Ziua 1
Prânz: pui/ curcan/ vită + legume la alegere (castraveţi, roşii, ardei, ceapă, praz, spanac).
Cină: peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă, iar dacă e în ulei vegetal se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (castraveţi, ardei, ceapă, salată verde, ridichi, conopidă, ţelină crudă, morcov crud, ciuperci, dovlecei, varză, sparanghel, spanac) + două felii pâine „Slăbeşti mâncând” (până la 70 g).
Ziua 2
Prânz: fructe proaspete – ananas / papaya / cireşe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: carne de vită + legume la alegere (roşii, salată verde, ţelină, 3 – 4 măsline mari, varză, varză de Bruxelles, spanac, castraveţi, praz, sparanghel).
Ziua 3
Prânz: un grepfrut/ un măr + peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (fasole verde, spanac, salată verde, o roşie, ardei, ciuperci, sparanghel).
Cină: vită/ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, roşii, castravete, ţelină crudă, praz, sparanghel, spanac.
Ziua 4
Prânz: un ou fiert (cât doriţi de tare) + 200 g şvaiţer + două felii pâine „Slăbeşti mâncând” (până la 70 g) + legume la alegere (dovlecei, ardei, fasole verde, ceapă, praz, sparanghel, spanac).
Cină: pui la grill + legume la alegere (spanac, ardei, fasole verde, salată verde, varză, vinete, praz, sparanghel, spanac).
Ziua 5
Prânz: vită/pui/curcan + legume la alegere (spanac, salată verde, varză, ardei, dovlecei, ciuperci, praz, sparanghel).
Cină: peşte (cod, macrou, păstrăv, somon) sau conservă de ton/somon (în apă sau ulei vegetal, se stoarce bine de ulei) + legume la alegere (roşii,
castraveţi, dovlecei, ciuperci, morcov crud, ţelină crudă, conopidă, broccoli, ardei, praz, sparanghel, spanac).
Ziua 6
Prânz: fructe proaspete – ananas / papaya / cireşe / mere / pere / caise / piersici / nectarine / grepfrut / kiwi / zmeură / fragi / afine / prune, renglote + un iaurt natural semidegresat (până la 250 ml).
Cină: un grepfrut/ un măr+ pui/ curcan + legume la alegere (salată verde, ciuperci, roşii, castraveţi, ceapă, praz, sparanghel, spanac).
Ziua 7
Prânz: două ouă fierte (cât
doriţi de tari) + un iaurt natural (până la 250 ml) sau 200 g şvaiţer + legume la alegere (dovlecei, conopidă, broccoli, fasole verde, ardei, ciuperci, vinete, praz, sparanghel, spanac).
Cină: vită + legume la alegere (salată verde, castravete, ţelină crudă, roşii, varză de Bruxelles,
varză, ciuperci, ardei, praz, sparanghel, spanac).
Reguli generale:
►Mănâncă de trei ori pe zi şi ia una sau două gustări între mese.
►Bea zilnic minim doi litri de apă plată sau slab carbogazoasă ori ceaiuri de plante şi fructe; este interzis consumul băuturilor răcoritoare, chiar şi în varianta light.
►Este permisă maxim o ceaşcă de cafea zilnic, în rest, cafea decofeinizată, cicoare, ceaiuri (nu negru deoarece conţine cofeină).
►Din lista legumelor şi a fructelor permise consumă doar ce doreşti.
►Legumele pot fi crude sau gătite prin fierbere, la abur, pe grătar, la cuptor, înăbuşite cu o lingură de ulei de măsline.
►Carnea poate fi fiartă, înăbuşită sau la grătar.
►La prepararea salatelor poţi folosi zeamă de lămâie sau ulei de măsline extravirgin.
►Este interzis orice aliment care conţine zahăr, amidon, dextroză, glucoză, maltoză, făină albă, mălai, orez alb; folosită ca îndulcitor fructoză sau un alt înlocuitor de zahăr agreat de medicul dv.
►Unde nu sunt trecute cantităţi, consumă cât îţi este necesar.
►Toate condimentele sunt premise, cu excepţia sosurilor din comerţ care conţin zahăr.
►Usturoiul este trecut la categoria condiment, dar este permis fără restricţii.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei