Națiune fascinantă, în contrast cu tot ceea ce înseamnă lumea europeană și cea arăbească, Maroc este locul unde poți să stai la plajă sau să te aventurezi în deșert, să traversezi munții cu vârfurile lor acoperite de zăpadă sau să te pierzi în souq-urile aglomerate. Sunt atât de multe locuri și obiective pe care trebuie să le vezi aici, încât o singură vacanță nu este de ajuns să le descoperi.

Dacă plănuiești o vacanță în Maroc cu ocazia Anului Nou, Europa Travel a pregătit reduceri Early Booking de 28% pentru circuitul de 11 zile, ce îți descoperă capitalele imperiale și deșertul Sahara, la tariful accesibil de 799 euro/persoană!

Capitale imperiale

Casablanca este un oraș mult mai cosmopolit decât o spun statisticile. Metropola aflată cumva la granița dintre modernitate și tradiție, are zeci de cluburi de noapte îngrămădite pe celebra Promenadă La Corniche și moschei cu minarete fabuloase de unde se aude chemarea la rugăciune a muezinului.

Simbolul locului este Moscheea Hassan II, o capodoperă arhitecturală construită pe o parte de pământ și una pe mare, având podea de sticlă ce îți dă impresia că pășești pe apă. Interiorul fabulos poate găzdui peste 25.000 de persoane, iar în curte mai pot intra circa 80.000. Dacă vrei să afli mai multe despre istoria orașului Casablanca nu rata Medina Antică, înconjurată de ziduri vechi și împărțită în alei înguste și întunecoase, coloratul și tradiționalul Cartier Anfa Seara sau Piața Națiunilor Unite.

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Center, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Așezat idilic la poalele Munților Atlas și la mică distanță de deșertul Sahara, Marrakech este locul binecuvântat prin peisaje. Cel mai cunoscut și vizitat oraș imperial al Marocului te vrăjește de cum ai pus piciorul în Medina Antică cu imensa sa Piața Jemaa El-Fna, aflate în patrimoniul mondial UNESCO, de unde îți va fi foarte greu să mai pleci.

Sunt o mulțime de locuri ce respiră istorie și pe care trebuie să le bifezi de cum ai ajuns în Marrakech. Te poți pierde printre construcțiile cu influență franceză, să vizitezi Palatul Incomparabil El Badi sau exoticele Grădini Majorelle. Opțional poți vizita orașul Essaouira, iar în drumul tău vei putea zări plantațiile nesfârșite de argani în care stau cocoțate zeci de capre, o imagine-simbol a Marocului.

Essaouira este un loc preferat de către tinerii pasionați de surf datorită vânturilor puternice de la Atlantic, însă orașul se mândrește și cu una dintre cele mai frumoase și vechi Medine din țară.

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?
Recomandări

Cum a ajuns Estonia pe locul 1 în Europa la Educație?

 

Spre dunele de nisip ale Saharei

Aventura continuă pe serpentinele Munților Atlas traversând Tiz-in-Tichka, satul așezat la cea mai înaltă altitudine din Africa de Nord, de unde vei începe coborârea spre câmpiile arse de soare până în Ouarzazate. Numit și Poarta spre Sahara, Ouarzazate te întâmpină cu un pământ roșu ca focul și case din nisip, înconjurate de palmieri și curmali dincolo de care se înalță dunele Saharei. O plimbare pe cocoașa unei cămile în Erfoud și o aventură cu jeep-ul până la dunele Merzouga sunt activități care nu pot lipsi din programul tău.

Capitala religioasă a Marocului, Fez trăiește exact ca acum câteva sute de ani. Fes El Bali este cea mai mare și veche medină antică din lume încă locuită, iar pe străzile sale labirintice îți va fi chiar foarte greu să te orientezi. Orașul este ticsit de tăbăcării și magazine unde se vând produse din piele, ceainării, tarabe cu munți de condimente și terase unde se gătește miel direct în stradă, cu măgari cărători de apă și clădiri cu mozaicuri fabuloase.

Comuna din Olt unde gunoiul năpădește până și Casa Albă, iar politicienii își dispută nunțile și cumetriile
Recomandări

Comuna din Olt unde gunoiul năpădește până și Casa Albă, iar politicienii își dispută nunțile și cumetriile

 

Admiră simbolul locului din exterior Palatul Regal Dar El Makhzen și Moscheea Idriss, iar apoi pornește spre cel mai important sit roman din Maroc – Volubilis, și în Meknes, orașul cu puternice influențe maure.

Rabat este ultimul oraș imperial pe care îl vei putea descoperi în acest circuit de la Europa Travel. Vizitează aici vechea fortăreață Oudaias, Turnul Hassan și Mausoleul Mohamed al V lea, și surprinde atmosfera locală în Piața Centrală.

de Mădălina Isar

Oferta Circuit Revelion Maroc – tarif: 99 euro/persoana + 299 euro taxe aeroport, 11 zile (2 nopti in Casablanca, 3 nopti in Marrakech, 1 noapte in Ouarzazate, 1 noapte cazare in Erfoud -Merzouga, 2 nopti in Fez, 1 noapte in Rabat) cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*-4*, transport avion, tururi conform program, ghid local, asistenta turistica, plimbare cu camila + jeep safari in desert. *Reducerea de 28% din tariful standard de 1099 euro, valabila pana la 30.10, in limita locurilor disponibile! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul
GSP.RO

De aici s-a schimbat jocul Simonei Halep în finala de la Dubai. Ce i-a spus antrenorul

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni
HOROSCOP

Horoscop 23 februarie 2020. Taurii își reînnoiesc cercul de prieteni