Operatorii din turism sunt disperati din cauza crizei de ospatari calificati. Mai-marii restaurantelor se plang ca meseriasii aleg sa munceasca in strainatate si ca ei sunt nevoiti sa angajeze pustani sezonieri, care abia daca stiu sa tina tava. Mai sunt insa si exceptii. Patronii restaurantului Summertime din Venus au gasit reteta perfecta pentru a avea mereu coada la mancare: un director care devine, pe rand, chelner, dar si bucatar.
Are trei tinute de lucru
Omului i s-a dus vestea ca nu-si lasa clientii sa plece din local pana cand nu ii convinge sa serveasca macar unul din preparate. Dar sa nu va inchipuiti ca ii asaza la masa cu forta! Alexandru Arion, un bucurestean de 50 de ani, ii intampina la intrare, imbracat in costum si cu cravata, iar daca vede pe chipul lor cea mai mica urma de ezitare, incepe ‘atacul’. ‘Bine ati venit la Summertime! Poftiti! Avem cea mai proaspata si mai gustoasa mancare de pe Litoral’, le spune seful restaurantului din Venus. Odata ajunsi in fata vitrinei cu mancare, oamenii nu se mai pot retrage, pentru ca aromele sunt innebunitoare. Atunci, Alexandru isi pune imediat sortul de vanzator la tejghea si ii serveste personal pe clienti.
‘Ce va place, pui, vacuta, ardei umpluti? Ce ziceti de pui Summertime, cu sos de legume si fructe exotice?’, li se adreseaza ‘omul bun la toate’.
Amabilitatea lui Alexandru nu se opreste insa aici. Isi viziteaza clientii la masa, ca sa se asigure ca sunt multumiti, si vine cu tava pentru a strange farfuriile si paharele goale. Cateodata, directorul isi ia chipiul de bucatar si se muta chiar si la gratar, pentru a le da o mana de ajutor celor de la bucatarie .