►LUNI
Mic dejun: o cană cu lapte, 30 g cereale integrale, o linguriţă miere.
Gustare: 1/2 portocală.
Prânz: 80 g paste integrale, o lingură sos de roşii, 200 g salată de varză proaspătă.
Gustare: un grepfrut.
Cină: 100 g fasole verde fiartă, stropită cu ulei de măsline, 100 g piept pui/curcan la grătar.
►MARŢI
Mic dejun: 30 g cereale, 125 ml iaurt natural.
Gustare: 1/2 portocală.
Prânz: 100 g paste fierte cu sos de ceapă şi ardei, 200 g salată de roşii.
Gustare: două mandarine.
Cină: 100 g peşte la grătar, un dovlecel fiert presărat cu telemea rasă, două felii pâine integrală.
►MIERCURI
Mic dejun: o cană cu lapte, două felii de pâine, o lingură brânză proaspătă de vaci sau urdă.
Gustare: 3 smochine uscate.
Prânz: 200 g paste cu ciuperci, 100 g salată de varză cu ulei de măsline.
Gustare: 1/2 pomelo.
Cină: 200 g piept de pui fiert, doi morcovi, salată verde.
►JOI
Mic dejun: 30 g cereale, 125 ml iaurt.
Gustare: o felie ananas.
Prânz: 200 g orez cu 100 g ciuperci şi mirodenii.
Gustare: un măr.
Cină: omletă din două ouă, o felie pâine integrală.
►VINERI
Mic dejun: 150 ml lapte, 2 felii de pâine neagră, o linguriţă miere.
Gustare: 125 ml iaurt natural.
Prânz: 100 g paste fierte, 100 g spanac fiert, 150 g peşte la grătar.
Gustare: un kiwi.
Cină: 150 g cartofi fierţi stropiţi cu ulei de măsline, 100 g brânză 0,2% grăsime.
►SÂMBĂTĂ
Mic dejun: 150 ml lapte, 4 biscuiţi digestivi, o lingură brânză de vaci.
Gustare: 40 g nuci/migdale crude.
Prânz: 150 ml supă de legume, 100 g salată de ţelină cu mere, două felii pâine integrală.
Gustare: un măr.
Cina: 100 g piept de pui la grătar, 150 g salată de legume verzi.
►DUMINICĂ
Mic dejun: 30 g cereale, 125 ml iaurt natural, o linguriţă miere.
Gustare: 50 g stafide.
Prânz: 150 g spanac fiert cu 100 g file de ton.
Gustare: 1/2 portocală.
Cina: 200 g salată verde cu un morcov ras, stropite cu o linguriţă ulei de măsline, 150 g carne curcan la grătar, două felii pâine integrală.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei