Mergi direct la conținut »
Experiențe de legendă în Corfu (PUBLICITATE)

Cu aproape 300 de zile însorite pe an, o coastă impresionantă presărată cu zeci de plaje spectaculoase la Marea Ionică, o capitală romantică ce are ”un strop de Veneția și un dram de Franța”,  gastronomie ce este dusă la nivel de artă și un conglomerat de istorie, cultură și obiceiuri, aceasta este insula Corfu, un paradis verde și cosmopolit unde să evadezi în această vară.

Dacă nu ți-ai făcut planuri pentru sezonul estival, încă mai ai timp să rezervi un sejur în Corfu de 6 nopți cu autocarul, de la Europa Travel! În perioada Târgului de Turism desfășurat online pe www.europatravel.ro, beneficiezi de transport GRATUIT, oferta fiind valabilă pentru rezervări efectuate și achitate integral în perioada 21.02-24.02, în limita locurilor disponibile!

Călătorie în timp în Kerkyra

Capitala insulei Corfu este un labirint de străduțe înguste și pietruite ce păstrează amprenta vremurilor venețiene, mărturie fiind cele două fortărețe ce păzesc pe de-o parte și de alta orașul istoric parte din UNESCO. Intrarea în zona veche se face prin poarta fortificată, ultima care a rezistat timpului, ce făcea parte din vechea centură de apărare a orașului în vremea venețienilor. Poți explora Kerkyra la o plimbare cu caleașca de epocă admirând vilele neoclasice, să joci cricket – singurul loc din Grecia unde se practică acest sport, obicei rămas din tipurile britanice sau să te reculegi spiritual în Catedrala Sf. Spiridon. Orice alegi, în Corfu Town nu ai timp să te plictisești.

Calcă pe urmele lui Sissi

Când a ajuns pentru prima dată pe insula Corfu, Împărăteasa Elisabeta a Austriei a știut că acesta va deveni locul perfect unde să se retragă. Sissi a poruncit atunci să fie ridicat în Gastouri, pe o culme deluroasă înconjurată de vegetație, cel mai frumos dintre palatele corfiote. Palatul Achilleion a devenit rapid locul de refugiu al preafrumoasei Sissi, dezvoltat integral după tema eroului Ahile, de care devenise atât de obsedată. Atât în palat, cât și în grădinile exotice, Ahile este reprezentat în toate modurile prin statui, basoreliefuri și fresce.

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii
Recomandări

OMV Petrom a oferit burse unor elevi din Moreni! Ce a făcut liceul cu banii

Îndrăgostește-te în Sidari

Sidari este probabil cel mai romantic loc din Corfu, și nu doar pentru că aici peisajele par pictate de cel mai bun artist al lumii, dar mai ales pentru că întreaga zonă este învăluită în legende. În această așezare boemă se află Canal D `Amour – o plajă aurie îmbrățișată de un perete calcaros în nuanțe de galben-ocru ce formează un canal natural în Marea Ionică. Legenda spune că îndrăgostiții care înoată împreună în apele fermecate ale canalului vor rămâne toată viața împreună.

Surprinde cele mai frumoase peisaje

Considerat cel mai frumos loc din Corfu, Paleokastritsa vibrează de voie bună pe toată peroada sezonului, fiind un magnet pentru turiștii străini. Urcă pe dealul luxuriant unde se află terasa Bella Vista pentru a capta cele mai bune panorame asupra golfului de smarald presărat cu stânci spectaculoase. În inima golfului se află și celebra corabie împietrită a lui Odiseu.

 

De Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Oferta Speciala Targul de Turism

Sejur Insula Corfu – Aparthotel Porto Marina 3* – tarife de la 182 euro/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. *Transport GRATUIT, in perioada Targului de Turism online, valabil în perioada 21.02-24.02, in limita locurilor disponibile. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Close
Închide
  Close