Mergi direct la conținut »
Escapadă de vară în Zakynthos - Insula Țestoaselor (PUBLICITATE)

Zakynthos este una dintre cele mai populare insule din Grecia, atracțiile sale principale fiind plajele perfect încadrate de apele turcoaz ale Mării Ionice, peșterile calcaroase, dar și satele tradiționale cu iz venețian.

Cupluri de îndrăgostiți, familii cu copii sau tinerii în căutare de distracție, Zakynthos este potrivită pentru toți turiștii indiferent de pasiuni și dorințe. Iar dacă vrei să evadezi într-un colț de paradis, insula grecească din Marea Ionică este alegerea perfectă pentru sezonul estival. Profită de reducerile pregătite de Europa Travel și alege un sejur de 6 nopți, cu autocarul, la tarife accesibile începând de la 166 euro/persoană.

Zante și Laganas, cele mai populare orașe

Pentru turistul cu sete de cultură, capitala Zante nu ar trebui să lipsească de pe lista cu locuri de văzut în Zakynthos. Orașul este un amalgam între tradiție, istorie și modernitate, păstrând foarte bine edificiile clădite în timpurile venețiene. Cele mai frumoase exemple de arhitectură italiană le vei găsi pe strada principală până la Piața Solomos, unde se află statuia celui mai iubit scriitor grec: Dionysos Solomos. Poți vizita aici Muzeul Post Bizantin, Biserica Agios Nikolas și Catedrala Sf. Dionisie, simbolul religios al capitalei Zante.

O plimbare pe Dealul Bochali este obligatorie mai ales dacă vrei să te bucuri de priveliști minunate. Aici se află și ruinele castelului venețian, unde se mai păstrează poarta de intrare, o parte dintre zidurile fortificate și ruinele unor bisericuțe și ale clădirilor cu rol administrativ.

Laganas este stațiunea care nu doarme niciodată, iar dacă ești dornic de party-uri memorabile aici ar trebui să-ți petreci nopțile. Întreagul orășel este ticsit de baruri, cluburi și cafenele cochete, astfel că paleta de distracții este extrem de extinsă.

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!
Recomandări

O directoare cu diplomă falsă de ASE lucrează de peste 10 ani la spitalele Primăriei Capitalei!

Pe toată perioada sezonului estival în Laganas au loc petreceri care mai de care mai interesante. Poți opta pentru un paint party, cea mai mare petrecere colorată de pe insulă,petreceri în spumă sau cu dress code obligatoriu: bikini, sau pentru o noapte VIP pe catamaran. Ziua o poți dedica relaxării pe plaja lungă cu nisip fin, auriu încadrată de apele turcoaz ale Golfului Laganas.

Croaziere memorabile

Vrei să te simți ca un pirat străbătând apele cristaline ale Mării Ionice? Atunci trebuie neapărat să te îmbarci într-o croazieră pe vasul Pirații din Caraibe, opțional de la Europa Travel, care străbate întreaga coastă a insulei Zakynthos. Se fac opriri în puncte cheie pentru fotografii și pentru înot.

Întregul traseu este presărat cu peisaje unice: combinație între ape turcoaz și stânci argintii ce se iscă din mare ca niște giganți adormiți de soare. Oprește-te la Peșterile Albastre unde marea se reflectă fascinant pe pereții calcaroși. Poți să stai la soare pe nisipul alb al Plajei Navagio – una dintre cele mai spectaculoase plaje din Europa renumită pentru epava navei Panagiotis.

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!
Recomandări

În loc să ne roage candidatul să-l ascultăm, a ajuns poporul să-l implore să ne vorbească!

O altă croazieră interesantă este cea spre Kefalonia, cea mai muntoasă insulă din Marea Ionică, unde vei vizita Peștera cu Lacul Melissani, Plaja Myrtos și capitala plină de romantism, Argostoli.  

Plaje sălbatice

Zakynthos este insula care îți dă oarecum impresia că te afli într-un loc exotic, mai ales dacă ai ajuns în Parcul Național Marin. Aceasta este o zonă protejată ce cuprinde întregul golf Laganas și plajele din împrejurimile sale, inclusiv mica insuliță Marathonissi. Aici își depun ouăle țestoasele din specia pe cale de dispariție, Caretta Caretta.

În 2018, în Parcul Național Marin, ecologiștii greci au înregistrat un record al celor mai multe ouă depuse de țestoasele cu cap mare, din toată Europa. Poți să te relaxezi pe nisipul auriu al plajei Dafni, spre exemplu, dar ai grijă că la apusul soarelui este interzis accesul turiștilor în zonele protejate.

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Sejur Insula Zakynthos

Hotel La Caretta 3* – Alikanas – tarife de la 166 euro/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close