Ce trebuie să mănânci şi să bei
Consumă produse simple, uşor de digerat: peşte gras, bogat în uleiuri esenţiale omega-3, carne (porţii mici!), multe legume (preferabil de sezon şi cât mai variate), fructe.
Găteşte simplu, la vapori sau la cuptor, fără să adaugi ulei. Ca să-şi păstreze calităţile nutritive, uleiul se consumă crud, în salate sau pus în mâncare după ce aceasta a fost luată de pe foc.
Elimină alimentele bogate în zahăr şi grăsime, inclusiv brânzeturile fermentate, mezelurile, afumăturile şi prăjeala de orice fel.
onsumă ciorbe de legume (morcov, ţelină, praz, varză, dovlecei, ardei, ceapă, roşii).
Foloseşte multe plante aromatice – cimbru, rozmarin, ghimbir, busuioc, piper Cayenne -, fiindcă sunt renumite pentru capacitatea lor de a stimula circulaţia sângelui şi de a elimina toxinele.
Bea cât mai multe lichide: apă bogată în săruri minerale (magneziu, în special), ceai verde şi infuzii din plante medicinale.
Înaintea fiecărei mese, bea un pahar de apă călduţă în care ai amestecat sucul de la o jumătate de lămâie (lămâia curăţă intestinele şi purifică sângele).
Limitează consumul de alcool (acesta solicită ficatul, cel mai important organ din procesul de detoxifiere) şi renunţă la tutun (nicotina afectează toate ţesuturile şi organele).
Ce exerciţii sunt indicate
Plimbări în pas de voie sau alergări uşoare (în funcţie de vârstă şi de temperament), ture pe bicicletă, înot – toate tipurile de mişcare sunt benefice, pentru că accelerează procesele de detoxifiere a organismului. Reţine însă: activitatea fizică trebuie să fie moderată, de 30-45 de minute, şi practicată de trei ori pe săptămână, pe cât posibil în aer liber.
Cum îţi îngrijeşti pielea
Dimineaţa, înainte de duş, freacă-ţi tot corpul cu o perie uscată. Astfel înlături celulele moarte, care obstrucţionează porii şi nu lasă pielea “să respire”.
Seara, după o baie caldă, roagă-ţi partenerul sau partenera să îţi facă un masaj cu uleiuri esenţiale. Masajul stimulează circulaţia sangvină şi limfatică, destinde muşchii şi, ca un bonus, relaxează sistemul nervos, dându-ţi o stare generală de bine.
Iată cea mai bună variantă de meniu
MIC DEJUN
- un pahar de suc de mere/ morcov/ţelină sau o felie de pâine integrală cu un iaurt degresat, ceai verde;
PRÂNZ
- o salată de legume cu o lingură de ulei de măsline şi zeamă de lămâie sau peşte la cuptor, cu legume/ un fruct de sezon;
CINĂ
- un bol de supă/ciorbă de legume sau orez cu legume.
- Pe tot parcursul zilei: apă cu lămâie, ceai verde, infuzii de plante.