: ușoară, amantă, mahalagioaică”
Recomandări
George Simion, către femeile din AUR, la o dezbatere despre feminism: „Schimbați modelul femeii în politică: ușoară, amantă, mahalagioaică”

München, Germania

Munchen, Germania, este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în martie. Știm cu toții despre Oktoberfest din Munchen, dar dacă vrei să experimentezi berea în oraș fără aglomerația de turiști de la acel eveniment, fă-ți vacanța din martie aici. 

Festivalul berii tari, cunoscut și sub numele de Starkbierfest, indică schimbarea sezonului și este sărbătorit încă din secolul al XVI-lea.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Palatul Nymphenburg
Palatul Nymphenburg

Berile tari alese au fost inițial fabricate pentru a-i ajuta pe călugări să se abțină de la mâncare în timpul celor 40 de zile de post. Participă la festival în locul original, Paulaner Nockherberg, cu muzică live și specialități bavareze.

Bineînțeles, aici este încă destul de frig, dar este vremea perfectă pentru a vizita incredibila gamă de muzee, obiective istorice și culturale, inclusiv Palatul Nymphenburg, Munich Residence și Pinakothek der Moderne.

Cum Germania este una dintre destinațiile europene de top pentru schi, vei găsi încă multă zăpadă în stațiunile aflate la câteva ore de mers cu trenul, inclusiv Garmisch Classic și Zugspitze.

Vremea se schimbă radical în următoarele zile în România: temperaturi scăzute, vânt și ninsoare
Recomandări
Vremea se schimbă radical în următoarele zile în România: temperaturi scăzute, vânt și ninsoare

Chișinău, Republica Moldova

Chișinău, Moldova nu este o destinație de vacanță evidentă, dar este un loc bun de descoperit în luna martie în Europa.

Multe dintre cele mai bune locuri unde să mergi în vacanță în luna martie te scot de pe cărările bătătorite, iar capitala Moldovei oferă o primire autentică a primăverii.

Festivalul de Mărțișor sărbătorește renașterea vieții după o iarnă grea și a fost declarat Patrimoniu Cultural Imaterial al Umanității de către UNESCO. Oamenii și le dăruiesc unii altora și le lasă legate de haine timp de o lună întreagă, pentru a avea noroc.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Arcul de Triumf din Chişinău
Arcul de Triumf din Chişinău

Datând din 1420, Chișinăul are o istorie îndelungată care a fost ștearsă, din punct de vedere arhitectural, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și de cutremurul din 1940. Reconstruit de sovietici, exteriorul său adesea fad ascunde o multitudine de bijuterii. Nu în ultimul rând, printre acestea, se numără și vinul.

Aici se află unele dintre cele mai mari crame de vinuri din lume. Și anume, faimoasa Cricova și orașul subteran al vinului Milestii Mici. 

Nu este surprinzător faptul că Chișinăul este, prin urmare, un centru pentru vin și mâncare, cu scene emergente de restaurante la modă și viață de noapte.

Atena, Grecia

Cu zile proaspete, însorite și temperaturi blânde pentru a explora minunile antice, Atena oferă unele dintre cele mai bune condiții meteorologice din Europa în luna martie. 

Aceasta este luna în care se sărbătorește Ziua Independenței Greciei, pe 25, care intră în coliziune cu sărbătoarea religioasă a Bunei Vestiri. Festivitățile încep cu o zi înainte și este o ocazie excelentă de a vedea ținutele tradiționale, fanfarele militare și demnitarii țării, inclusiv președintele.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Acropola din Atena
Acropola din Atena

Vizitarea capitalei Greciei în luna martie oferă, de asemenea, șansa de a vedea adevărata Atena.

Vei vedea maci înfloriți în jurul monumentelor antice și vei avea tot spațiul pe care ți-l poți dori pe plajele de pe Riviera Atenei.

Sicilia, Italia

Înflorirea migdalilor este văzută ca un mini-miracol în Sicilia și cu siguranță merită propriul eveniment de care să te bucuri în vacanțele din martie – Festivalul Înfloritului de Migdale. În Agrigento și în Valea Templelor, inclusă pe lista UNESCO, folclorul sicilian prinde viață, cu costume tradiționale, muzică, expoziții de artă, parade și spectacole de păpuși.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Valle dei Templi, Sicilia
Valle dei Templi

Chiar și fără toată fanfara, miile de migdali înfloriți oferă un fundal care nu mai are nevoie de alte ornamente.

Cu temperaturi care se cresc rapid și pajiști care explodează de culori, această insulă italiană este unul dintre cele mai frumoase locuri pentru plimbări lungi cu mașina prin mediul rural în această perioadă a anului. 

Val Thorens, Franța

Călătoriile în martie oferă încă o abundență de zăpadă în cel mai înalt sat-stațiune de schi din Europa. Poate cel mai bun dintre toate, primăvara vine cu soare pentru apres-ski în aer liber, petreceri de dans după-amiaza și o mulțime de evenimente care să se potrivească cu energia din Val Thorens.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Val Thorens
Val Thorens

Această stațiune franceză este situată chiar în mijlocul pârtiilor, la o altitudine de 2.300 de metri în Valea Tarentaise. Un sistem de teleschiuri îți permite să ajungi cu ușurință și în stațiunile Meribel și Courchevel.

Trei sate separate reunesc 319 piste, 200 de teleschiuri, un snowpark și o mulțime de locuri pentru începători.

Larnaca, Cipru

Cipru îți oferă razele de care ai nevoie, fără căldura care te împiedică să pleci în drumeții pentru a explora.

În această perioadă a anului, peisajul rural din jurul Larnaca înflorește de la ploile din lunile precedente într-o explozie de culoare. Traseele naturale dedicate te poartă prin zone muntoase și prin sate fermecătoare.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Marina din Larnaca
Larnaca

Ca bază pentru o vacanță în Cipru, orașul-port Larnaca oferă câte puțin din toate, cu acces ușor pentru a explora și mai departe. 

Descoperă incredibilul lac sărat din Larnaca, care găzduiește păsări migratoare și un traseu natural care te duce la apeductul din Kamares.

Pe lângă o coastă superbă, înconjurată de palmieri, vei găsi toate avantajele unui oraș modern, dar cu o mulțime de istorie.

Valencia, Spania

Festivalul Las Fallas face din Valencia unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în luna martie, deoarece continuă aproape toată luna. 

Evenimentul se concentrează pe foc și distracție, cu focuri de artificii, costume elaborate, muzică și vedetele spectacolului – instalații artistice și păpuși impunătoare, numite ninots.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Flăcările de la finalul Las Fallas
Flăcările de la finalul Las Fallas

Judecătorii le premiază pe cele mai bune înainte ca acestea să fie arse dramatic în ultima zi, cu excepția câștigătorului. Pentru a o onora pe Virgen de los Desamparados, sfânta patroană a orașului, valencienii defilează prin oraș pentru a aduce o ofrandă de flori care devine parte a unei structuri de 15 metri înălțime reprezentând pelerina sfintei.

Se întâmplă multe lucruri, ceea ce face din această perioadă un moment interesant pentru a te plimba pur și simplu prin orașul vechi.

Gran Canaria, Insulele Canare

Primăvara, Gran Canaria este acoperită de flori, de fluturi și de câmpuri luxuriante. Reputația sa este aceea de continent în miniatură, datorită unei variații sălbatice de peisaje, inclusiv deșert, coastă și lanțuri muntoase.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Piaţa Anfi, Gran Canaria
Plaja Anfi, Gran Canaria

Acesta este momentul perfect pentru a profita la maximum de această insulă diversă fără căldură caniculară.

Vacanțele călduroase din martie nu sunt complete fără plajă, evident, și aici ai de unde alege.

Mirissa, Sri Lanka

Martie este ultima lună a sezonului uscat de iarnă în populara zonă de sud-vest a Sri Lanka și, pe lângă faptul că este o perioadă bună, în general, pentru un amestec de vacanțe pe plajă, descoperiri culturale și observarea vieții sălbatice în parcurile naționale, prima jumătate a lunii este, de asemenea, perioada de vârf pentru a surprinde migrația balenelor albastre în largul orașului Mirissa, situat pe plaja de pe coasta de sud. 

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Plajă în Mirissa
Plajă în Mirissa

Alte specii de balene au un sezon mai lung aici, iar dacă te îndrepți spre est, spre Parcul Național Yala, vei întâlni elefanți și, probabil, cea mai mare concentrație de leoparzi din lume.

Golful Ha Long, Vietnam

Luna martie se întâmplă să fie sezonul secetos în toate punctele de pe curba subțire în formă de S a țării și este exact atunci când Golful Ha Long se află în punctul său cel mai bun, între sfârșitul ceții de iarnă și începutul ploilor de primăvară.

Destinaţii turistice pe care să le vizitezi în luna martie - Golful Ha Long
Golful Ha Long

Este o perioadă populară pentru a vedea cel mai iubit peisaj din Vietnam, dar există suficiente insule calcaroase punctate în jurul golfului pe care să le vizitezi. Este o excursie solicitantă de o zi din Hanoi; cel mai bine este să rămâi în capitală pentru a te bucura de farmecul patrimoniului său și să faci o croazieră de o noapte în golf.

Sursa foto: 123rf.com

Citeşte şi: Când este echinocțiul de primăvară în 2023

Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
GSP.RO
Țara în care Ilie Dumitrescu a refuzat să meargă, indiferent de câștigul financiar: "Nu poţi să stai cu o femeie de vorbă. Nu poţi să faci nimic"
Urmărește-ne pe Google News
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Playtech.ro
Călugăriţa care s-a transformat complet: are inel în nas şi decolteu periculos! Cum arată acum măicuţa Cristina
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
Viva.ro
Dureros ce s-a întâmplat cu Geta din Liceeni! Drama care a distrus-o pe Cesonia Postelnicu
ANIMAȚIE: Accidentul feroviar din Galați: Rănită grav, Gina s-a stins după ce inima i s-a oprit de 5 ori. Fiul ei, dărâmat de durere, a povestit ultima lor conversație
Observatornews.ro
ANIMAȚIE: Accidentul feroviar din Galați: Rănită grav, Gina s-a stins după ce inima i s-a oprit de 5 ori. Fiul ei, dărâmat de durere, a povestit ultima lor conversație
Femeia care doarme într-un pat cu o lenjerie care nu a mai fost spălată de 100 de ani
Știrileprotv.ro
Femeia care doarme într-un pat cu o lenjerie care nu a mai fost spălată de 100 de ani
Produsele pe care Lidl le bagă la raft de luni, 27 martie. Le găsiți în toată țara și au super reduceri
FANATIK.RO
Produsele pe care Lidl le bagă la raft de luni, 27 martie. Le găsiți în toată țara și au super reduceri
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Orangesport.ro
Ce se întâmplă în camerele de la etaj la palatul lui Becali. Dragomir, şocat când a descoperit: ”Dacă mint cu ceva, să-mi faceţi ce vreţi”
Horoscopul săptămânii 27 martie – 2 aprilie. Câștiguri neașteptate pentru nativii Pești. Previziuni pentru toate zodiile
Unica.ro
Horoscopul săptămânii 27 martie – 2 aprilie. Câștiguri neașteptate pentru nativii Pești. Previziuni pentru toate zodiile
Horoscop 27 martie 2023. Capricornii ar fi bine să domolească puțin dorința de a schimba totul în relațiile de parteneriat, în special în cuplu
HOROSCOP
Horoscop 27 martie 2023. Capricornii ar fi bine să domolească puțin dorința de a schimba totul în relațiile de parteneriat, în special în cuplu
Noutăți de la UBER!
PUBLICITATE
Noutăți de la UBER!